Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .../

za co będziemy żyć za kilkadziesiąt lat......

Polecane posty

Gość .../

skoro rzad tak postępuje,,nie ma dzieci żeby na nas pracowały.sama nie mam dziecka bo mnie nie stac..martwie sie j,czy wy oszczedzacie prywatnie gdzieś na emeryture? Rzad ma nas gdzieś nie robi nic aby umożliwić młodym ludziom aby normalnie pracowali mieli dzieci...jak chcesz dostać prace to sie pytają czy masz grupe,,,jak masz grupe to cie przyjma no a jak jesteś zdrowy to niestety nie...tak jest w sklepach spozywczych przewaznie,,,chore panstwo i chory ustrój Tak bym chciała aby rodzina Tuska musiała życ za najniższa krajowa i jego córcia też..wtedy by zobaczył

Gość lakalaka.pl
racja

Gość boanna
to nie głosuj na PO, proste przeciez ten facet poza polityka nigdzie w zyciu nie pracował, nie bedzie miał wyborców, trafi do posredniaka :P

Gość .../
koło mnie w wiekszym sklepie pracują ludzie niepelnosprawni ,ochroniarz bez nóg gdzie jego miejsce jest w domu i powinien dostać rente,pracuja panie jedna bez oka inna z krutsza noga noge jeszcze wiele wymieniac....a gdzie praca dla zdrowych? nie ma poprostu...jak to dobrze siedziec za stołkiem w rzadzie i rozdawac nasze pieniądze ..dlaczego nie mozemy normalnie żyć w Polsce ...poprostu nie da sie przezyc z miesiaca na miesiac....dziwi mnie jedno dlaczego nie wybuchnie jakis strajk dlaczego ludzie to przyjmują i sie godza na to wszystko...Rzad widzi ze ludzie potulni to robi swoje i coraz bardziej siega do kieszeni zwykłego człowieka po to tylko aby sobie napełniać brzuchy...a niejedna matka nie ma dla dzieciaka na podstawowe rzeczy..nawet vat na ksiażki

Gość .../
Zeby nie przeszli musi wiekszośc głosować...o napewno nie zagłosuje już zadnego z PO wole już sld czy nawet PIs

Gość boanna
bo w tvn pieprzą że jestesmy zielona wyspą i w wyborczej pieją peany na cześć rządu....to ludzie wierzą. Do tego klakierzy PO typu Master111 na kazdym forum internetowym piorą ludziom mózgi jaki to PIS jest złu i jak dobrze że mamy Tuska :O

tak sie mowi ze nauka jest bezplatna gowno prawda! ja mam siostry i dla jednej rodzice musieli wydac cos ok 300-400zl na ksiazki nie ma rok po roku bo co nauczyciel to inne tutyly wymysla wiec nie ma szans ze po sobie mozna brac jak juz bylam w gimnazjum to chodzilam na kiermasz w szkole, tam dalo sie jakos zmiescic cos ok w 150zl za wszystkie ksiazki ale to jedno dziecko, a jak ktos ma 2 albo 3? porazka ja wrocilam do polski we wrzesniu na studia ale sie zastanawiam czy z powrotem nie wyjechac i nie zaczac sie uczyc zagranica

Gość .../
Dlaczego wtedy na spotkaniu w tvn 24 z Tuskiem nie pytali o podsawowe sprawy wazne dla ludzi tylko wywlekali jakies brednie..nie było pytania o polityke prorodzinną ,prace dla młodych,szkolnictwo??? wogule nic sie człowiek nie dowiedzial z tego spotkania...mam wrazenie ze normalni ludzie sa bardziej rozwinieci umysłowo i są inteligentniejsi od tych co rzadza panstwem

Gość boanna
ależ kochanie... mamy taki rząd, że dobry jest TYLKO w PR ( zwłaszcza czarny piar, skierowany przeciw pis). O co chcesz ich pytać? O deficyt, bezrobocie, dzieci? Swoje dzieci rząd PO poustawiał ( patrz maya rostowski, michał czy kasia tusk) a resztę MAJĄ W DUPIE! tylko pełna geba frazesów, bo moze znów ciemny lud to kupi i zagłosuje w październiku :P

