Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama pracujaca

Karmienie piersia a powrot do pracy

Polecane posty

Gość mama pracujaca

Mamusie, ktore wrocily do pracy i nadal karmilyscie piersia - prosze napiszcie jak to wygladalo? czy w pracy sciagalyscie pokarm by nie zaniklo mleko? czy moze nie bylo z tym problemu i po powrocie do domu karmilyscie az do rana? Bo ja wprowdzilam dziecku kleik, zupke, deserek na czas mego pobytu w pracy ale nie wiem czy powinnam cos robic z laktacja... chce jak najdluzej karmic piersia a corka nie pije wogole z butelki..

Gość mama pracujaca
podnosze

Gość mama pracujaca
wszystkie mamy karmia butla albo siedza na wychowawczym? :)

Gość blatina
ja karmilam butla :)

Gość Bella ...
Jesli bedziesz pracowała dłużej niż 6 godz nalezy ci sie przerwa w pracy, wlasnie ze wwzgledu na karmienie. Znam mamy ktore łączyły sobie te dwie 30 min przerwy i albo wychodziły do domu na karmienie albo za zgoda pracodawcy wychodzily z pracy po 7 godzinach. Ja jak wrocilam do pracy - to wrocilam na pol etatu wiec nie mialam problemu. Laktacja sie na tyle unormowala ze nie musialam odciagac pokarmu. Moja kolezanka wrocilam na caly etat i tez nie musiala odciagac pokarmu, mimo ze spedzala w pray 7 godz - produkcja pokarmu sie dostosowala sama.

ja karmiłam tylko naturalnie. Gdy wróciłam do pracy, pracowałam codziennie przez 7 godzin, 2 przerwy po 30 minut wybierałam na końcu dniówki. Nie musiałam odciągać, w ogóle nie używałam laktatora. Dziecko dostawało rano pierś zanim wyszłam do pracy około 6 rano, potem inne posiłki typu kaszka, deserek, obiadek a potem ja wracałam i około 15-16 dostawało znowu mój pokarm. Tak samo wieczorem i w nocy. Karmiłam rok

Gość mama pracujaca
dziekujje za odpowiedzi :)

Gość mała_miiii
ja wróciłam do pracy jak mała miała miesiąc. karmiłam ją przed wyjściem, potem w pracy ściągałam co 3 godziny, pokarm wkładałam do lodówki i jak wracałam do domu to zabierałam ze sobą tak, że mała miała na następny dzień zapas jak mnie nie było.