Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veronica 6891

jak radzić sobie z wyglądem w ciąży ?????

Polecane posty

Gość beauty spec
hej, w pewnym momencie machniesz na to wszystko reka i bedzie ci wszystko jedno ale dobrze ze masz na poczatku zapal zeby o siebie dbac. a wiec: solarium i opalanie kategorycznie nie! przy wyjsciach na slonce koniecznie nakladaj kremy z wysokim filtrem a to dlatego ze mozesz sie nabawic przebarwien a po za tym nie chcesz chyba wygladac jak buraczek. zamiast opalania - samoopalacze w sprayu. nie polecam sokow z marchewki w nadmiarze - moga ci wyjsc zolte plamy. zeby zapobiec przebarwieniom na twarzy uzywaj odpowiednich kremow juz w 1 tygodniach ciazy np. Perfecta mamma na przebarwienia ok 20-30 zl. Na brzuszek od samego poczatku stosuj kremy na rozstepy np Mustella, Ziaja mammamia, lub inne. Uprzedzam ze wiele mam mimo stosowania kremow i oliwek i tak nabawi sie rozstepow - kwestia genow. Chodz regularnie do fryzjera, mozesz farbowac wlosy wbrew komunalom ktore sie powtarza od lat. A po za tym pamietaj ze z reguly najgorzej wyglada sie w pierwszym trymestrze, pozniej wlosy i cera sie poprawiaja. nie forsuj sie cwiczeniami, lepiej zapisz sie na basen albo joge dla ciezarnych, jest mnostwo takich zajec organizowanych w wiekszych miastach i nie unikaj spacerow. Gratuluje brzuszka :))

Dziewczyny a macie jakieś porady na moją wysychającą skórę na brzuszku?? Pisałam juz o tym wyżej :(

Gość beauty spec.
basiu jakas oliwka badz dobry krem powinien pomoc. mozliwe ze uzywasz zlych kosmetykow, moze masz jakies uczulenie, badz cierpisz na jakas chorobe skory. jesli cie to bardzo niepokoi i towarzysza temu swedzenie, pieczenie lub bol idz do dermatologa. jesli obszar wysuszonej luszczacej skory bedzie sie powiekszal lub bedziesz dostawac takie luszczace plamy rowniez na innych czesciach ciala koniecznie idz do dobrego lekarza - to moze byc odmiana grzybicy.

Gość veronica 6891
fajnie , ze doszło pare wpisów, odnośnie mojej tajemnicy o ciąży , heh to sama dowiedziałam sie jak byłam w 5 tyg gdyż mam bardzoooooo nieregularny cykl i nie zwracałam na to uwagi. cięzko mi sie nie wygadac gdy rozmawiam przez tel. a gadamy codziennie. podjęłam decyzje ze chce aby był tu ze mna gdy Mu powiem ze spodziewamy sie maluszka, a nie na telefon. basia 84 a moze na mokro tzn o kapieli gdy ciało mokre wtedy wsmarowac oliwke, lub krem nawilzajacy nivea,

Używam oliwki baby dream z Rossmanna dwa razy dziennie i tak to nie pomaga, postaram się częściej smarować jeśli to nie pomoże to pójdę do lekarza. Beauty to od czego robi się taka grzybica? Nie swędzi mnie to i skóra nie pęka tylko widać że taka jest sucha ale tylko na brzuchu nad pępkiem. I do tego mam zatwardzenie od 3 dni się nie załatwiałam :( ehh Veronica to podziwiam Cię bo ja dawno już bym się wygadała. A z rodziny ktoś wie? Czy z nami się tą radością tylko dzielisz? :)

