Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora osoba

Jezu boję się. Potowarzyszy mi ktoś z Was parę chwil?

Polecane posty

Gość chora osoba

Słuchajcie, od tygodnia biorę lek Tramal Retard 100 mg na silne bóle przy przewlekłej nieuleczalnej chorobie. Brałam rano i wieczorem po jednej tabl. Dziś wzięłam rano, w południe i teraz wieczorem, bo bóle się nasiliły. Ale ja jestem przerażona podczas jakichkolwiek zmian dawkowania leku i jakiś czas po wzięciu 3. tabletki zrobiło mi się strasznie gorąco, dosłownie poczułam, jak opada mnie gorąca fala, serce mi zaczęło walić. Zadzwoniłam na pogotowie by zapytać lekarza. Miła pani doktor powiedziała, że to tylko stres, skoro to odczucie minęło i że jak znowu się poczuję gorzej to mam jeszcze raz zadzwonić. A najlepiej jakbym wzięła coś na uspokojenie, ale ja nic nie mam w domu takiego. Myślicie, że mam się czego bać? Dodam, że jestem straszną panikarą, ale wiem, że Tramal jest bardzo silnym lekiem i nie mogę znieść myśli, że w krwi krąży mi aż 300 mg, przeraża mnie to. :( Posiedzi tu ze mną jakaś życzliwa dusza na topiku chociaż do 24.00 aż się uspokoję?

Gość kichanka
nie panikuj i NICZEGO już nie bierz! włącz sobie jakieś kabarety albo coś pozytywnego żeby nie myśleć o tym

Gość bziuuuuuuuuuuum
nie przejmuj się 🌼 nic Ci nie będzie,naprawdę.

Gość Bert Power
a masz męża?

Ja Ci mogę potowarzyszyć:) Właśnie, włącz sobie coś śmiesznego, zajmij się czymś żeby o tym nie myśleć...albo weź ciepłą (nie gorącą) kąpiel, puść muzyczkę, zapal świeczki:) Spróbuj się zrelaksować

Gość ej a nie jest tak
sprzedaj troche tramalu :P

to pewnie tylko atak paniki,który zaraz minie postaraj oddychać równo i głęboko,ten strach jest tylko w twojej głowie tak naprawde nie dzieje się nic złego

Gość dżdżona
chciałam ci powiedzieć ,że u ciebie w mieszkaniu jest duch jak pojdziesz spać to leży pod łózkiem i wlezie ci pod kołdrę

Gość chora osoba
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście:) już trochę jestem spokojniejsza, byłam w kuchni zrobić sobie herbatę z sokiem malinowym. Na kąpiel nie mam siły, jestem tak zmęczona i ogłuszona, że bałabym się utopić. Nie mogę youtube nawet oglądać, bo dźwięki mnie teraz irytują, ledwo znoszę stukanie klawiatury. Zostaje mi kafe a i tak tu najlepiej się można pośmiać. Jestem taka śpiąca a zarazem podenerwowana, no strasznie dziwne to jest. 🌼 dla tych co są ze mną

Gość moze napij się więcej wody
to wysiusiasz? jESTEŚMY Z TOBA, NIE BÓJ SIE!

to pewnie są działania niepożądane; tramal jest jednym z silniejszych przeciwbólowych, potem to już tylko morfina zostaje...; kurcze, musisz mieć straszna chorobę, skoro to bierzesz

Gość dżdżona
jak siedzisz przed kompem to za twoimi plecami stoi ktoś ma okropną twarz i z oczu leci mu krew boje sie :O

czasem, po lekach tak jest, zanim organizm się przyzwyczai. Napisz co będziesz robić jutro jakieś ambitne plany?

Gość chora osoba
a zauważyłam, że ktoś chce kupić Tramal. haha:) domyślam się że ktoś biorący dla haju. nie sprzedam gdyż to nielegalne i niebezpieczne:P kurcze ja bym wszystko oddała żeby nie cierpieć i nie musieć brać tego dragu, a ktoś inny zażyłby z ochotą. dziwny jest ten świat:P

dzdzona ,z natury nie ejstem msciwa, ale zycze ci ciezkiej choroby, bo skoro nie masz wyobrazni, innym sposobem niczego nie zrozumiesz

Gość wołałas mnie?
nie boj sie dziecko, wszystko bedzie ok Jezus

Gość kichanka
dżdżona ale masz nasrane w swojej głowie

Gość chora osoba
tak myślę emu, że to panika była. na razie fale gorąca nie wracają. wybaczcie jeśli wolno i nie wszystkim odpowiadam, ale jak ktoś brał kiedyś choć jedną tabletkę Tramalu to wie jak ten lek otumania, a ja po 3 jestem i tak dobrze się trzymam. czuję że 3 tabl. to za dużo na mnie. nie będę tyle brała. może ketonal mi przepiszą, przynajmniej ketonal nie otumania. czemu ketonalu mi nie przepisali :(

zrób cos prostego dla siebie, np wklep chocby krem w rece, moze manicure? Moze maseczka?

Gość dżdżona
za oknem stoi trup z siekierą w głowie stoi za oknem odchyl firankę a zobaczysz go czeka na ciebie

Gość pracaaaaaaaaaaaaaaa
a na co chorujesz?

mnie uspokaja umycie umywalki, kibla (powaznie), mozesz pozamioatac

Gość wołałas mnie?
z tego co wiem ketonal strasznie niszczy zoladek(!) i watrobe

Gość chora osoba
najgorsze że sama mieszkam i nie mam nikogo bliskiego:/ nie ma nic gorszego niż samotność w chorobie. jak człowiek zdrowy to i do samotności przywyknie, ale w chorobie samemu być... nie życzyłabym tego nikomu. bądźcie wdzięczni jeśli macie choćby rodziców, przyjaciółkę albo kogokolwiek kto z Wami posiedzi i potrzyma za rękę w chorobie.

Gość chora osoba
próbuje sobie odciąć głowę nożykiem do obierania warzyw

ciekawe co bierze dżdżona, jej wizje są całkiem niezłe, kupiłabym dwie dawki dla byłego, a co niech się facet rozerwie

Gość masakrall
a na co chorujesz?