Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo mamusia

przewijaki

Polecane posty

Gość niedlugo mamusia

Dziewczyny mam do Was pytanie. Latem zostanę po raz pierwszy mamą i zaczynam kompletowac wyprawkę, a problem mam z przewijakiem. Otóż chce kupic taki nakładany na łóżeczko, wygląda jakby był obszyty taką ceratką i zastanawiam czy do tego przewijaka dokupuje się jakies pokrowce czy cos jeszcze? Bo jeszcze widziałam takie drewniane przewijaki, one mnie nie interesuja, ale zastanawiam sie czy te pokrowce stosuje sie do pierwszych czy drugich:) Pomoze ktos?

Gość bergamotka35
ja nie kupowałam pokrowca tylko na przewijak kładłam flanelową pieluszkę, ale dostałam dobre wiadomosci z www.pogrosiku.eu (lubię ten serwis bo mam stamtąd kilka rzeczy), polecam, wejdźcie w aktualności na ofertę spacjalną.

Hej,ja kupilam przewijak nakladany na lozeczko i obszyty ceratka. Podobno sa do niego pokrowce,ale my go nie kupilismy. Moja cora ma 9,5miesiaca i nadal z niego kozystamy,choc przewijak wyglada nie najlepiej. Berata popekala na laczeniach i wychodzi gabka :(

Gość iksug
kupiłam taki pokrowiec! nie jest drogi i uwazam ze warto go kupic! na pieluszce maluch sie slizga a na pokrowcu nie! jak maluch zaczyna sie wiercic polozenie pieluszki moze byc bardzo niebezpieczne!pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania!

Gość blip
myśmy mieli taki przewijak ale nie używaliśmy go, bo położona na nim pielucha się marszczyła, zwijała, ściągała, pokrowców na taki przewijak nie widziałam w sklepie a inne nie pasowały, poza tym wydawał mi się niestabilny jak go kładlam na łóżku więc kupiłam dmuchany przewijak z pokrowcami w ikea i leżał na specjalnej komodzie do przewijania

Gość kupuje się nomalnie
przescieradełka z gumką na taki przewijak.

Gość mamamamam26
jest pokrowiec z gumką frotte - taki własnie jak na materacyk - ja mam taki - aczkolwiek przewijak na łóżeczku okazał się u mnie niewypałem - leży sobie na łóżku i mały śpi na nim w dzień czasem i przebieram go na siedziąco - tzn ja siedzie - jak miałabym stać nad nim np. 15 min kiedy on sobie bryka na golasa a uwielbia to to by mnie poskręcało -zwłaszcza że miałam po cc bóle kręgosłupa -

Gość przewijaki
po co pokrowiec na przewijak? jak było zimno to podkładałam ręcznik a latem w ogóle nic nie dawałam

Gość u nas taki przewijak bardzo
sie sprawdzil. Mala ma 8.5 miesiaca i nadal go uzywamy. Szczegolnie ze kazdej chwili moge przeniesc do lazienki na czas kapieli. Ja nie kupowalam zadnych pokrowcow, bo nie nadazalabym prac, malej czesto zdazylo sie nasikac jak ja przebieram, a jak byla malenka to nawet zrobic kupe wiec pokorowiec by sie nie sprawdzil, ale polecam podklady na lozko. Kupowalam w aptece takie z folia z jednej strony, z drugiej powloka chlonąca, miekka, nie podrazniala dupki. Czesto jej wietrzylam dupke, wiec lezala sobie na tym i mogla sikac do woli:) Jak byly upaly(mala urodzila sie w lipcu), to nawet spala bez pieluchy na takim podkladzie (mozna nawet na lozko polozyc, nic nie przecieka)

my nadal używamy przewijaka tylko on nie jest na łóżeczku a na komodzie. Przez pierwsze 2 miesiace na ceratkę nakładałam prześcieradło frotte z gumką ( są takie małe ) U nas to był ten sam rozmiar co do kołyski. Dzieciak jednak bardzo często siusia przy przewijaniu i czasem codziennie trzeba było zdejmować do prania ( mimo podkładanych pod pupę papierowych ręczników. Od 3 miesiąca do teraz mam złożoną flanelową pieluchę na 4 i ta pielucha jest pod głowę i trochę pleców a pupa i nogi bezpośrednio na przewijaku ( łatwo umyć jakby co) nasz też już popękał, ale bardzo polecam, Ja tylko tam przewijam dziecko

Gość IgusiaIgunia
Mamy taki przewijak- i stoi na pralce. Kupiłam trzy przescieradełka frotte i szybko zrezygnowałam z ich używania - bo mały często siusiał zanim pieluszkę mu sie założyło, więc to nie miało sensu, bo co chwila pokrowce lądowały w praniu. Nie używamy niczego tylko kładziemy malca na tą ceratkę. Dodam, że przewijak był odkupiony za grosze od innej osoby, czyli był już używany i nadal jest super i bardzo dobrze się trzyma- synek ma 4 miesiące teraz- pewnie niedługo z niego wyrośnie, ale naprawdę POLECAM i jeszcze raz napiszę - moim zdaniem kupowanie pokrowców to tylko strata pieniędzy- już lepiej ręcznik podłożyć - tak jak ktoś napisał- u mnie te prześcieradelka leżą i do niczego nie są potrzebne.

Gość mamaaaa
my mamy przewijak na lozeczko i na niego frotowe pokrowce, rewelacyjna sprawa! Na poczatku kladlam pieluszke ale ciagle sie przesuwala po tej ceracie wiec ja polecam zakup 2 pokrowcow, abys miala na zmiane. Koszt ok 12-14 zl jeden