Gość a tak doja nas zagraniczne fi
Złoty interes na polskich seniorach Jest zatem czego bronić. Gdzie na świecie istnieje drugi taki interes z kilkunastoma milionami przymusowych klientów, którym tylko w ubiegłym roku powszechne towarzystwa ściągnęły ze składek emerytalnych prawie 2,5 mld zł, osiągając czysty zysk w granicach 800 mln zł? Tych firmy pieniędzy nie trzeba było wypracowywać w mozole. Napływają same i jest ich coraz więcej, bo kolejne roczniki podejmują pracę i obowiązkowo pobiera się od nich środki dla OFE i 14 prywatnych towarzystw emerytalnych. Nie dziwi więc, że Alicja Kornasiewicz, prezes Pekao SA, banku należącego do włoskiej grupy Unicredito, broni obecnego systemu, twierdząc: Reforma emerytalna była i jest jednym z największych sukcesów transformacji Nie można niszczyć dobrze zorganizowanego systemu emerytalnego i wycofywać się z umowy społecznej w imię krótkoterminowych interesów budżetu. GŁÓWNI UDZIAŁOWCY POWSZECHNYCH TOWARZYSTW EMERYTALNYCH Amplico inwestorzy amerykańscy AVIVA brytyjscy AEGON holenderscy Allianz niemieccy AXA francuscy i szwajcarscy Generali włoscy ING holenderscy Nordea duńscy, szwedzcy, fińscy i norwescy Pekao Pioneer włoscy Warta belgijscy Pocztylion amerykańscy (choć największy udziałowiec jest zarejestrowany na Bermudach).

Gość 53647rufjfkkgbm,
Kogo bysmy nie wybrali i tak będzie źle. Politycy myslą tylko o swoich tyłkach. Oni nie rozumieja co to za zycie za 1300zl miesiecznie. Coc lepiej byla za czasow Pis! Teraz jest poprostu szok, wszystko w góre poszlo, jeszcze w zeszlym tygodniu korpusy byly po 1,60 a dzis juz po 2 zl za kg. cukier, paliwo to juz nie wspomne, powariowali. A ma byc jeszcze drozej! Nic tylko z tad uciekac!

Gość allinkakk
Powinni ludzie strajkowac,,a wszyscy wyjść na ulice..pytanie ,,dlaczego nikt tego nie robi,tylko wszyscy sie godza na to wszystko?

Gość allinkakk
NO I CIEMNY LUD zagłosował na PO i teraz pusto w kieszeniach ...a najlepsze jest to ze jak przyjda wybory i kampanie przedwyborcze PO bedzie znowu czarowało i obiecywało gruszki na wierzbie a CIEMNY LUD ZNOWU TO KUPI...no i pan Komorowski znowu przyzna sobie PREMIE.

Gość allinkakk
poprostu tak nas wyroluja ze zginiemy z głodu...za to pasibrzuchy bedą miec ful zestaw

Gość gdzie Ty dostajesz korpusy za
2zl?? U mnie drozej :(

Gość .mop../,
:[

Gość 2421414
Mi sie zdaje, że może byc cięzko.... Głównie z powodu naszego rasizmu i ksenofobii. Bo generalnie rowziązanie byłoby bardzo proste: zrobic to samo co zrobili Anglicy czyli wpuścci na rynek imigrantów z innych niżej rozwiniętych krajów, np. tych na wschód od nas. Ale znając mentalnosc Polaka, to nie zniesie nikogo obcego, moze byc cięzko.

Gość przecież jest rewelacyjnie
TV nie oglądacie ?? Ludziom jest dobrze. Jeden przed drugim sie chwali i generalnie wszyscy zadowoleni są. No , od czasu do czasu głupie pielęgniarki postrajkują :P

Gość i ja i ja i ja i jaaaaaaaaaaaa
za kilkadziesiąt lat emerytur nie będzie, bo nie będzie miał kto na nie pracować.......

