Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

choinkka2010

Wypowiedzenie na L4

Polecane posty

Jestem obecnie na L4, od dłuższego czasu. Chce się zwolnić z Pracy mam miesięczny okres wypowiedzenia ale nie bardzo chce wracać w moje miejsce pracy co mogę zrobić? zna się ktoś ?

jak piszesz, że jesteś na L4 od dłuższego czasu, to napisz od ilu m-cy. Zakład ma prawo wysłać cię na komisję lekarską, ale podczas L4 nie ma prawa cię zwolnić.Mój siostrzeniec wygrał sprawę w Sądzie Pracy, bo go zwolnili podczas długotrwałego zwolnienia lekarskiego.

Gość napisz wypowiedzenie
i złóż miesiac wcześniej, ja zamierzam tak zrobić, też jestem na L4 mam dwa tyg wypowiedzenia, chce zgrać sobie koniec zwolnienia lekarskiego z końcem wypowiedzenia

zastanów się czy warta skórka za wyprawkę, ja zwolnienie bym ciągnęła dokąd się da, a potem wypowiedzenie

a dlaczego nie? albo poproś o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron ze skutkiem natychmiastowym; ja osobiście wolę sama złożyć wcześniej, a nuż by się okazało że mi nie pozwolą i musiałabym dwa ty pracować jeszcze, na wymioty mi zbiera na samą myśl że miałabym tam pójść

"jolkaza zastanów się czy warta skórka za wyprawkę, ja zwolnienie bym ciągnęła dokąd się da, a potem wypowiedzenie" ale wtedy musiałaby chodzić miesiąc do pracy; można ciągnąć ile się da zwolnienie ale miesiac wcześniej tzreba złożyć wypowiedzenie bo inaczej zostaje porozumienie stron albo łażenie miesiąc do znienawidzonej roboty; można dogadać z lekarzem przecież ile mniej więcej będzie trwała choroba, z tym że wydaje mi się zo to musi być pełny miesiąc, czyli jak np złożysz wypowiedzenie 6 kwietnia to wypowiedzenie liczy się od początku maja do końca maja

Gość madziaaaaa888
Ja tak zrobiłam. Tzn w dniu kiedy kończy Ci się L4 idziesz i zanosisz wypowiedzenie, najlepiej by było jakbyś dostała od razu kolejne L4 zeby przypadkiem nie kazali Ci pracować na okresie wypowiedzenia (w co wątpie). Ja na Twoim miejscu ciągłabym to L4 ile się da (jezeli masz taka mozliwosc). A potem wypowiedzenie i albo sie z nimi ugadasz na porozumienie stron bez okresu wypowiedzeniowego albo na czas okresu wypowiedzeniowego przyniesiesz kolejne L4.

Gość kanapka z dźemem
A nie można w trakcie L4 złożyć wymówienia?