Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daew23

szczepionka odra świnka różyczka

Polecane posty

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
daew23 tak sepse może wywołac wiele bakterii itd tyle że sepsa meningokokowa jest najgrozniejsza, moze zabic w ciagu kilku godzin z kolei pneumokoki wywołuja 90% infekcji wsród przedszkolaków wiec warto zaszczepic żeby nie chorowały, dowody na autyzm?? a Ty masz dowody że szczepionki go nie wywołują?????

Gość Co Ty robisz
No lekarze to juz napewno są i doswiadczeni i nieomylni,jezeli chodzi o włąsna kieszen to napewno:)ja ich znam wiem jak dziala ten ich mechanizm niby leczenia:)haha paranoja

daew23 mało wiesz i duzo krzyczysz, obracam sie w środowisku lekarzy i wśród przedstawicieli farmaceutycznych wiec doskonale wiem jak jest, chcesz szczepic to szczep Twoje dziecko Ty bierzesz odpowiedzialnośc za jego życie i zdrowie

Gość ollllllonia
hmm, ja szczepie wybiorczo, mmr omijam szerokim lukiem-moze wroce do niej za kilka lat lub zdecyduje sie na monowalentna na odre

Gość Co Ty robisz
hehe i ollllllonia,powiedziała co wiedziała:)

Gość daew23
To zadałaś mi takie pytanie jakbym ci powiedziała że skazujesz swoje dziecko na śmierć przez urodzenie. Ja rozumiem że szczepionki powodują skutki uboczne, ale nie szczepienie jest moim zdaniem też nieodpowiedzialne. Takie jest moje zdanie. w moim mieście jest dziewczynka u której po szczepieniu polio wystąpiły wszelkie jej objawy więc mam swego dziecka nie szczepić na polio.

Gość ollllllonia
do Co TY Robisz tzn?jesli moge zapytac ile masz lat?

Gość Co Ty robisz
Nie tylko na palio,ale wogóle nie szczepić,nie wstrzykiwac trucizny dziecku które ma jeszcze nieuformowany system immunologiczny,przeciez to niedorzeczność

Gość daew23
olllonia niewiem czy wiesz ale niema pojedynczej szczepionki na odrę.A skoro uważasz ze mało wiem to trudno Twoja sprawa .Przypominam tylko że zadałam zupełnie inne pytanie na które mi niekt nie odpowiedział i w dodatku dowiedziałam sie że jestem wyrodna matką mało wiem i robię kupę błędów.

Gość Co Ty robisz
czy to wazne ile mam lat???kobiety o wiek sie nie pyta:)

"To zadałaś mi takie pytanie jakbym ci powiedziała że skazujesz swoje dziecko na śmierć przez urodzenie." kobieto co Ty za bzdury piszesz :o odpowiedziałam Ci na Twoje pytanie w pierwszym poscie, miedzy MMR II a Priorixem nie ma żadnej róznicy, w szczepionce sa 3 zywe wirusy, wkłucie jedno, chcesz szczepic to szczep Twój wybór

Gość ollllllonia
# ROUVAX szczepionka p/odrze firma Aventis Pasteur, Droga podania podskórna lub domięśniowa. # ATTENUVAX szczepionka p/ odrze firma Merck Sharp & Dohme, Droga podania iniekcja podskórna. # RIMEVAX szczepionka p/ odrze firma SmithKline Beecham, Droga podania iniekcja podskórna. sa nawet tzry w polsce,ciekawe czy nadal dostepne

Gość Co Ty robisz
No tak kobieto daew23,chcesz szczepic to szczep my tylko ci pokazujemy na jakie niebezpieczenstwo chcesz narazic córke i tyle,wybór zawsze bedzie Twój

