Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veronica 6891

jak radzić sobie z wyglądem w ciąży ?????

Polecane posty

Gość veronica 6891

witajcie dziewczyny zapraszam do rozmowy kobietki w ciąży jak i te które już miają ten etap za sobą może podzielicie się swoimi spostrzerzeniami, radami itp... jestem w 2 m-cu ciąży, przede mną wiosna i lato - okres gdy każdy przygotowuje swoje ciało na promienie słonca .. hmm.... no i własnie co robić ??? mam brązowe włosy latem się opalam bardzo ładnie a w czasie zimy chodze 2 razy w m-cu na solarium na podtrzymanie opalenizny . mam bardzo bladą cerę i w dodatku na twarzy mam wymalowane że ejste w ciąży. moja twarz nie zrobiła się taka nijaka - nie brzydka ale bez wyrazu, szara, nawet makijaż nic nie pomaga, a w dodatku jestem blada jak kościotrup. kobietki jak wy radziłyście sobie w ciąży z własnym ciałem , wyglądem ???? niedługo będzie wszędzie pełno opalonych ludzi, a ja jak umazana w mące. czy picie soków z marchwii cos poprawi ? czy stosowałyscie samoopalacze? jak sie ubierac aby nadal wygladac atrakcyjnie dla samej siebie czy męża , jaki strój do biura ? od lat nosze szpilki , czy wy nie mając problemów z nogami , opuchlizną nadal je nosiłyście w ciąży na mojej buzi juz pojawił sie mały podbródek waże 60 kg przy wzroście 168 cm.

Gość karolkaaaq
u mnie nie bylo nic widac do 6 miesiaca :) brzucha wogole na twarzy moze sie poprawilam -ladniejsza cera :) a buty ubieralam na szpilce wlasnie do 6 miesiaca bo potem jak byl brzuch to by to smiesznie wygladalo szpilki i brzuch hehe a z nogami zadnych problemow a blada jestem caly czas w ciazy bylam i przed ciaza tez i teraz to na to nie wiem co Ci powiedziec

Gość veronica 6891
bardzo sie ciesze z dzidziusia , ale chciałabym także sama dla siebie czuć i wyglądać dobrze, ładnie. ci co nie wiedzą ze jestem w ciąży komentują mój wygląd :"ładna jesteś ale strasznie blada, powinnas sie poopalać" wiem, ze nie powinnam sie tym przejmowac, ale sama zdaje sobie sprawe, ze nie ejst najlepiej. czytałam artykuły o tym, jakie ma sie piekne włsy w ciąży, jaka cera promienna , a u mnie jest na odwrót

Gość veronica 6891
czy jeszcze jakieś Panię wypowiedzą się ???????

Gość veronica 6891
szkoda , że nikt nie chce sie podzilić radami, doświadczeniem nie mam koleżanki, ani nikogo bliskiego z kim mogłabym porozmawiać o ciąży. większość moich znjomych wyjechała.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ja kochana chetnie sie z toba podziele, jestem w 13 tyg ciązy i równiez mam takie myśli, zawsze wręcz obsesyjnie dbałam o ciało a tu nagle straciłam nad nim kontrole...brzuch rosnie a ja nie moge z tym nic zrobić, zawsze po zimie miałam ostry trening, rowerek, basen, jogging, gimnastyka a tu nic :(( też z trwoga myślę o lecie..

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
No ale zapomniałam dodać że kobieta w ciązy też może być sexy a nawet podobno wtedy ejst najbardziej :) ja inwestuje w spodnie haremki, legginsy, luźne t- shirty, tuniki, baleriny na koturnie, dosatki, w ciało oprócz wszystkich specyfików na rozstępy wcieram balsam stopniowo opalający dove, na twarz krem ziajki sopot...robię wszystko by nadal czuć się atrakcyjnie :)

Gość taka tam mama
W maju zaszlam a latem z nakryciem glowy i dobrym kremem nabieralam kolorkow :) nic sie nie stanie jak troszke sie poopalaszmod czasu do czasu idz do kosmetyczki czy fryzjerki,dla lepszego samopoczucia..

Gość veronica 6891
dzięki za wypowiedź. właśnie buszuje po allegro, świetne są tuniki dla kobiet w ciąży, elegnackie a zarazem wygodne

A ja się tym nie przejmuje,nie opalenizna a dzidzia jest najważniejsza,rodze w czerwcu więc cale lato przede mną!

Uwazajcie z opalaniem w ciąży.Moja znajoma była w ciązy na wczasachi przypłaciła to okropnymi plamami na twarzy,które po porodzie nie zniknęły. nie kazda kobieta wyglada w ciąży kwitnąco,wszystko zależy od hormonów.I jeszcze jedno napoczątku ciąży tez starałam sie o wygląd,niewstety od 8 m-ca chęci zanikaja,bo jest problem nawet z założeniem skarpetek,a co dopiero z ogoleniem nóg,czy pomalowaniem paznokci.Przestaje sie o tym mysleć i marzy sie tylko,żeby już urodzić.

Gość ja tylko
mamanatalki - u mnie było dokładnie tak samo. Gdzieś do 8 mies. dbałam o siebie jak mogłam, potem jednak ciężki i wielki brzuch przeszkadzał we wszystkim. Ubieranie butów - męka, chodziłam jak pokraka, no ale inaczej się nie dało. Przyznaję że wtedy straciłam wszelkie siły jakie miałam wcześniej i ochotę na dopieszczanie się. Jedynie delikatny i szybki makijaż. No i oczywiście ciuszki starałam się mieć modne zawsze.

