Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naleśniczka

Naleśniki z mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Gość naleśniczka

Ile mogą postać takie naleśniki? Zrobiłam 4, synek zje dwa. Mogę wstawić do lodówki i zostawić na podwieczorek, czy raczej wyrzucić?

Gość zgadzam sie z tymi wpisami
no chyba oszalas? przeciez one juz nie beda dobre !! WYRZUC i zrob swieze albo daj cos innego! poza tym to nalesniki to jdno z najtanszych i najmniej pozywnych posilkow, a ty takie snaidanie serwujesz swoijemu DZIECKU?!?!!?!? Boj sie Boga kobito!

Gość takaaaa osbie jednaaa
nie wiem jak z naleśnikami ale ty wyżej wyluzuj trochę jesli dziecku da się na śniadanie raz na jakiś czas naleśniki to się nie nie stanie. Wystarczy dodać owoce i wtedy już naleśniki robią się bardziej wartościowe:P

Gość zakręconaMama;p
nie wiem.. ale ten wpis u góry to przesada!!!

Gość na mleku mody????
autorko mozesz je pozniej odgrzac i popoludniu jako deser z jakimis przetworami ale nalesniki na mleku modyf.? nie jest to przesada :O zrob na zwyklym a nie na modyfikowanym , kobiety miejcie glowe zdrowa

Gość kaskata
tez mysle ze bez sensu na mod. Bo ono traci wszystkie cenne witaminy po podgrzaniu. Wiec mija sie z celem kompletnie robienie takich naleników. A takie nalesniki na zwykłym mozna podgrzac. Na mod chyba nie bardzo.

Gość naleśniczka
A co wy takie zdziwione? Proszę książka kucharska http://pro.hit.gemius.pl/hitredir?id=ndA1l.uwHb1aqOM_g6EWq7RHnO3_pbCHL5H.rPlM6sH.47&url=http://www.bobovita.com.pl/cms/images/clipart/PDF/Ksiazka_Kucharska_2010_01.pdf w której jest przepis na naleśniki z mm. Naleśników nie dawałam na śniadanie, tylko usmażyłam na obiad, bo szłam do pracy i chciałam, żeby niania dała. A wiem, że mm nie można długo przechowywać, więc dlatego pytam :o

Gość opanuj sie kobieto...
i zrob te nalesniki na zwyklym mleku.wy to macie nasrane w tych mozgoczaszkach echhhh myslisz,ze twojemu dziecku cos sie stanie,tak..i do 3-5 roku zycia mleka nie podasz echhhh brak mi slow

Gość naleśniczka
tak, mamy nasrane :o wszędzie trąbią o tym, że mleko krowie jest nieodpowiednie dla małych dzieci, ale trzeba kogoś poobrażać

Gość do nalesniczki
wez juz przestan!tak,trabia-ciekawe gdzie?w Polsce?w internecie?spytaj lekarza to ci powie czy nie mozna zrobic nalesnikow na normalnym mleku. czy ty tego nie widzisz,ze ktos na tym zarabia? co kilka lat trabia cos innego,ale takie idiotki jak ty sie nabieraja,ale to juz twoj problem

Gość hgfer
nie zdziwiłabym się abyś też robiła naleśniki na własnym mleku i karmiła tym całą rodzinę...

mleko krowie pelnoprocentowe powinno sie podawac po ukonczeniu 12 miesiaca zycia. Na niskoprocentowe przechodzi sie po 2 roku zycia. Zalecenia pediatrow w USA i UK (nie bede wyliczac innych lekarzy z ktorymi mialam stycznosc).

Gość ciekawe,ciekawe!!!
bo w niemczech mozna podawac na mleku krowim kaszki juz po 6 miesiacu,nie bede wyliczac lekarzy od ilu to slyszalam. dzieciom tu sie nic nie dzieje po mleku krowim,wiec chyba troche przesadzacie z tym modyfikowanym.

Gość do kaszy
nie podniecaj sie z ta stycznoscia z tyyylloooma lekarzami ha ha ha

Gość dziwne ze tak sie oburzylyscie
moja mama jak narobila nalesnikow na obiad to nastepnego dnia rano jeszcze sie na zimno jadło i były pycha :) Na mleku modyfikowanym nie robiłam ale podejrzewam, że to bez różnicy. Z resztą nawet w sklepach da się kupić gotowe naleśniki, które na pewno mają więcej niż kilka godzin, pewnie nawet więcej niż kilka dni... :o

do ciekawe ciekawe Zgodze sie z toba bo owszem np. w UK takze zalecaja podawanie produktow na mleku krowim (czyli np jogurtow, nalesnikow, serow) od 6 miesiaca). Mi chodzilo o to ze SAMO mleko (tzn w kubku aby dziecko sie napilo) zaleca sie po 1 roku zycia:-)

