Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruszka niewidka

bol glowy, co to moze byc??pomozcie.

Polecane posty

Gość gruszka niewidka

od przedwczoraj boli mnie glowa, chwilami tak pulsuje a nasila sie w czasie ruchu. Jak sie schyle po cos to boli niemilosiernie, tak raczej z tylu glowy. Pulsuje. Co to moze byc??Dodam ze mam straszny katar, zapchany nos ze ciezko mi przez niego oddychac. Czy to zatoki??Jak sobie pomoc raczej domowymi sposobami?? pomozcie!!!!plissss

domowe sposoby to inhalacje itd. ale mi szkoda czasu an choroby:o kup sobie ibuprom zatoki czy jakiś lek o podobnym działalniu i zapomnij o chorobie:) nie jestem pewna czy od bolu zatok moze bolec tył głowy

zatoki to by się raczej bolały z przodu głowy przy pochylaniu wydaje mi się, że masz - oprócz zainfekowanych zatok - również dodatkowo ból głowy ciśnieniowy (boli z tylu przy pochylaniu i przy ruchu) na mnie działają połknięte na raz dwie tabletki ibupromu max i położenie się w bezruchu na ok. 30-40 minut

Gość gruszka niewidka
no tez tak myslalam ze przy zatokach to raczej z przodu boli. A mam male dziecko i bezruch jest u mnie niemozliwy. Mam olejek aukaliptusowy, czy bedzie dobry do inchalacjii??

powinnas 'odetkac' zatoki. zwalczenie bolu glowy nie pomoze na dluzsza mete

no ja też mam małego 2-letniego diabła:) to przynajmniej postaraj się po połknięciu tabletek spokojnie się poruszać bez pochylania, posiedzieć czy coś olekju nie próbowałam, ale wydaje mi się że bardziej ci pomoże na zatoki niż na ten ból głowy z tyłu współczuję, znam ten ból z tyłu głowy, okropność

Gość gruszka niewidka
no wlasnie..zwalczanie samego bolu nic nie da. Jak to mowia w reklamach, trzeba zwalczyc przyczyny a nie objawy ;) a tak na powaznie to to moga byc zatoki??Niemam nic w domu na zatoki, kiedys mialam podobnie tylko duzo mocniej mnie bolala glowa, nie moglam sie poruszac wcale i ibubrom zatoki nic kompletnie niedal. Przeszlo po tygodniu. Ale teraz musze sobie jakos pomoc bo jutro do pracy.

Gość piękna forma
z tego co wiem to pulsowanie w głowie - to migrena pomocne mogą okazać się kropelki do picia idz do lekarza

migrena raczej obejmuje jedną połowę głowy (prawa lub lewą), boli też okolica oka, mroczki przed oczami, nudności ja jak miewałam takie bóle głowy to lekarz mi powiedział że mogą być dwie zasadnicze przyczyny: za wysokie lub za niskie ciśnienie organizmu względem ciśnienia atmosferycznego lub problemy z kręgosłupem szyjnym domowymi sposobami raczej nic nie zdziałasz, leki przeciwbólowe (jeśli oczywiście możesz takie łykać - polecam też pyralginę) i sen to chyba najlepsze, a oprócz tego oczyszczanie zatok, bo to może dodatkowo wzmagać ból (inhalacje, krople do nosa czy tabletki na zatoki)

Gość gruszka niewidka
dzieki za rady..ide zrobic sobie wiec ta inchalacje!!!