Gość diabliczxxx
ciekawy temat, szkoda ze tam malo dziewczyn sie wypowiada .... mnie ciekawi czy mozna wykonywac rozne zabiegi u kosmetyczki (oczyszczanie, kuracje witaminowe, depilacja itp), czy mozna jeździc na rowerze? Czy mozna zapobiec rozstepom, smarując sie wczesiej dobrymi krememi?

Gość a ja powiem cos od siebieee
ja jestem w 3mc. tez mam 168 cm i 64 kg juz... do tego zrobilam sie pryszczata jak 17-latka!!! strach rano do lustra spojrzec... do tego mam pasemka jasny blond - ale do 3 mca nie chcialam farbowac, wiec sobie dodaj odrost na pol glowy.,..

Gość looo boze jak ja wygladalam
w poczatkowej ciazy i do konca 1 trymestru no tragedia wlosy si enie ukladaly twarz taka nijaka ale 2 trymestr wszystko o 180 stopni sie polepszylo wystarczy teraz ladny ubior makijaz i ogolnie czuje sie pieknie :D no dzis w 3 jestem trymestrze i powoli ochota przechodzi :P

diabliczxx ja z zabiegami bym spasowała,chyba,że deramatolog poradzi jakie mozna robic w ciąży,bo jak wcześniej napisałam,hormony inaczej pracują i mozna sobie niezła krzywde zrobic.Maseczki tak ,czy peeling z drogerii,nic mocniejszego.Przyjdzie na to czas po porodzie.

Gość looo boze jak ja wygladalam
aha i ja farbowalam wlosy w pierwszych 3 miesiacach bo patrzec na siebie nie potrafilam i pryszcze tez mialam mowie wam , przejdzie wam czego zycze najfajniejszy jest 2 i poczatek 3 trymestru :)

o do jazdy na rowerze to na własne ryzyko,w razie upadku wiele sie może zdazyć.Duzo sie ruszać ,ale nie forsowac.

Gość a ja powiem cos od siebieee
mi lekarz odradzal rower z uwagi na mozliwe urazy krocza. poszlabym na basen, ale boje sie infekcji - mam nawracajace...

Gość mamamama26
soki marchwiowe w dużej ilości są niewskazane w ciąży - za dużo witaminy A wg mnie poprostu odpuśc sobie troche - masz być ładną kobietą w ciąży a niewyświchtowaną pindą z brzuszkiem - niemuszisz być super opalona i z 10 cm obcasie - ubieraj leginsy i fajne tuniki, ładnie się maluj - czesz - i myśl o dzidziusiu

Gość veronica 6891
dzięki dziewczyny za wpisy, przeraża mnie to wszytsko co będzie się działo z moim ciałem - hmm łacznie z rozstępami , ale pragnienie posiadania dziecka, danie nowego życia jest dla mnie o wiele większe. Jednakże wiadomo, że lepiej czujemy sie wygladajac ładnie, wtedy jestesmy usmiechniete radosne i nasze malenstwa tez dobrze sie mają. a chciałam sie zapytac Pań , które mają cerę naczynkową czy pekały im naczynka na brzuchu w ciąży ? ja mam pajaczki na nogach, udach i jak dobrze sie przyjrzę to takich kilka malutkich na brzuchu , boje się ze bedą pekać dalej . czy moge na brzuch stosowac kremy do cery naczynkowej ???? a tak w ogóle to mój ukochany mąż nie wie , że bedziemy mieli dzidziusia , wraca za 2 tyg z delegatury w niemczech juz nie mogę sie doczekac jego miny , a wiem ze bedzie szczęsliwy - bo wyjeżdżając miał nadzieje ze zostawi mi prezencik

Gość buuuhahahahahaaaaaaaaaa
kolejna tępaczka się rozmnożyła :D z delegatury wraca, o kurwa :D

Gość veronica 6891
a siooooo juz cie tu nie ma

Gość Przyszla_mamuska
Mam dokladnie tak samo jak autorka pytania! Zaczynam 4 miesiac ciazy a cera to poprostu tragedia, mam juz 5 nowych podkladow, ale zadnego nie moge dopasowac do mojej cery! Tragedia jakas... Jakiegokolwiek bym nie polozyla zaraz wyskakuja mi plamy. Oczywiscie wlosy zawsze farbowalam na blond a teraz te moje braz odrosty... Ehh.

Gość ale wiadro wam zostało
:D i nic tego nie zmieni

Tyle czasu udało ci sie ukryć ciąże przed mężem? Ja mam taki problem...jestem w 10 tc i bardzo mam suchą skóre ale tylko na środku brzucha, używam specjalnej oliwki dla kobiet w ciąży ale nie pomaga, smaruje wieczorem przed snem wstaje rano i skora az sie łuszczy wiec znowu smaruje i zaraz jest to samo :( miał ktoś tak?

Gość pewnie tobie te
wiadro zostało jak zszywał cię jakiś konował a nie porządny lekarz, haha

Gość anonimowa analfabetka
zalozylam temat ale mi nikt nie odpowiedial, powiedzciie mi dziewczyny mozna biegac bedac we wczesnej ciazy???

Tak można biegać we wczesnej ciąży :) ale jeśli nie jesteś pewna to zapytaj swojego lekarza, niektóre dziewczyny dowiadują się o swojej ciąży w 3 miesiącu i bieganie im nie zaszkodziło...wiem że nie wolno jeździć na rowerze. A wiadro Ty masz na łbie koleżanko i do tego puste a już nie wspomnę co masz między nogami pewnie łuska po bombie atomowej by Ci spokojnie tam wlazła.

Gość we wczesnej cąży powinno
się bardzo uważać na siebie bo jest największe ryzyko poronienia. Ja jestem w 3 miesiacu, ciąża rozwija się prawidłowo a lekarz zabronił mi kazdy na rowerku stacjonarnym i kazał ograniczyć stosunki. Można uprawiać sport ale najlepiej od II trymestru.