Gość za kilkadziesiąt lat to
ja mam zamiar żyć w dostatku: niż demograficzny zmniejszy popyt, a że producenci nie usuną się grzecznie w cień pogodzeni z losem, tylko będą walczyć o mnie :), będą mnie błagać, żebym wydała moją dziadowską emeryturę właśnie u nich - dostosują ceny towaru do mnie :) Wszystkie kredyty mieszkaniowe będą pospłacane, a nowych nie będzie komu brać - niż demograficzny zlikwiduje polskie problemy mieszkaniow. Będzie istny raj: w autobusach same miejsca siedzące dla wszystkich, bo nie będzie komu jeździć, żadnych korków, kolejek w sklepach, kolejek u lekarza. Owszem - ktoś będzie na tym musiał ucierpieć, ale nie będzie to moje pokolenie, a Waszych dzieci :)

Gość 2421414
koło mnie w wiekszym sklepie pracują ludzie niepelnosprawni ,ochroniarz bez nóg gdzie jego miejsce jest w domu i powinien dostać rente,pracuja panie jedna bez oka inna z krutsza noga noge jeszcze wiele wymieniac....a gdzie praca dla zdrowych? nie ma poprostu. Jakbys się uczyła koleżanko, bo od książek stroniłaś co widac po twojej masakrycznej ortografii, to po pierwsze: miałabyś szansę szukac pracy nie tylko w sklepie spożywczym. Po drugie: rozumiałabys, że liczba miejsc pracy nie zalezy od rządu, bo to nie rząd je tworzy, tylko my obywatele.

Gość warszawski policjanttt
bedzie bieda jakiej sobie nawet nie wyobrazacie

Gość .mop../,
do 2421414 taaaa napewno...rzad wszystko robi zeby zniszczyc tych co firmy mają ,,vaty podwyzki masakra..................a w sklepie pracuje pol narodu którzy maja wyzsze wykształcenie od tych co w rzadzie siedza głupolu

Gość za kilkadziesiąt lat to
Weźcie jeszcze pod uwagę pędzący rozwój mediów. Nie spodoba mi się cena cukru w Polsce? To łaski bez - zamówię sobie przez Internet z innego kraju.

Gość 2421414
.../ - głosowałaś oczywiście na PO? To moje gratulacje. To właśnie jest populistyczna partia, co uderza w taki naiwny elektorat jak ty. Rzecz w tym, że jesteśmy krajem biednym, który potrzebuje nadrabiac to co stracił za komuny co najmniej tyle czasu ile trwała. I jak ktoś wierzy w jakieś zapewnienia i cuda, to jest po prostu kretynem. Dzięki takim kretynom w tym kraju może nigdy nic sie nie zmienic. Zeby było lepiej, potrzebne sa reformy, Ale przeciętny Polak nie rozumie nawet, że oceniac polityka mozna dopiero po co najmniej 4 latach sprawowania władzy, że ma on niewielki wpływ na ceny i bezrobocie, bo to trendy światowe... U nas mechanizm jest taki: zeby dopchac się do koryta trzeba jak najwięcej obiecac, potem nic nie robic, bo jakby sie zaczęło reformy to wiadomo że będzie ich koszt- trzeba komus zabrac. a to powoduje utrate wyborców i klęskę. Jedyną uczcia partią był PIS, ale z powodu niskiego wzrostu jego leadera i niepopularności w mediach, Polacy wybrali opozycję.

Gość .mop../,
j agłosowałam na PIS a kretyni poszli za PO,,,maja teraz Irlandie debile teraz narzekają

Gość Grzegorz Kleszcz
rząd nie powinien tworzyć miejsc pracy - to fakt ale nie powinien też przeszkadzać w funkcjonowaniu gospodarki :O