Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jasiaaaa2

jaki nocnik dla 4 latka? mamy pomózcie

Polecane posty

Gość mama jasiaaaa2

moj synek wlasnie zaczyna "zabawe" z nocnikiem.. i chcialabym jak najmilej go przyzyczajac do nocnika. powiedzcie mamy jakie nocniki kupiliscie swoim dzieciom? zwykle plastikowe czy moze z bajerami, melodyjka jak sie siku zrobi itd? nie wiem czy nie wydam niepotrzebnie pieniedzy, dziekuje z góry, pozdrawiam pa

nocnik dla 4-latka :/ tak duze dziecko to juz na ubikacje a nie dopiero poczatek "zabawy" z nocnikiem :/

Gość mjknjn
Znaczy dopiero będziesz go uczyła na nocnik?

Gość sprawa
przecież to żart prima-aprylisowy

Gość a masz proszę
żartujesz, prawda?

Gość mama jasiaaaa2
jedne dzieci załatwiaja sie na nocnik w wieku 2 lat inni w wieku 4 ech.. dziecko nawet do 5 roku moze nie kontrolowac swoich potrzeb.. wiec nie rozumiem skad takie zdziwienie.. jesli mialybyscie linki do nocnikow waszych dzieci i opinie bylabym bardzo dźwieczna.

Gość mama jasiaaaa2
mjknjn tak dopiero bede go uczyla. Toaleta jest kolejnym etapem po nocniku wiec zaczne po kolei.

ok nawet do 6 roku zycia moze sie zlac w majty ale zeby dopiero w 4 roku zycia zaczynac nauke to faktycznie jakis zart :/ to moja córa która miała niedorozwój układu moczowego w wieku 3 lat na nocnik juz robiła :/

Gość zebra w pomarańczowe paski2011
Taki duży chłopak może już siadać na specjalnej nakładce na toaletę. A co nocników to moja córka używała zwykłego, bez bajerów i w trzy dni "rzuciła" pampersy.

Gość mama jasiaaaa2
mami82 i co chcesz zeby z tego powodu bic brawo twojemu dziecku? :) bo nie rozumiem :)

Gość mama jasiaaaa2
zebra dziekuje, 3 dni naprawde szybko wiec jestem dobrej myśli

Gość mama jasiaaaa2
lali do kibla, niedorozwój, fuuuu prosze pani :O

nie mi ani memu dziecku bic braw nie trzeba ale ty powinnas sie w czoło zdrowo walnac :/ jak mozna tak dziecko krzywdzic by w wieku 4 lat w pampersie biegało :/ a do przedszkola nie chodzi? nie no nie moze bo tam zakaz pampersów :/ a o córce pisałam by ci pokazac ze to nie to ze twoje dziecko nie umie tylko twoje cholerne lenistwo bo chore dzieci moga sie szybciej nauczy no chyba ze twój syn jest na cos powaznie chory co go usprawiedliwia a w zasadzie ciebie :/

Gość frrrruuuu
o ja nie mogę.......... nocnik dla 4 letniego dziecka???????????!!!!! Ty jesteś matką gnojem poprostu bo inaczej tego nazwać nie można. SZOK. moje dziecko ma 3 lata i od 1,5 roku na toalettę z nakładką załatwia swoje potrzeby-tyle,że ja zaczęłam na na normalnym etapie dziecko sadzać na toaletę. a ty zaniedbałaś strasznie dziecko. to jakaś patologia.

Gość mama jasiaaaa2
mami82 nic nie zatkało tylko nie siedze i nie odswierzam co sekunde by zobaczyc czy czasem czegos mi nie odpisalas.

Gość mama jasiaaaa2
mami82 pozatym skad masz takie newsy ze w przedszkolu bez pampersów tylko? stuknij sie w łeb dziewczynino

Gość mama jasiaaaa2
moje chłopy jak miały po 4 lat probujesz bys smieszna, z tym ciap ciap itd :O zalosna jestes jedynie :D

no tak jakby jest to wymogiem w panstwowym przedszkolu ze dziecko zgłasza potrzeby fizjologiczne i samo je juz widze jak przedszkolanka majace 23 dzieci pod opieka kazde z nich przewija :D

Gość zebra w pomarańczowe paski2011
ja uważałam, że nocniki z bajerami rozpraszają dziecko. Córka jak "rzucała" pampersa to właśnie dzień wcześniej skończyła 2 lata. Ale też mam koleżankę i jej synek zaraz skończy 3 lata i w nocy śpi w pampersie. Najłatwiej uczyć jak jest ciepło, puścić dziecko w samych gatkach i koszulce, jak poczuje przewiew, swobodę, to już nie będzie chciało pieluch. A wierz mi biegłam do sklepu majtki dokupować i spodenki, bo nie miałam co jej załozyć, wszystko było w praniu albo schło.Ja tak miałam z córką, po całym dniu biegania bez pieluch na noc juz nie dała sobie założyć i nawet ku mojemu zdziwieniu w nocy łóżko było suche, dopiero jak wstała to sie zapomniała i poleciało troche na dywan, troche do nocnika. Życze powodzenia i nie przejmuj sie niemiłymi tekstami

Gość mama jasiaaaa2
zebra dziekuje Ci :) czyli jednak nocnik z bajerami jeszcze przemyslimy...

a po co takie bajery :/ nocnik jest do sikania a nie do zabawy :/

"Toaleta jest kolejnym etapem po nocniku wiec zaczne po kolei". hahahahaha ale głupota. Mój w ogóle nie chciał na nocnik, od razu jako 2 latek stawał na podstawce i sikał jak tata:) i to samo z kupą. Siadał na klozecie. I fajnie bo nie musiałam go potem uczyć przed przedszkolem na ubikację i wynosić tych smrodów za każdym razem. A ty chyba zartujesz z nocnikiem dla 4 latka?!!! To już 3 latki muszą umieć siku i kupę na ubikację zeby je do przedszkola przyjeli a ty chcesz rok starszemu dziecku kupować... nocnik??!!! On sie w ogóle zmieści na nocnik taki duży?!!! Olej nocnik kobieto, po co ci to, potem bedziesz moze 7 latka odzwyczajac od nocnika?

Gość mama jasiaaaa2
mami82 wlasnie tez tak mysle, tylko czemu jest ich tyle w sklepach? pewnie bajer zbedny i wydatek.. racja minimum czasu sie na nocniku spedza a nie bawi... chyba zwykly platkik kupie za 20zl a Ty Hieno nie mozesz wiedziec dlaczego tak pozno zaczynam uczyc.

Gość mama jasiaaaa2
Paulina BB 2 latek do sedesu sie załatwia- niezly Twój maly!!! a myslalam ze nocnik kupic najpierw zeby szkou nie doznal ze odrazu na taki duzy kibel ma usiasc. A na nocnik raczej sie zmiesci. wysoki jest ale chudy.

Gość mama jasiaaaa2
Paulina BB no i z tymi smrodami masz racje bo ja czasem nie moge wyrobic przy zmianie pieluszki :(

moj 2 latek zaskoczyl na nocniku z pozytywka, ale dla 4 latka to moze byc zbyt dziecinne. moze lepiej ( jak to chlopiec ) zeby tata nauczyl go sikac jak doroslego faceta. mlody na pewno bedzie dumny ze juz sika jak tata. u nas szybko nocniki poszly w odstawke....