Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość placek toffuu

popłakałam się w pracy, jak zachować twarz po fakcie?

Polecane posty

Gość placek toffuu

szef mi opieprzył równo, generalnie nie z tego opieprzenia tak plakalam, ale wzsystko sie zlozylo, po prostu bylam psychicznie slaba od kilku dni i to bylo punktem zapalnym. nie zdazylam wyjsc, tzn. do lazienki, ale jak wrocilam do pracy to wciaz mialam totalnie zalamany glos i widac bylo ze plakalam, szef tez widzial, chcial ze mna gadac, ale mi sie lamal glos, wiec poprosilam o przelozenie rozmowy. ale i tak widzial, ze plakalam, i sie zalamalam czyms. nie moglam tego opanowac, wogole :( jak z tego wybrnac? wiem ze to jest rzecz ktorej sie nie zapomina, pracownik nie powinien plakac, nie jestesmy w szkole :( tak mi teraz glupio, a co dopiero następnego dnia. :( czy ktoras z was plakala w pracy szef to widzial? jak reagowal???

Gość NieWiemSama
dlaczego niby pracownik nie powinien płakać ? a co to nie człowiek ?:O olej to

Gość placek toffuu
no bo okazuje emocje, szef to ma gdzies, on chce miec pracownika ktory dobrze wykonuje robote, jest komunikatywny i wiecznie zadowolony, placz jest slaboscia, to tak jakbym nie potrafila kontrolowac własnych emocji - tak jakbym byla niedojrzala osoba. a to wplywa ogolnie na profesjonalizm

Płacz wcale nie jest oznaką słabości. Nie przesadzajmy. Poza tym każdy może mieć gorszy dzień. Idź normalnie do pracy i nie tłumacz się z tego.

ja jestem ksiegową... ciągle u mnie w robocie dziewczyny ciagle ryczą, bo siedza po 15 godz w robocie zeby wszytko ogarnąć a małe dzieci w domu, wiec rycza z bezradnosci...a nasza szefowa jest kobietą i tylko za plecami komentuje ze to takie nieprofesjonalne..wiec chyba i tak lepiej ze masz faceta za szefa bo może zareaguje inaczej..

Gość saerrregt4t5
słusznie Cię opieprzył?

Gość płacz jest nieprofesjonalny
Nie wypada płakać w oficjalnych sytuacjach, bo budzi to podejrzenie, że chcesz wzbudzić litość i nadrobić brak kompetencji, co jest nie fair. Ale w końcu nie stała się jakaś wielka tragedia, przez którą musisz składać wypowiedzenie. Moim zdaniem po prostu nic nie mów, nic nie rób w związku z tym: o gafie najlepiej nie mówić lub mówić krótko.

Gość defgh
nie pekaj nic sie nie stalo, powiedz ze ci sie nazbieralo z powodow osobistych i cie ponioslo i przepraszasz za taka reakcje, przecie to ludzkie a tys w dodatku baba :) luzik

Gość krups
w kodeksie pracy nie ma słowa na temat łez, więc chyba można bezkarnie łzawić aż do bólu :)

Gość Lori Anna....
a co sie stalo? bo szefowie sa rozni wiec niekoniecznie sie przejmowac trzeba...

Gość placek toffuu
słusznie i nie słusznie, niby gafa byla ale wiem ze inny szef moglby przymknac na to oko, -tj nie bylo zadnych strat dla firmy, po prostu opierdziel za moje niedopatrzenie, za moją gafę. a on lubi opierdzielac i to ostro. i kilka juz zebralam, wiec tez teraz kazda moja gafa jest mega wielka (bo ktoras z kolei). ech.. no nie wiem, moze powiem jutro ze mialam slabszy dzien i mnie ponioslo. wiecej juz tak nie zrobie