Gość daew23
też o nich myslałam ale z tego co wiem są wycofane jest tylko ta mmr i priorix w której jest odra

moja córka dostała wszystkie szczepienia oprócz MMR i 4 dawki Infanrixu i odkąd przestałam ja szczepić to moje dziecko przestało chorowac, tydzien po kazdej szczepionce była chora dziwny zbieg okolicznosci prawda? Powinno sie szczepić ale nie noworodki, jak mozna szczepic w pierwszej dobie życia maluszki które nawet nie zostały dobrze przebadane :O Każde dziecko powinno miec własny kalendarz szczepień który powinien byc ustalany na podstawie stanu zdrowia malucha

od lat nie ma w Polsce pojedynczej szczepionki na odre

Gość Co Ty robisz
Mówisz o indywidualnym kalendarzu Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,kazdego dziecka,a poza tym niemowle ma bardzo słaby system obtonny,to działanie na krawedzi zycia i smierci

moja córka dostała WZW i szczepionke na grużlice a miała w tym czasie zakażenie dróg moczowych które wyszło po kilu dniach, mogło sie to dla niej skonczyc tragicznie, byłam wsciekła nalekarzy bo nie szczepi sie chorego dziecka a zwłaszcza noworodka, ale lekarze maja to gdzies, dla nich wazny jest papier ze zaszczepili i ich robota została odwalona. Gdybym dzis urodziła nie zaszczepiłabym swojego dziecka ani razu

Gość daew23
lyiahhhh a szczepiłas na żółtaczkę?

Gość daew23
no już się dowiedziałam

Gość Co Ty robisz
I masz racje Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,jestem tego samego zdania,lekarze wogóle nie dbaja o pacjentów liczy sie tylko co zrobili i ile zarobili,reszta martw sie sam,jak nie zadbasz sam o siebie i najblizszych to na lekarzy nie licz

szczepiłam córke obowiazkowymi skojarzonymi Infanrixem IPV+HIB plus meningokoki, teraz moje dziecko ma 4,5 roku i na szczescie jest zdrowa super dziewczynka :)

Gość daew23
No ja akurat dzięki lekarzom urodziłam zdrowe dziecko więc nie generalizuj .

Gość Co Ty robisz
Dlatego ja lekarzom nie wierze jak psom,i mam ku temu powody oj mam,nie sa dla mnie zadnym autorytetem,a jak juz sie ktos powołuje na to co lekarz powiedział to znaczy ze sam nie mysli, i daje soba manipulowac i tyle

mam w rodzinie lekarza który sie szczepił na grype, po jednym takim szczepieniu cięzko zachorował na miastenię, a że jest lekarzem to wiadomo koledzy go przebadali z jest udowodnione że to szczepionka była zapalnikiem który wywołał ta chorbę, teraz ten lekarz zabrania sie szczepić na grypę, dlaczego ludzie muszą przezyć co żeby zrozumiec a nie potrafia zapobiegac

Gość daew23
Ciekawe czy jak cię rozłoży poważna choroba to też nie pójdziesz do szpitala chyba nie bo tam sa przecież lekarze

Gość Co Ty robisz
A Ty myslisz,ze bez lekarzy bys nie urodziła zdrowego dziecka,jasne ze generalizuje,to ze czasami cos im sie uda to nie ich załuga tak naprawde tylko,ze natura o to zadbała

są lekarze i lekarze jedni licza ile dostali w łape ,inni sa wspaniałymi lekarzami, niestety tych drugich jest bardzo mało

Gość Co Ty robisz
staram sie zapobiegac i nie planuje zadnej choroby,a jak juz sie cos wydarzy to lecze sie sama,przeciez kto ma mnie wyleczyc jak nie ja sama,mam ku temu wiedze i wszelkie kwalifikcje

Gość daew23
Akurat bym nie urodziła bo odeszły mi wody zaczą się przedwczesny poród a mała była ułożona pośladkowo więc raczej sama bym sobie nie poradziła. Tak jak poprzedniczka sa lekarze i lekarze ale jeśli mam takiego do którego mam zaufanie a mój taki jest -jest neonatologiem z bardzo długim starzem uczy się nadal jeździ na sympozja i sam swoje wnuki szczepił więc nie mam podstaw by go nie słuchać.