Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co zrobicccccc

dziecko bez paszportu

Polecane posty

Gość Co zrobicccccc

4 tygodnie temu urodzilo nam sie dziecko, maz jest holendrem wiec bedzie mialo jego obywatelstwo. Mieszkamy w londynie i umowione mamy spotkanie w ambasadzie holenderskiej na polowe maja aby dziecku wyrobic paszport. Problem w tym ze poklocilismy sie strasznie i chce wrocic do polski na troche do rodzicow - nie moge i nie chce z nim aktualnie mieszkac. Jak sie przedostac do polski jak dziecko nie ma paszportu, w sumie zadych dokumentow poza aktem urodzenia

Gość Co zrobicccccc
Nie obrrazaj mnie, jestesmy malzenstwiem, dziecko bylo planowan i jst jak najbardziej biale. Nie potrzebuje tutaj obelg tylko pomocy.

a dlaczego twierdzisz, że dziecko będzie miało tylko obywatelstwo ojca? nie będzie miało podwójnego? niestety, musicie się jakoś dogadać, nie dasz rady wyjechać sobie ot tak bez powiadomienia ojca, że bierzesz dziecko za granice a jeśli ojciec dziecka się zgadza, to bez problemu wyrobisz mu paszport i pojedziesz do rasistowskich wypowiedzi o kolorach : ludzie, czy wy wiecie w ogóle gdzie jest Holandia?? :o

Gość Co zrobicccccc
To mozna podwojne? Mi powiedzieli w registry office ze dziecko ma zawsze obywatelstwo ojca...?Jak najszybciej zalatwic wiec obywalstwo polskie? Moze w ambasadzie polskiej bedzie szybciej niz na polowe maja? Moze jakos zalatwic zeby im to szybciej poszlo? Sorki za glupie pytania - jestem poprostu zdesperowana I dzekuje za madra odpowiedz

W Londynie Ci powiedzieli, ze dziecko ma zawsze obywatelstwo ojca?? A to ciekawe, bo moja corka ma moje obywatelstwo, nie ojca. W ambasadzie w Londynie nie musisz sie umawiac na spotkanie w sprawie paszportu, ale niestety ojciec dziecka musi pojechac z Toba, jako ze jest to pierwszy paszport i oboje musicie podpisac zgode. No i okres oczekiwania na paszport to okolo 2-3 tygodnie

Gość Co zrobicccccc
Ok, to chyba tak wlasnie zrobie, szybciej bedzie jak nic. Dziekuje

Gość wloh opalony pakistanska bryza
bo to wstyd to raz,a 2 to zeby ta szmate,odeslali razem z zaganiaczem koz z europy i na pewno nie do stanow haha

nie mam powodu by sie wstydzic... autorko tylko nie wiem czy nie bedzie problemow z wyrobieniem paszportu polskiego, jesli dziecko ma tylko obywatelstwo holenderskie. Wogole to dziwne, ze powiedziano Ci, ze dziecko ma zawsze obywatelstwo ojca.

Gość Co zrobicccccc
wstydze sie bardzo....nawet nie wiesz jak bardzo. w registry office jak rejestrowalismy dziecko ze sie urodzilo pani powiedzila ze musimy jechac do ambasaday holenderskiej wyrobic dziecku paszport, i ze ma ono obywatelstwo ojca. Na stronie konsulatu pisze ze Wydział Konsularny Ambasady RP w Londynie zgodnie z właściwością terytorialną przyjmuje wnioski od obywateli polskich na stałe zamieszkałych na terenie hrabstw: OBYWATELI POLSKICH, a maz obywaltem polski nie jest, wiec sama juz nie wiem

no ale Ty jestes obywatelka Polski, prawda?? A ojciec tak czy inaczej musi podpisac sie na wniosku o paszport dla dziecka. Jak ja rejestrowalam dziecko to kobieta mi sie zapytala jakie obywatelstwo bedzie mialo dziecko. Obawiam sie, ze jesli dziecko ma tylko obywatelstwo holenderskie to w mabasadzie moga miec jakies ale. Moze wyslij zapytanie mailem albo sprobuj sie dodzwonic i zapytaj jak to wyglada

Gość sdfghsdftgyhujiko
dziecko jak urodzone w londynie ma obywatelstwo brytjskie wiec to w szpitalu zalatw

belle ma racje, u nas rowniez dziecko ma obywatelstwo polskie, i niestety bez ojca dziecka nic nie zdzialasz, wniosek musicie zlozyc oboje, obecnosc dziecka nie jest obowiazkowa, my czekalismy na paszport kolo 2 tyg.

okradalam, okradam i okradac bede...A co niech ci zal dupe sciska jeszcze bardziej...a jak ci sie nie podoba to mozesz wypierdalac w polpodskokach skad cie przywialo przybledo.

Gość dvnkjnk
belle, nie warto scierac opuszka na klawiaturze..

dvnkj wiem, ale ten osiol nawet nie wie jak sie osmiesza Wloski pakistanczyku mozesz naslac na mnie nawet samego papieza...problem w tym, ze nie wiesz gdzie jestem:D

Gość Co zrobicccccc
Dziekuje dziewczyny, pogadalam z mezem, nie bedzie mial nic przeciwko nadaniu podwujnego obywatelstwa. Wie, ze narobil fest to teraz jest strasznie malutki i wie tez ze musze pojechac na wakacje do rodzicow i ochlonac bo mogloby sie skonczyc rozwodem. A tego nie chce ani ja ani on ale musze odpoczac. Zadzwonie w poniedzialek do naszej ambasady i popytam - poki co dziekuje wam bardzo za pomoc.

Gość do co zrobiccc??
rany!!!! CZY TY NAPRAWDE MASZ TAK MALENKA WIEDZE ZE ZADAJESZ TAK DURNE PYTANIA??? TOZ TO KAZDY EMIGRANT WIE JAK DZIECKU PASZPORT ZALATWIC,TRABIA O TYM ZE SZCZEGOLAMI NA KAZDEJ STRONCE KONSULATU....Z JAKIES TY CIEMNEJ WSI SIE DZIEWCZYNO WYRWALA??? I JAK TEN SLUB ZALATWILAS ,JAK O NAJPROSTSZYCH FORMALNOSCIACH NIE MASZ POJECIA I PRAWOM PRZYSLUGUJACYM OBYWATELOWI RP....MASAKRA!!!

ale ja czegos nie rozumiem.. przeciez na holenderskim paszporcie tez moze jechac z toba do polski.. po co ci dwa paszporty dla dziecka? polski paszport dla dziecka wazny jest tylko jeden rok. a dziecko ma obywatelstwo po tobie i nie musisz mu wyrabiac paszportu zeby byl polakiem.

Gość anna topolewska...
jesli pracowalas w uk 5 lat przed urodzeniem dziecka i masz na to 5 P60 to mozesz byz ojca wyrobic dziecku ang paszport. oczekiwanie - kilka dni.

Gość olivia duhnam
anna co za bzdury ojcieci musi podpisac zgode na wydanie paszportu. I czas pracy w uk nie ma tu nic do rzeczy

Gość dziekuje za cenzure
swietnie.

Gość dziekuje za cenzure
bo co,na uliocy da sie ukryc polke z malpa@?mam takjie oko,ze i tak widze ten syf!!nara szmaty,