Gość beauty spec.
basiu z tego co piszesz to nie wyglada na chora skore. moze zmien oliwke na bardziej tlusta ( bambino ) lub smaruj sie czesciej. albo sprobuj kosmetykow aptecznych do skory przesuszonej ( iwostin, bioderma, avene do skory odwodnionej ), i nie stosuj w tym miejscu peelingow ktore tylko uszkodza naskorek. Z reszta w ogole nie polecam peelingow w trakcie ciazy na obszary narazone na rozstepy ( brzuch, boczki, piersi, pupa ). moze byc wiele przyczyn grzybicy poczawszy od uzycia przyborow toaletowych, recznikow, osoby majacej grzybice skonczywszy na grzybycy odzwierzecej ( bardzo grozna w ciazy ). sadze ze to tylko przesuszony naskorek. gdyby to bylo cos gorszego pedz do lekarza. zaparcia w ciazy sa bardzo czeste. dbaj o nawodnienie organizmu pij duzo wody mineralnej i ruszaj sie, nie siedz. nie stosuj zadnych tabletek, ani herbatek rozwalniajacych nawet ziolowych, bo moga zaszkodzic ciazy. Powodzenia i gratuluje :) Veronica ja tez bym juz dawno pekla i powiedziala. Ale bedzie niespodzianka.

Gość veronica 6891
witajcie o mojej ciazy nie wie nikt absolutnie hehe oprocz was. i ginekologa jestem twarda i jaks wytrzymam choc czcasami jezyk leci do przodu i musze sie gryźć/. dzis moje samopoczcie było swietne choc od rana bolała mnie głowa, ale zrobiłam ładny delikatny makijaż, włoski wyprostowałam i gdy odwiedziłam rodzinke męża bacznie mi sie przygladali i mówili ze taka rozpromieniona jestem , heheh a na balkonie zauwazylismy jak leciały 2 bociany, a Oni na to hoho ciekawe u kogo wróżą dziecko, a ja az dostałam rumieńców , ale chyba nikt ich nie zauwazył.

Gość olejek ze slodkich migdalow
ja sie sparuje po kapieli olejkiem ze slodkich migdalow: piersi, brzuch i uda, robilam tak juz przed ciaza i przez cala ciaze, a teraz jestem w 37 tc i musze przyznac, ze skora jest naprawde super, co prawda olejek tani nie jest, ale jest to produkt naturalny, a nie jakis krem na parafinie czy innym swinstwie. Miesiecznie schodzi mi tego okolo pol litra.... niczym innym sie nie samruje, bo skora jest naprawde nawilzona i nie ma ani jednego rozstepu, ale to akurat nie wiem czy nie jest genetyczne. Poza tym polecam SPACERY, macie fajnie, bo wam ciaza przypada na okres wiosny i lata, wiec mozna sie naspacerowac do woli. Ja zima chodzilam na basen, moj ginekolog mi polecil, tylko trzeba miec pewnosc, ze to czysty basen. Przyznaje, ze w I trymestrze mialam paskudna cere, pryszcz na pryszczu, juz sama nie wiedzialam czym sie smarowac, przeszlo jakos w II trymestrze, teraz tez jest ok. Ja sie smaruje samoopalaczem, polecam taki z Yves Rocher: bronze nature, jest naprawde super! wydajny, delikatyny, nie zostawia plam i dadaje skorze naturalny koloryt. http://archiwumallegro.pl/yves_rocher_bronze_nature_samoopalacz-1000591751.html

ja jestem w połowie ciąży i narazie wszystko ogarniam ale już sie boję co będzie dalej, najbardziej zastanawia mnie jak samemu zrobić pedikir, pomalować paznoknie bo przecież lato, japonki...akryl w ciązy niewskazany i nawet do porodu trzeba lakier zmyć...ja mam obsesję w depilacji, nawet ręce depiluję, wolę z 2 razy w tyg włączyć depilator niż zginać się pod prysznicem...podobno póżniej to nawet ciężko podwozie ogolić, już się boję:) co do opalenizny to są teraz takie super balsamy brązujące tylko trzeba uważac na składniki, ja np nazamawiałam sporo kosmetyków z avonu, które zawierały jakiś szkodliwy składnik b...-3 i musze powywalać, takze najlepsze naturalne (Korana, Lavera), oleje naturalne (kokosowy, migdałowy, arganowy), zwykle oliwki dziecięce wydaje mi się, ze nawet wysuszają skórę.

