Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blumP

yorki

Polecane posty

Gość blumP

Witam Ma ktoś hodowle pieskow yorkow? Zalezy mi na kupnie Niedawno straciliśmy psa tej rasy(starość) Moja córeczka bardzo tęskni za pieskiem był z nia od urodzenia niestety nie stac mnie na kupno pieska po cenach ,,rynkowych'' Jednak jestem w stanie uzbierać pewną kwote Jest to sprawa do omówienia Prosze o pomoc ludzi z dobrym sercem ktorzy moga sprzedac pieska po okazyjnej cenie

Skoro dla Ciebie pies rasowy jest za drogi to dlaczego nie weźmiesz psa ze schroniska? One najbardziej potrzebują domu... a pies bez rodowodu to mieszaniec tak czy inaczej. Kupisz jako ''yorka'' ktoś Ci nawciska kitów o rodzicach z rodowodami i innych oklepanych bajeczek a nie dość że z psa wyrośnie zupelnie coś innego, odbiegającego od wzorca to w dodatku charakterem też niekoniecznie musi pasować do rasowego yorka. Pamiętaj rodowód to nie tylko papier, w hodowli zwierzaki są badane i jest o wiele mniejsze prawdopodobieństwo na wystąpienie chorób dziedziczonych genetycznie np rak, wady serca czy wzroku. Jak Ci zależy na przyjacielu rodziny to leć do schroniska pooglądaj te wszystkie biedne mordeczki, może tam znajdziesz pieska dla siebie :)

Gość blumP
Jest mi obojetnie jakiej rasy piesek a tym bardziej nie zalezy mi na rodowodzie Jednak moja corka bardzo teskni a nie moge znalzc pieska kundelka siersciatego w schronisku Próbowałam z amnikiem skutki sa fatalne Rozpacz jeszcze wiekasza :(

Gość grom z jasnego nieba
moim zdaniem kręcisz - dziecko nie zwraca uwagi na rasę - widzi, że to nie jej pies dlatego płacze - skoro nie pocieszył jej szczeniak to nie pocieszy jej żaden

Gość blumP
przeciez nie chce za darmo nic to nic zlego Nie bede sie tłumaczyc skoro nie mozesz pomoc Dziecko z natury jest naiwne i rozumie to co widzi Z całym szacunkiem miłego dnia grom z jasnego nieba