Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c fdsbfjvbjdc

**** ziajka przeciw odparzeniom ****

Polecane posty

Gość c fdsbfjvbjdc

kto stosowal?? sprawdzi się na duże oodparzenie?? nie działa sudocrem, bepanten, alantan.. nie wiem co juz stosowac a pupa wygląda coraz gorzej :(

Gość lovi
używam kosmetyków z ziajki i są rewelacyjne wydaje mi się że powinien pomoc a do tego niech malenstwo polezy z gołą pupa takie wietrzenie tez pomaga na odparzenie

A może pieluchy zmień? Chusteczki? Mój mały odparzył sobie pupę jak innych pieluch spróbowałam, szybko wróciłam do starych. Pupę smarowałam Sudocremem- pilnuj żeby była czyściutka i sucha, najlepiej wietrzyć przy przewijaniu, samo odparzenie Sudocremem, a resztę, tam gdzie mogło się odparzyć, kremem Nivea przeciw odparzeniom. Jak sobie nie poradzisz to idź do pediatry, bo będzie gorzej.

Gość c fdsbfjvbjdc
pupę wietrzę przy każdym przewijaniu, nie stosuję nawilżanycn chusteczek tylko wywar z rumianku i nim przemywam pupkę - pieluchę zmieniam za każdym razem jak mała się obudzi -srednio co 3-4 godziny... od tygodnia stosuję alantan i mam wrazenie ze albo zatrzymało się w miejscu albo jest gorzej :(

Witaj, mi na odparzenia w spitalu kazali stosować nadmanganian potasu tylko taki lekko różowy bo inaczej jeszcze gorzej będzie bo poparzysz skórę dziecka. A przy przewijaniu wycieraj pupę tylko wodą, rzadnymi tam chusyeczkami nawilżającymi i wietrz pupę a potem smarój termentiolem. Dla mnie znikło odparzenie :)

Gość taaa jasssne
jestescie nienormalne jak umyje dupcie rumienkiem to sie tak rozpapra ze bedzie miec malenstwo jedna wielka rane !!!! ugotuj troche maki kartoflanej ( tak zwany krochmal ) : pol litra wody zagotuj, do tego dodaj 2-3 kopiate lyzki maki kartoflanej rozpuszczone w zimnej wodzie, zagotuj az zgestnieje, ostudz. Ma miec konsystencje kisielu i w takiej ciapie myj maluszkowi pupe po kazdej zmianie pieluszki. czesto zostawiaj bez pieluchy. powinno pomoc juz po pierwszym dniu. I nie sluchaj debilek co na wszystko rumianek rumianek i rumianek.