Gość dziwne ze tak sie oburzylyscie
a swojemu dziecku krowie mleko dawałam od 3 miesiąca :) Teraz ma 5 lat i jest zdrowa i szczęśliwa :) Ja w dzieciństwie mleko krowie piłam litrami i żyję :) Do tej pory piję krowie mleko :) Z tym, że nie ze sklepu tylko od mamuśki, która ma krowę :p

Gość do kaszy
no a ja mam na mysli kaszki,nalesniki i tym podobne,bo w temacie sa nalesniki. autorka je robi na mm i mnie to bardzo dziwi!

Gość naleśniczka
mój syn ma ROK, a nie 5 lat :o

Gość Martuuunia
Po co Wy sie klocicie i obrazacie, przeciez kazda z nas ma prawo miec na ten temat inne zdanie, a tak naprawde i tak nie wiadomo ktora z Was ma racje. Prawda pewnie i tak lezy gdzies posrodku... Robcie sobie te nalesniki z czym chcecie.:-) Chociaz ja osobiscie tez mam dziecko, coreczke czternastomiesieczna i trafilam na ta strone gdyz wlasnie szukalam przepisu na nalesniki na mleku modyfikowanym, to pewnie tez mnie obsmarujecie, bo ja tez slyszalam ze do trzeciego roku zycia nie powinno podawac sie dzieciom mleka krowiego. Choc nie potepiam matek ktore daja wczesniej. Ja sama pilam mleko krowie od pierwszych miesiecy zycia, ale czasy sie zmieniaja, swiat idzie do przodu i to co kiedys uchodzilo za dobre i powszechne niekoniecznie nadal za takie uchodzi. Pozdrawiam

Gość Do oburzonych
A co jesli dziecko nie moze jesc mleka krowiego? Zdaza sie, ze alergia nie przechodzi i co wtedy?

Gość wiesz co..................
????????? Nalesniki na mm? Pierwsze slysze :D:D:D

Gość wiesz co..................
Co kiedys uchodzilo za dobre? Nie badz smieszna !!! Teraz placisz za firme-wiec czemu by nie zrobic mm dla 3-latkow? Obiadkow dla 2-letnich dzieci? Zawsze znajda sie mamuski, ktore to kupia ! Samych mm ile juz rodzajow jest.

Gość Tak duże niemowle
Nie robi się żadnych potraw które trzeba smażyć czy podgrzewać do 100 sto cel bo mleko modyfikowane tego nie wytrzyma. Raz że takie mleko nie ma wtedy żadnych wartości a dwa , ono jest przystosowane do max 50 st a większość do 40 st. Naleśniki najlepiej smakują na mleku krowim swieżym (nie musi być kartonowe z długim terminem) . Dodam jeszcze że coś co już zostało zmodyfikowane i mocno przetworzone (mm) musi być zaraz po przyrządzeniu spożyte więc nawet ta naciągana opcja z naleśnikami wyklucza odstawienie niezjedzonych czy nie napoczętych na później .

Gość do Do oburzonych
Jak dziecko ma skazę to i normalne mm odpada a wtedy stosuje się preparaty mlekozastępcze a naleśniki robi na wodzie, mące i jajku i tyle.

Gość przesada!!!!
Wy jesteście w większości pojebane!!!! Co wam do tego na czym ona robi naleśniki, jeśli sama uważa że tak będzie najlepiej dla jej dziecka to tak też robi!! Nie pyta was czy może robić o wielkie wszech wiedzące kretynki na mm tylko czy mogą chwile postać i czy może odgrzać!! Nauczcie się czytać i odpowiadać na zadane pytanie, a jeśli nie macie ochoty to kuźwa nie odpisujcie!!!!!!!! Ja też zaraz zrobię naleśniki na mleku modyfikowanym! a jeśli uznam że będzie zdrowiej dla mojej córki to wrzucę tam wszystko co uzanm za stosowne i guzik wam do tego ;]

Gość Damian i Asia - no bo tak
Może nie doczytałam, ale mam pytanie do autorki: czemu robisz naleśniki na modyfikowanym?

Gość no i co takiego że na mm
przecież go nie gotuje. Moja córka nie może pić krowiego (choc nie ma alergii ani skazy, nie służy jej do picia poprostu) ale po naleśnikach na krowim nic jej niue jest. Co moze sie stac po odgrzanych obojetnie czy na mm czy krowim? Nic. W ekstremalnym przypadku co najwyżej bedzie - sory - sraczka, ale wg mnie nie ma po czym.