Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yutukh

Czy zaszkodziłam ciąży?

Polecane posty

Gość yutukh

Był czas gdy staraliśmy się o dziecko. Przez prawie 3 lata nieudanych prób odpuściliśmy sobie, ponieważ lekarze sugerowali nam, że prawdopodobnie czeka nas długie leczenie ale przed nim powinniśmy odpocząć od tego. I cóż... Przez następny rok odbijaliśmy sobie 3 lata wyrzeczeń od alkoholu, używek, imprez, itd. No wiadomo jak to jest... Czasami w dalszym ciągu się nie zabezpieczaliśmy bo niby po co po tym co słyszeliśmy? Teraz okazało się, że jestem w ciąży i boję się ponieważ w ostatnim czasie naprawdę ostro balowaliśmy..

Gość nie ty pierwsza
nie ostatnia tak masz, a dzieciaki rodzą się zdrowe. Życze wszystkiego dobrego

Gość nie chce byc czarna
Mysle ze nie ma sie czym przejmowac. wiele jest takich jak Ty. Przeciez nie kazdy planuje ciaze, prawda. Moja siostra wpadla i dowiedziala sie o ciazy ok 7 tygodniu ( krwawila w jakims 4 tygodniu, co wziela za miesiaczke ) i popijala dalej, co wiecej zdarzylo jej sie zapalic skreta, no i papierosy non stop. Nie zaszkodzilo to ciazy i dziecku. Wazne jest ze po tym jak zobaczylas 2 kreski na tescie to sie wezmiesz za siebie i bedziesz dbac i pilnowac tego co jesz i pijesz.

Nie martw się na zapas maleństwo na pewno ma się dobrze. Tylko odstaw już wszystkie świńskie używki :)

Gość yutukh
No właśnie problem w tym, że o ciąży dowiedziałam się niedawno a według lekarza stuknął mi 14 tydzień ciąży... A nie zorientowałam się bo po prostu miesiączek to miałam jak na lekarstwo (1-2 razy na rok i to takie dwudniowe plamienie). Ostatnią miesiączkę miałam w tamtym roku, chyba w maju albo w czerwcu.

Gość yutukh
No wiesz 3 lata o siebie bardzo dbałam ale po opini lekarzy że najprawdopodobniej jestem bezpłodna ale będziemy się ratować leczeniem to człowiek po prostu pogodził się z tą informacją...

Ja Ciebie rozumiem ale takie rozregulowane miesiączki też powinnaś leczyć ale niema co gdybać. Najważniejsze że Wam się udało i żeby maleństwo rosło :) najgorszy okres poronienia masz juz za sobą jedyne co to maleństwo w dzieciństwie może ci chorować, odstaw alkohol papierosy itp. kobiety w ciąży jeśli rzucą palenie nawet w 4-5 miesiącu mogą urodzić dziecko tak zdrowe jak kobiety nie palące chodzi tu o wagę dziecka żeby nie było za malutkie... dbaj o siebie ;) pozdrawiam.

Gość yutukh
Będąc dzieckiem miałam pewny wypadek i myślę, że dużo tu też zawinili lekarze którzy przez wiele lat odkładali to leczenie na później i na później... Potem tłumaczono mi, że jak rozpocząć leczenie czy jakąś terapię to dobrze by było w tym czasie także prowadzić starania o dziecko a po prostu wtedy nie było z kim. Gdy już było z kim to oczywiście kazali się bawić w kalendarzyk tylko nie wzięto pod uwagę jak mam ustalać te cykle skoro miesiączek nie mam a odległość między jedną a drugą miesiączką wynosiła nawet i 190 dni. W swoim życiu zmieniliśmy praktycznie wszystko i nadal była dupa. A teraz gdy już się pogodziliśmy z tym że dzieci niet i nie budiet to taka niespodzianka