basia 84! A nie masz przypadkiem w tym "problemowym" miejscu kontaktu np. z klamrą od paska? Są osoby uczulone na....hm...jakiś metal po prostu i od ciągłego stykania się klamry z brzuchem dochodzi do reakcji alergicznej. :)

Ja kończę 5 mc i staję się coraz bardziej nieforemna:( Przytyłam 6 kg (teraz przy wzroście 170cm ważę 68kg) a brzuch rośnie coraz szybciej. Jeszcze miesiąc temu nie było po mnie nic widać a tu BACH!!!:))) Mam szerokie biodra i odstający tyłek i teraz wyglądam jak litera S w drugą stronę:P nie mogę patrzeć na siebie w lustrze i ciągle szukam odpowiednich ciuszków..ale i ta jestem mega szczęśliwa że będę mieć dzidziusia :)))

ja jestem w 37 tc i powiem wam, zenie wierzylam jak mi mowiono, ze ciezko nawet buty ubrac, teraz to moge potwierdzic... mi co prawda brzuch nie wyskoczyl tak od razu, dopiero tak od miesiaca, ale teraz to juz mam problemy, zeby skarpetki ubrac :-) jest po prostu niewygodnie! a o depilacji miejsc intymnych nie wspominam, lusterko i do dziela!

ja przytylam przez cala ciaze 7kg tylko przedewszystkim nie obiadaj sie to ciaza to nie powod zeby jesc za dwoje nie sluchaj innych jak ci gadaja jedz jeto jedz tamto ciagle pieprza o zarciu ja jadlam wtedy jak bylam glodna lub miaam na cos chec czasem dzien zaczynalam od batonika albo owocow o cos pozadnego jadlam dopiero o 14-15 na obiadek to nie prawda ze trzeba duzo jesc im wiecej jesz tym gorzej sie czujesz bardziej ociezala itd ja bardzo duzo sie ruszalam do 5 miesiaca pracowalam wiec od 3 nad ranem bylam juz na nogach o 17 dopiero w domku bylam no i czas jeszcze znajdywalam na spacerki i ploteczki nie siedz w domu bo to bzdura nawet nie masz pojecia jak sexowna jest ta twoja bladosc dla facetow pij duzo sokow zamiast napychac sie slodyczami

Gość Justaaaaaaa
Ten metal, ktory bardzo uczula to nikiel sama mam uczulenie. Guziki w spodniach od wewnatrz zaklejam plastrem wiec nie maja kontaktu ze skora. Co do dbania o wyglad, cala ciaze smarowalam brzuch kremem na rozstepy, piersi ujedrniajacym, nie mam ani jednego rozstepu a piersi tez nie sa wcale "flaczkami" ale to moze z tego powodu, ze piersia karmilam zaledwie 2 tygodnie. Ogolnie cala ciaze znosilam bardzo dobrze :) Na buzie polecam nivea rozsiwetlajacy nadaje ladny wyglad. Opalac sie tylko troszke opalalam ale brzuch mialam ukryty. Dzis wiem, ze gdybym byla w drugiej ciazy bardziej dbalabym o diete, jeszcze wiecej warzyw i owocow a mniej weglowodanow. Dopiero pod koniec czulam sie jak balon :D Jednak ciezko zgubic kg, ktore tak latwo przybywaja z tego wzgledu w drugiej ciazy, bym uwazala jeszcze bardziej ;)

