Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .l.

Uszkodzona tabletka

Polecane posty

Gość .l.

Witam was serdecznie, mam taki problem. Wzięłam dzisiaj tabletkę, którą wyjęłam z opakowania całkowicie zniszczoną- była sproszkowana. Wzięłam ten proszek i popiłam, jednak na pewno jego część zmarnowała się. Jestem w trakcie 3 tygodnia brania tabletek- mialam brać je do soboty. Nie mam możliwości skontaktowania się z lekarzem, więc nie wiem, co mam robić- czy brać jutro tabletki normalnie, czy potraktować to tak, jakbym nie wzięła jej dziś wcale? Bardzo proszę o rady. Biorę Cilest.

Bierz normalnie i nie rób przerwy pomiędzy opakowaniami. Prawdopodobnie to samo jest napisane w ulotce :)

Gość .l.
Martwi mnie po prostu to, że takiego drobnego proszku nie dało się całkowicie zebrać, w ogóle ciężko to było zażyć, a w internecie mało informacji jest odnośnie takiej sytuacji. ;) Ale też ogólnie wydaje mi się, że powinnam brać je normalnie- jednak nie myślałam o tym, żeby nie robić przerwy- czy uważasz, że tak będzie najlepiej? Nie ma to żadnego wpływu, jeśli np. okazałoby się, że jednak ta tabletka wchłonęła się całkowicie normalnie? ;)

Nic złego Ci się nie stanie, nawet jeśli tabletka wchłonęła się w 100% całkwicie. Nie dostaniesz jedynie krwawienia z odstawienia. A ten brak przerwy to tak bardziej w razie czego, żeby być pewnym, że ochrona antykoncepcyjna będzie zachowana. :)