Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebra w kropki i w kwadraty

paznokcie jakie modne

Polecane posty

hej. Wiem, że tipsiory kolorowe są już niemodne.. ale mam taki problem, że strasznie mi się łamią paznokcie i rozdwajają... muszę założyć niedługo paznokcie.. Jakie są teraz modne?? tylko krótkie gładkie jednokolorowe?? jest tu jakaś kosmetyczka znająca się na rzeczy?? jeśli tak to prosiłabym o jakieś eleganckie zdjęcia pazurków :)

krutkie,za opuszek kolory to szsrosci,czern,odcienie niebieskiego chodzę raz w tygod."na paznokcie "i wiem o tym od mojej manikiurzyski.Jak masz łamie paznokcie do idź do manikiurzystki,ja chodzę cały czas mam nakładany jedwab na naturalną płytkę,to pomaga

Ja mam utwardzone zelem krociutenki aktualnie ciemnoczerwone Aktualnie na topie jest niebieski ;) Ja zawsze robie albo krociutenki czerwone sliwkowe ciemnuy bordo lub frencz koncowka biala lub czerwona :)

jeżeli krótkie to chyba jakiej w migdałek zrobię... czyli jednak gładkie są modne.. :)

Gość Zonnnnia
Modne są paznokcie naturalne pomalowane matowym lakierem __________________________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

ja nie mogę mieć "naturalnych" :/

bez kitu.. kiedyś szefowa jak pojechała na targi kosmetyczne to przywiozła taki grafitowy lakier.. i on taki ładny w tej buteleczce był.. i jak się go posmarowało to on tak szybko od razu matowiał.. mówimy - przeterminowany chyba... a to on takie specjalnie był chyba :D he he matowy... :> he he teraz sobie przypomniałam :)

Gość to zainwestuj w odżywkę
a nie będziesz sobie sztuczne nakładać.

używałam odżywek... męczę się już z tymi paznokciami ze 4 lata... teraz z 7 miesięcy nie zakładałam i namaczałam w oliwie i cytrynie... nic..

Gość to zainwestuj w odżywkę
A jakich odżywek używałaś? Ba ja z czystym sumieniem mogę polecić do łamliwych paznokci odżywki sally hansen, ale wiem, że ludzie niektórzy są do nich uprzedzeni. Wiem też że są bardzo dobre jakieś amerykańskie dostępne na allegro (nailtek???). I przez jakiś czas warto nie używać kolorowych lakierów, za to kupić porządny zmywacz do osłabionych paznokci, a nie jakiś badziew z kiosku czy rossmanna.

sally hansen miałam taką różową jakąś nawilżającą.. później nie pamiętam z jakiejś firmy pod lakier nakładałam jakąś zabezpieczającą... później wcale nie malowałam paznokci tylko ta odżywka i moczenie w oliwie i soku z cytryny.. za tą odżywkę chyba 48 zł płaciłam.. ale nie pamiętam już.. brałam tez skrzyp... :/

zrób sobie paznokcie hybrydowe, to taki specjalny lakier żelowy, wygląda naturalnie i nie odpryskuje jak zwykły lakier i nie niszczy paznokci, ja robię co 3 tygodnie, bo po tym czasie widać już odrost

potwierdzam shellac ( hybrydowy) jest rewelacyjny . Ja robię co 3 tygodnie i gdyby nie odrost to w zyciu bys nie powiecziała że mam pomalowane od 3 tygodni. Ja zazwyczaj wybieram ciemna sliwke. bardzo ładnie wygląda. Tylko nie długie szpony , chociaz zawsze jak idę na kolejna wizyte to paznokcie wystaja tak z 1 mm i zawsze je skracam.

Gość czy ten lakier hybrydowy
mozna nałożyć na swoje paznokcie, czy tylko na sztuczne?

nie no tylko na swoje . to jest normalny lakier , no troche z domieszką zelu , każda wartwa ( przezroczysta baza, potem 2x kolor i utwardzacz ) jest utwardzana pod lampą UV .

tylko trzeba na dobrą specjalistkę od nakładania trafić , bo jak poszłam pierwszy raz do "studia paznkoci " to mi sie trzymało 1 tydzień i odpryskiwały , a teraz co prawda musze dojechac kawałek ale dziewczyna robi rewelacyjnie. raz nawet nie byłam 4 tygodnie ( bo ta moja od paznolci była na urlopie a ja nauczona doswiadczeniem nie chodzę do nikogo innego) , miałam w domu bardzo podobny zwykły lakier i pomalowałam tak żeby nie było odrostu widac i też wygladało ok.

Gość ja robię w sezonie
A jak wyglądają paznokcie po usunięciu tych wszystkich warstw??? Da się po zdjęciu tego normalnie pokazać ludziom, czy już do usranej śmierci te hybrydę trzeba kłaść?

no ja raz miałam coś takiego nakładanego na paznokcie.. taki niby żel o którym piszecie.. zaczął mi pękać po jednym dniu.. jak skorupka od jajka.. takie pajęczynki się porobiły i poodpadało.. może było źle zrobione albo to co innego było..? wyglądało jak lakier tyle, że pod lampę musiałam wstawić pazurki

jezeli odpowiednio posmarujesz odzywką ipomalujesz lakierem bezbarwnym to wyglada jak normalny paznokiec ( kolezanka zrobiła sobie teraz przerwę i wyglada ok ) , wiadomo jakas ingerencja jest , bo maniciurzystka przed nałozeniem shellaca trochę matowi płytke paznokcia zeby baza sie lepiej trzymała. odpowiednio nałożony shellac , dae warancje 14 dni błyszczącego nie poodpryskiwanego lakieru . Mi np. wczoraj minęły 2 tygodnie , mam 1 mm odrostu , ale płytka wyglada super i przede wszystkim na końcówkach lakier sie nie sciera , tylko wygląda tak jakby był przed chwilą nałożony . nie wiem , moze ta moja maniciurzystka tak robi , jezeli tak to trafiłam na ideał .

Gość Rubi2011
Ja również polecam shellaca Mam robione paznokcie tą metodą już od marca, paznokcie są nadal w dobrym stanie! Z ty,m że manicurzystka zaznaczyła, że co jakiś czas trzeba robić przerwę, żeby dać paznokciom odpocząć. Wklejam link z pazurkami pomalowanymi shelaciem: http://olusha.pl/index.php/2011/10/nowe-odcienie-lakieru-hybrydowego-shellac/

Gość majmanos
Hybrydowe, tak już od bardzo dawna, po prostu na hybrydowych mam konkretny efekt. Bo jak dla mnie 2 miesiące bez poprawiania paznokci to już coś zadowalającego. Zresztą, hybrydy new nails mocno odmieniły moje podejście do dbałości o paznokcie ;-)