Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaallllaaaa

ustawa żłobkowa

Polecane posty

Gość aaaallllaaaa

Jak myślicie ustawa żłobkowa czy jest korzystna dla agencji niań czy wręcz odwrotnie?

Gość donataaa
Czy nikt nie wyrazi swojej opini? Zamierzam otworzyc taką agencje posrednictwa niań i teraz sie zastanawiam czy to ma sens??

Gość donataaa
ja piernicze jakie z was matoly, o tym kto jak wyglada, ktora ladniejsza takie tematy ze az wstyd, a jak ktos chce pogadac na powazny i madr temat to nic, nic dziwnego ze na kafe kraza opinie ze siedza tu same barany

Wcale nie jesteśmy matoły, tylko temat i ustawa nas nie interesują. Czy ty czytasz wszystkie dzienniki ustaw od deski do deski? :D

Na pewno znajdą się ludzie, którzy będą woleli zatrudnić nianię niż posłać do żłobka:) Zawsze taka niania ma jedno dziecko do pilnowania a nie 10 czy 30:) Z tym że wiele osób na nianię nie stać, nie wiem jak u Was ale u mnie w mieście niania kosztuje ok. 1500zł:(

Gość donataaa
nie chciałam nikogo urazic, ale myslalam ze jak troche was poddenerwuje to bedzie jakas reakcja;) no i nie pomyslilam sie;) Zamierzam otworzyc taka agencje nian, osob sprzatajacych itp ale nie wiem czy to ma teraz sens jak weszla ta ustawa. Dla niezorientowanych to ta ustawa pozwala na tzw opiekunow dizennych ktorzy zajma sie kilkoma dziecmi a placi im urzad gminy, prywatne zlobki w mieszkaniach i nianie na umowe, zus i reszte skladek placi Panstwo;) Napewno bedzie wiecej chetnych nian i wtedy bedzie trzeba zrobic ostra selekcje, tylko ciekawe czy rodzic bedzie wolal poslac dziecko do zlobka czy wybierze nianke;)

Gość donataaa
Justa a z jakiego miasta jestes? Niania 1500zł??? wow to wiecej niz najmniejsze wynagrodzenie w naszym kraju, z ktore pracuje bardzo duzo polakow.1500zl to bardzo duzo ja w budrzetowce jak pracowalam mialam ponad 1300