Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czterojajeczna

czy możliwa jest dieta 1000kcal BEZ EFEKTU JOJO?

Polecane posty

Gość czterojajeczna

ja właśnie taką dietę prowadzę i w prawie 4 miesiące schudłam 17 kg. Dbam o jadłospis, codziennie przynajmniej 1 ciepły posiłek, odpowiednie proporcje składników, uważam moją dietę za zbilansowaną. Co miesiąc robię morfologię, glukozę mocz i wszytsko jest wzorcowe. Natomiast ostatnio trafiłam na wypowiedzi mówiące że przy tej diecie efekt jojo murowany. Myślałam że jak już osiagnę względną wagę - a jestem na półmetku - będę co tydzień zwiąkszać o 100 kcal i będzie ok. a tu takie hocki............ma któraś z was jakieś doswiadczenia z wychodzeniem z tej diety? podkreślam , że rzucenie się na jedzenie "po diecie" u mnie odpada gdyż odpowiadają mi moje nowe nawyki żywieniowe , czuję się świetnie i zamierzam wracać do obżerania się.

Gość czterojajeczna
"podkreślam , że rzucenie się na jedzenie "po diecie" u mnie odpada gdyż odpowiadają mi moje nowe nawyki żywieniowe , czuję się świetnie i zamierzam wracać do obżerania się." :)

Gość dsfjkhsfjkhdjf
Jojo nie jest "murowane". Natomiast dieta niskokaloryczna spowalniasz sobie metabolizm, przez co pozniej bedziesz musiala bardzo uwazac co i ile jesz, gdyz prawdopodobnie Twoje zapotrzebowanie na kalorie znacznie spadnie.

Gość czterojajeczna
może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość grtki
wydaje mi sie ze powrot do normalnej diety czyli ok 2000 kal. spowoduje wzrost wagi do kilku kg ale jesli bedziesz miec te sile woli by ograniczac kluchy, pizze, kebabiki i slodycze to nie utyjesz 17 kg. Gdybys jeszcze np jeden dzien w tyg robila sobie jakis restrykcyjny- np same warzywka lub sam jogurt, to wiecej niz kilka kg nie utyjesz. Gratuluje wyniku. Przygotuj sie na to, ze jak skonczysz to bedziesz cholrnie wyglodniala i w tym tkwi ryzyko. Nie wierze natomiast, ze zupelnie nie utyjesz po zakonczeniu. To raczej wykluczone

Jeśli przeprowadzisz dobra stabilizację i zachowasz zdrowe nawyki - efekt jo-jo Cię ominie :) jak juz dojdziesz do wymarzonej wagi, co tydzien dodajwaj 50-100kcal, aż dojdziesz do swojego zapotrzebowania. I tyle.

Wow, jestem pod wrażeniem - od 4 miesięcy jesteś na takiej diecie i ciągle nie masz ochoty na powrót do normalności? To dobrze, że Twoje wyniki są w normie, pilnuj tego - a efekt jo-jo może Cię ominąć, jeśli stopniowo i racjonalnie będziesz przechodzić na zwykły tryb odżywiania. Możesz zresztą zapytać dietetyka z medilnea.pl (taki serwis on-line dla odchudzających się) i skonsultować swoją dotychczasową dietę ze zwykłym zapotrzebowaniem, które można obliczyć.

Gość czterojajeczna
moja dieta to tak naprawdę oscyluję w granicach 980-1150 kcal. Dobieram produkty tak abym była hmmm....najedzona. Moje posiłki nie są ciupeńkie, Staram sie aby była zróżnicowana jak najbardziej - zamiast słodyczy są śliwki, żurawina, morele suszone, pestki dyni, otręby, zarodki pszenne, jak jorudt , mleko czy ser to tylko chudy / odtłuszczony, 0%. Wiecie co? mi naprawdę smakuje moje jedzenie. dla przykładu mój jeden dzień: 1 śniadanie - 359 kcal Dżem brzoskwiniowy Bakoma0.20 x 100 g 31 kcal Jogurt Spomlek truskawka 0%2 x 100 g 142 kcal żurawina suszona Biedronka0.05 x 100 g 18 kcal Muesli Emko0.20 x 100 g 70 kcal SEEEER CHUUUUDY1 x 100 g 98 kcal 2 śniadanie - 158 kcal chleb razowy Mestemacher0.65 x 100 g 120 kcal polędwica sopocka0.20 x 100 g 33 kcal sałata lodowa0.30 x 100 g 5 kcal obiad - 284 kcal Indyk0.90 x 100 g 75 kcal żurawina suszona Biedronka0.10 x 100 g 35 kcal2% Ryż brązowy KUPIEC0.40 x 100 g 129 kcal6% Warzywa mieszanka chińska1.50 x 100 g 45 kcal3% podwieczorek - 258 kcal Jogurt Spomlek truskawka 0%2 x 100 g 142 kcal żurawina suszona Biedronka 0.05 x 100 g 18 kcal SEEEER CHUUUUDY1 x 100 g 98 kcal kolacja - 83 kcal Jajko0.60 x 100 g 83 kcal W SUMIE:zjedzone: 1142 kcal tłuszcz: 12.4 g białko: 91.2 g węglowodany: 160.8 g

Gość czterojajeczna
a fiła mam już na punkcie różnego rodzaju mieszanek sera, jogurtu, muesli, otrębów i innych takich tam bakalii......

Gość czterojajeczna
nikt tu nie stosował tej diety czy jak?

Gość czterojajeczna
dzięki, bardzo ciekawe - jak setki innych "zdań na temat" od wielości dobrych rad itp aż sie roi i nigdy nie wiadomo, które tak naprawdę są prawdziwe a które wyssane z palca, do których warto byłoby sie zastosować tylko nie ma tam odpowiedzi na pytanie przeze mnie zadane :(

Gość djsalfksjdfkl
Jesli juz stosujesz diete 1000kcal, to moglabys ja troche poprawic, bo bez sensu jesz w niej np. slodzone produkty takie jak jogurty owocowe, dzemy itp. To juz lepiej jakbys sobie zjadla jogurt naturalny i ewentualnie wkroila do niego swieze owoce, zamiast jesc te paskudztwa z cukrem. I dziwne proporcje strasznie Ci wychodza... Jak na ta ilosc kcal, to bardzo duzo weglowodanow, o wiele za duzo, malo bialka i tragicznie malo tluszczu. Powinnas zdecydowanie zjadac wiecej zdrowego tluszczu, oliwa z oliwek, ryby itp. zeby dostarczyc NNKT. I troche wiecej bialka, a weglowodanow nie wiecej niz 100g i niech to beda wegle zlozone, a nie proste.

Gość czterojajeczna
o, no i to jest pomoc :) DZIĘKI zastosuję się od jutra może się uda

Gość czterojajeczna
dj to właściwie ile powiino być tego białka?

Gość JaGaHa
Mam pytanie, jestem z tą dietą już 2 dni. Wczoraj ważyłam 45,5 a dzis 45,3. Czy chudne za szybko? Bardzo chcialabym uniknąć Jo-Jo :( Prosz eo szybką pomoc!