Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka2000

Rzucanie palenia- kto się przyłączy!?

Polecane posty

Regres fajnie to ująłeś - dało bo się chciało - i to cała filozofia niepalenia:D Osa czytałam tę książkę, to nie ona pomogła rzucić mi palenie.

Gość zdarzenie
kobietko z mazur, pocieszające, że nie jestem wyalienowana, bo ktoś kiedyś też tak miał, ok sprobuję autosugestii mam nadzieję, że podświadomość da się nabrać ale może powiesz mi co wtedy robić z rękoma i tą nadpobudliwością( oczywiście byleby nie podżerać :) ). Może zacznę myśleć o tym od 1 maja? (moje urodziny?) :)

NIE ZGADZAM sie! Psychologia to wlasnie mysl ze przyjemnosc tych miejsc nie ma nic wspolnego z fajkami!" Osa ale zauważ że ludzie są różni i często mają silnie zakorzenione owe rytuały i czasami naprawdę lepiej jest unikac owych miejsc niz silić sie na silne samozaparcie np w knajpie przy piwie :) rozumiem cie co chcesz powiedzieć bo czytałem tez tą książkę,tylko ze na swoim przykładzie na poczatku rzucania nałogu np zrezygnowałem z picia piwa i chadzania do swojego ulubionego pubu by nie kusic losu po 1,5 miesiaca wróciłęm do tej knajpy i zamiast fajki miałem paluszki do piwa :D

Może zacznę myśleć o tym od 1 maja? (moje urodziny?)' zdarzenie To ważny element by obrac sobie taka date rzucenia fajek :) Tutaj też działa psychika Fajnie także jest np poinformowac znajomych,rodzinę i najblizszych ze od 1 maja nie palisz :) To dużo daje nam w walce z nałogiem i to zaczac robic

Gość zdarzenie
regres, o cholera ja tylko tak sobie przebąkiwalam, 1 maja to niedlugo, wystraszylam się ale... może, nie wiem boje się

ręce mozna zająć czymś innym, ja np. jadłam pestki słonecznika. Możesz chrupać marchewkę albo paluszki. Regres jadł landrynki :D A przede wszystkim piłam dużo wody mineralnej niegazowanej. W pierwszych dniach oczywiście.

Gość zdarzenie
hihihi, wcale mi nie do śmiechu a co będzie jak się złamię? , stchórzę? Już mi głupio, cholercia nie wiem co robić ale nic nie obiecuję. bardzo dziękuję wam, bo nigdy nawet nie pomyślałam o rzuceniu a teraz...

Gość ale przynudzasz Izka
dla mnie, po rodzinie, fajki były druga najdłuższą i największą miłością (kochałem je dłużej niż własne dzieci). Były karą, nagsdrodą, zapełniaczem nudy, promyczkiem słońca po przebudzeniu, towarzyszem podróży itp itd itd.... Teraz po roku i 9 miesiącach śmieję się ze swojej głupoty, wyobrażąm sobie swoje czarne płuca i cały czas jestem przerażony, że ten smierdzący nałog zemści sie na mnie w postaci jakiegoś choróbska Gdyby ta dało się cofnąć czas.... Przeżyłem w międzyczasie straszną tragedię, a mimo to nie zapaliłem (nawet nie chciałem), dlatego jestem pewnien ze cokilwiek nie bedzie sie działo JUŻ nie zapalę... Szkoda tylko ze tak późno to zrozumiałem, młodość upłynęła mi w smrodzie :(

zdarzenie uwierz mi, ze warto jest nie palić. Ja dzięki temu, ze pisałąm na forum pzretrwałam trudny okres. Ta myśl, ze przecież wpisalam sie na listę rzucających palenie i teraz mam zacząć palić? głupio mi było i dlatego nadal nie palę :D już 553 dni:)

Gość zdarzenie
ok, nie palicie ale co wtedy robicie? Jak można np.usiąść w altanie i podziwiać ogród bez relaksu z red"sem i papieroskiem? Wiem zanudzam ale po prostu jestem ciekawa co zrobiliście z tą "pustką"? :)

ach ta pustka. Na szczęście nie mam altanki;) na początku było cięzko, szłam na spacer, ćwiczyłam w domu. Albo po prostu przegryzałam jabłka suszone;)

i sprzątam w domu. Gorzej było w pracy. Ale też jakoś przetrwałam, robiłam np kilka przysiadów, albo krótki spacerek po korytarzu - tam i z powrotem. śmiałam się, ze jestem na wybiegu;)

Witam; przez przypadek weszłam na to forum.Uważam,że trzeba chcieć i zaufać ludziom którzy mają doświadczenie w rzucaniu palenia.Mnie pomogli ludzie z innego forum i dzięki nim nie palę juz 5 miesięcy.Radzę poczytać i poradzić się ludzi którzy wytrwali BP. Zasięgnęłam rad na innym forum o nie paleniu - ludzie przekazują mądre rady i wspierają rzucających palenie.Radzę zrobić to samo.Pozdrawiam.

Gość zdarzenie
dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi i tak jestem bliżej postanowienia niż dalej, zacznę nad tym pracować tylko nie wiem ile mi to zajmie ale dam znać i będę tu często zaglądać a jak postanowię to na pewno wpiszę się na Waszą listę :)

Gość zdarzenie
Tylko zrób jeszcze jedna sprawę,niby nic nie znaczacą lecz jednak.Każdy w twoim imieniu moze sie wypowiadać więc kochasiu zaczernij się.:P

Gość zdarzenie
???? nie miałam pojęcia, sprobuję coś z tym zrobić

Gość zdarzenie
chyba już nic z tym nie zrobię, bo zapomniałam chasła :(

Gość zdarzenie.*& # @( )
Przeciez mozesz kropkę postawić lub cokolwiek

nic nie rozumiem, zmienilam chasło na nowe bez problemu, każdy może to zrobić z moim pseudonimem? jak się zasłonić? ale glupol ze mnie, nie kumam

nic nie rozumiem, zmienilam chasło na nowe bez problemu, każdy może to zrobić z moim pseudonimem? jak się zasłonić? ale glupol ze mnie, nie kumam

sorki, ja tego drugi raz nie puszczalam ale chyba weszło, już nie śmiecę nie na temat, jeszcze raz sorki i dzięki :)

Gość życzę powodzenia dziewczyny
Ja nie palę od Nowego Roku tj. 3 i pół miesiąca i jestem baaaardzo zadowolona. Kiedy zaczynałam traktowałam to jako próbę, nie wierzyłam w siebie, a teraz to nie wierzę, że tak długo wytrzymywałam z papierochami. Wcale nie zazdroszczę palaczom na ulicy - raczej im współczuję, ale wiem, że i na nich nadejdzie pora. Papierosy nie są Wam do niczego potrzebne, nie ma po co palić. Powodzenia jeszcze raz.

gratuluje! :) ja tez nie sadzilam ze to bedzie takie proste, nie palilam dlugo, bo 5 lat a twardo 3lata ale teraz mi sie w glowie nie miesci, po co wogole to robilam

to wspolczuje :( a wiesz, na wlasnym przykladzie moge powiedziec ze palenie rownie dobrze mozna rzucic od poludnia ;) u mnie skonczylo sie to zakwasami, bo sprzatalam jak szalona przez dwa dni a dom mam duzy :p Twoj facet nigdy nie palil?