Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona nieco w temacie

Chrzest-pyatnia

Polecane posty

Gość chrzestna filipka
autorko -moim zdaniem wcale nie prawda a poaztym i tak napewno ktos bedzie robil z rodizny zdjecia wiec mozna wywolac i powklejac ,ja tak zrobilam i sa super .tez nie bylismy u fotografa chociaz ja chcialam ale widaomo to sie wiaze z kasa wiec ni moge wymagac od rodzicow czy chrezsynego zeby dal na fotografa. zdjecia robione samemy tez sa ladne

Gość blondyneczka123456
tyle kasy za takie coś..

Gość ja tez o chrzest
ja swojemu chrześniakowi kupiłam matę edukacyjną bo wiedziałam,że nie ma,a jego mama wspominała że wpadnie kiedyś do mnie poszukać jakiejś i zamówić na allegro więc ją uprzedziłam i do tego 200zł do koperty. A ja mam inne pytanko, może mi ktoś doradzi. W czerwcu będzie chrzest mojego dziecka i w mojej parafii chrzciny odbywają się na mszy o godz 18. Restauracja jest dość blisko czyli przyjęcie zaczęłoby się około 19. Mam problem z wybraniem menu bo nie wiem jak długo takie przyjęcia trwają, a w restauracji są dostępne opcje: Obiad: zupa+drugie danie Deser: kawa+ciasto TO JEST PODSTAWA a dodatkowo można: *barszcz+garmażerka+sałatki lub: *barszcz+garmażerka+sałatki *kolacja:szaszłyki,golonki,mięso z obiadu,żurek,flaki I nie wiem ile posiłków wybrać

Gość doo ja tez o chrzest
hmmm przeliczmy czasowo: obiad: 19.10 kawa ciasto: 20:00 barszcz i przekąski: 21:00/21:30 kolacja z zupą: 22:00/22:30 ja bym zakończyła na barszczu i przekąskach jest to jednak przyjęcie typowo siedzące, nie ma tańców więc tylko sie siedzi i je a pora dość późna

Gość bo tak i już
kurcze, ja bym w życiu nie wmuciła tyle posilkow w ciągu 3- 4 h :P, też zakonczyła bym na barszczu z przekaskami i zastosowała troche większą przerwe czasową :)

U nas jest taki zwyczaj, że chrzestna kupuje ubranko do chrztu i szatę, a chrzestny świecę i chyba płaci za chrzest... Ja kupiłam ubranko wierzchnie, bo to było Boże Narodzenie, rodzice powiedzieli, że resztę mają, szatkę kupiłam i dałam chyba 200zł, nie pamiętam już... Ale miałam wtedy 17 lat i nie pracowałam, więc na więcej nie było mnie stać.

Gość 2 kanapki z szynkową
ja nie daję nic siostrzeńcowi, bo mnie nie stać. Samej mi nie starcza, także o prezentach dla małego pomyślę innym razem. Czy cos sie stanie?:)

Gość ja tez o chrzest
nie wiem własnie jak restauracja rozplanuje to czasowo. Chyba rzeczywiście tą ciepłą kolacje sobie odpuszcze. Kurcze szkoda że msza o 18 dopiero. Gdyby była o 16 to by mi bardziej odpowiadało z przyjęciem. A jak rzeczywiście kolejne posiłki co godzinę będą bo chyba wyjdę z imprezy z większym brzchem niż w ciąży:)

Gość chrzestna filpka
ja kupilam szatke na allegro z wystzym jego imienim

Gość Zielona nieco w temacie
a świeca? kto ma to kupić?

Gość zależy jak spojrzeć
Teoretycznia matka chrzestna kupuje szatkę, a ojciec chrzestny świecę . Ja kupowałam sama, mama chrzestna mego synka nie pracuje i nie chciałam jej obciążać. A o tym komletnym ubieraniu dziecka przez chrzestną pierwsze słyszę! Poza tym bez przesady, syn był w ciemnych spodniach, koszuli i rozpinanym sweterku, i naprawdę nie wyglądał jak dziwak na tle innych dzieci.

Gość a jeszcze jedno pytanie
A jeśli matka chrzestna kupuje jakąś złotą pamiątkę chrztu za 200 zł, ubranko do chrztu za 130 zł, poduszkę do chrztu i szatkę za łącznie ok. 50 zł to jaka kwota pieniężna do tego będzie wyglądała przyzwoicie? Ja z mężem jesteśmy średnio zarabiający ale to dziecko bliskich znajomych i chciałabym być w porządku w tej kwestii.