Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Olusia25

Chce wziac opiekunke na wieczor gdy dziecko bedzie juz spalo,ale boje sie,czy...

Polecane posty

Gość Mama Olusia25

Czy ktoras z was brala opiekunke wieczorem??? Boje sie,ze jakas kobieta ukradnie mi dziecko,alo wyniesie rzeczy z mieszkania

Gość bbettiixx
mozez kogos z rodziny ??? do kogo masz w miare jakies zaufanie. ja tez bym nie powierzyla dziecka obcej jakies --PANI .

Gość Mama Olusia25
Pojebana jestem bo chce wziac opiekunke na noc czy ze sie boje co zrobi??:-D

Gość Mama Olusia25
Niemam tu rodziny, mieszkam za granica

Gość bbettiixx
to moze kolezanka ktora bardzo dobrze znasz? a czy to jest konieczne bys musiala wychodzic na noc?

Gość Mama Olusia25
Jestem singielka,tak konieczne gdy chce sie kogos poznac,trzeba sie najpierw spotykac

Gość lauraaa...
mam troche doswiadczenia w tym temacie wiec moze cos podpowiem ;) jesli chcesz wziasc opiekunke szukaj kogos z doswiadczeniem oczywiscie ale tez z referencjami - gdzie mozesz zadzwonic pogadac, najlepiej jak ma pisemne i tam jest wszytsko plus numer , kurs 1 pomocy , no i szukaj nie za mlodej nie za starej i jakiejs normalnej w sensie z obserwacji jak z kims rozmawiasz miej dziecko w pokoju zobacz jak dana osoba reaguje na dziecko i w ogoe , duzo mozesz wyczytac z twarzy, zachowania itd.

Gość Mama Olusia25
Niemam mozliwosci nikogo innego

Gość Mama Olusia25
Acha czyli ta kobieta moglaby najpierw przyjsc tylko na rozmowe??

Gość dfddddd
wez opiekunke z agencji, sa sprawdzone ,

Gość bbettiixx
moze sz kogos kto poleca jakas opiekunke.moze sasiadka by mogla popilnowac.o ile macie dobry kontakt.

Gość lauraaa...
aha no i zawsze oczywscie bierze sie osobe na probe czyli jak ty jestes w domu zeby obserwowac- przyzwyczaic od dziecka , a nie ze ona zostaje ty wychodzisz, wiec najlepiej wersja probna najpierw a pozniej moglabys isc na godzinke czy 2 a pozniej na dluzej na ile tam chcesz, nie powinna ci ukrasc nic z domu , ale wiadomo wszystko sie moze zdarzyc ... moze skorzystaj z jakiejs agencji opiekunek ... albo cos... nie wiem dla mnie troche panikujesz za bardzo... jeszcze nie slyszalam o takiej sytuacji zeby osoba wyniosla cos z domu albo co gorsza dziecko..

Gość lauraaa...
najpierw umawiasz sie z kilkoma osobami na rozmowy , najlepiej zeby dziecko bylo z toba , i szukaj przyjemnej , milej osoby, nastawionej przyjeznie do dzieci, zobaczysz po osobie czy sie interesuje czy nie , musisz zadac pare pytan wlasnie o doswiadczenie o kursy , o referencje , co zwykle robila w bylej pracy z dziecmi , powiedziec czego ty chcesz , jak by to wygladalo , powiedziec ile mozesz zaoferowac pieniedzy, mi sie wydaje ze bedziesz po prostu czula , ze bedzie to wlasciwa osoba dla ciebie , wyciagniesz to wszytsko z rozmowy.. powodzonka :)

Gość Mama Olusia25
Dzieki:-) Ja wlasnie z natury taka czarno widzaca,dlatego chcialam zaczerpnac opini kogos kto widzi to z boku:-)

Gość Wanilla Bordo
Nie ufajcie tak każdej nadesłanej z agencji... kiedyś się zgłosiłam do agencji, żeby zostać opiekunką ... i co? musiałam tylko odpowiedzieć na kilka pytań, w tym jak ugotować zupę pomidorową?! i to wszystko... i już szukano klientów dla mnie, a raczej pracodawcy... a co do refenrencji - ja wcześniej nie byłam zawodową opiekunką, ale opiekowałam się bardzo dużo córką sąsiadki, która miała mi dać referencje....więc sorry. Pamiętam, ze strasznie mnie bolałao, ze każdy rodzic chce tylko i wyłącznie osobuy po 40-stce z dużym doświadczeniem - w końcu one też kiedyś nie były doświadczone, ale teraz mając dziecko rozumiem tych wszytkich rodziców- chociaż wiem, że dobrze bym się opiekowała ich dziećmi.... Ale ja to ja... a i tak nigdy nie wiesz na kogo trafisz.

Gość 13stokrotek
ja chodze po domach i opiekuje sie starszymi dziecmi jeszcze nigdy nic nie ukradłam jesli potrzebna w poznaniu opioekunka na noc to prosze o kontakt Aga 661479201