Gość Justaaaaaaa
A co do depilacji w ostatnim miesiacu mialam z tym problem ale zawsze mozna uzyc kremu latwa aplikacja albo jak ja depilowac na oko ;) co do stop nie mialam problemu, zawsze mozna zarzucic noge na toalete i juz jest dojscie. Farbowalam wlosy w ciazy, gdyz sama mam pasemka i nie chcalam miec odrostow na pol glowy. Teraz farby juz nie sa tak szkodliwe. Paznokcie tez malowalam. Solarium oczywiscie zabronione. Jak cos mi sie jeszcze przypomni to napisze.

ja jak teraz (koncówka 5-ca) podnoszę nogę do góry to mnie poprosu boli, co bedzie później nie wiem;) najgorszy chyba jest strach przed rozstępami, juz nawet tycie takie niestraszne. mnie od paru dni sedzi okolica pępka i boję sie czy aby to nie zapowiedź rozstepów.. idzie lato i chyba świetnym fasonem bluzeczek dla nas sa takie:) http://allegro.pl/fsh4u-mini-sukienka-tunika-tuba-biala-i1528010688.html

Gość juz wkrotce mamusiaa
e tam swedzenie to nie zapowiedz rozstepow ale smaruj sie profilaktycznie kremami na rozstepy. ja sie smarowalam od 1 dnia jak sie dowiedzialam ze zaszlismy i nie mam ani 1 rozstepa. to moja 2 ciaza. w pierwszej to samo. nie zgadzam sie z tym niejedzeniem o ktorym pisze duplo1512. dziewczyna nie ma pojecia o odzywianiu w czasie ciazy i o przyrostach wagi. trzeba jesc regularnie, zdrowo i lepiej kilka malych posilkow dziennie niz batonik na sniadanie a o 14 wielki posilek. no chyba ze ktos nie moze nic zjesc bo ma mdlosci w pierwszych miesiacach.

Gość tak to jest jak
zadufane w swoim wygladzie lale zajda w ciaze-najpierw euforia a potem strach w oczach i narzekanie na wyglad.... nie zycze wam zle, ale problem rozstepow i zbednych kg jest niczym w porownaniu z urodzeniem sie chorego dziecka ! jestescie w ciazy-co myslalyscie-ze przez caly okres jej trwania pozostaniecie super laskami?

Gość no właśnie decydują się takie
na dziecko i ich jedynym zmartwieniem jest solarium, samoopalacze, akryle i japonki :O

chyba nie zrozumialyscie tematu, w ciazy mozna wygladac dobrze, co mam sie zapuscic tylko dlatego, ze bede matka? Zawsze znajdziecie cos do skrytykowania: - kobieta nie dba o siebie to zaraz nagonka, ze zlapala taka meza, zrobili dziecko i juz moze o siebie nie dbac - kobieta dba o siebie, niedobrze, bo mysli o sobie, a nie o dziecku. spasujcie troche chore glowy, bo zal czytac te wasze krytyki.

te guziczki i jakiekolwiek metwlowe wstawki wystarczy lakierem do paznokci na dwa razy i proponuje kompiele w balneum jak masz wiecej kaski to rozowy SVR kup to kosztuje ponad 100zl ale lagodzi i nawilza cialko sa mydla olejki do kompieli i balsamy z tej serji ja bylam cala w uczuleniu bedac w ciazy bi ktorys z chormonow spowodowal uczulenie i nawet najdrozsze kosmetyki i leki nie pomagaly ale po porodzie jak na psie sie zgoilo

Gość do olejek
he he dobre

Gość veronica 6891
cześć nie nadaje sie juz do tego tematu, pisac mi sie nie chce , zagladam bo nie wiem co z soba zrobic. mojej ciazy nie ma wszystko skonczyło sie 03.04, jeszcze siedziałam na forum i jak czytam swoj szczesliwy wpis to rycze rycze rycze. mam nadzieje ze za kilka miesiecy znow dołacze tu, :-( ......................koniec

Veronica bardzo mi przykro 🌻 wierze, ze nastepnym razem sie uda trzymaj sie kochana.