Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolina smaku

Socjalizm czy demokracja

Polecane posty

Gość pol231
DEMOKRACJA!!!!!!!!!!

Gość aduios amigossssss
jeden i drogi do bani w jednym liczy sie $ a w drugim niewolnictwo pod wizerunkiem rownosci

Gość 1881
"WRGVwgbbrebh za socjalizmem są nieudacznicy życiowi, którzy są tak niezaradni, że przy wolnym rynku nie są w stanie zapewnić sobie normalnego życia. Tacy to tylko czekają aż państwo da." JAK CI NIE PASUJE TO WYPIERDALAJ DO HAMERYKI DO WUJA SAMA, TAM MASZ KURWA PEŁNY WOLNY RYNEK SZMATO I KUPĘ ŻEBRAKÓW NA ULICACH. NATOMIAST JA NIE CHCE TEGO OGLADAC JAK LUDZIE ŻEBRAJA NA ULICACH BO NIE MOGA PRACY ZNALEZC I ZYC JAK LUDZIE !!!! A TY WON DO KAPITALISTYCZNYCH PRZYJACIÓL ! TAKI ZARADNY JESTES? ZALOZE SIE ZE TEZ BYS WYLĄDOWAŁ POD MOSTEM PRZY CALKOWITYM WOLNYM RYNKU SZMACIARZU

"Ostatnio nachodzą mnie takie refleksje że ustrój socjalistyczny to wcale nie jest taki zły ustrój. Może troszkę można by go zreformować i wszystkim żyło by się lepiej" Jasne, wcale nie taki zły. A to że stoisz 5h w kolejce po kawałek kiełbasy to nic. Zreformować? Niestety, sama natura gospodarki socjalistycznej powoduje niską efektywność

"JAK CI NIE PASUJE TO WYPIE**ALAJ DO HAMERYKI DO WUJA SAMA, TAM MASZ K**WA PEŁNY WOLNY RYNEK SZMATO I KUPĘ ŻEBRAKÓW NA ULICACH. NATOMIAST JA NIE CHCE TEGO OGLADAC JAK LUDZIE ŻEBRAJA NA ULICACH BO NIE MOGA PRACY ZNALEZC I ZYC JAK LUDZIE !!!! A TY WON DO KAPITALISTYCZNYCH PRZYJACIÓL ! TAKI ZARADNY JESTES? ZALOZE SIE ZE TEZ BYS WYLĄDOWAŁ POD MOSTEM PRZY CALKOWITYM WOLNYM RYNKU SZMACIARZU" hahaha, ciekawe że ludzie uciekają z Kuby do USA a nie odwrotnie. Nie daje ci to nic do myślenia? Kupę żebraków na ulicach? Jakieś statystyki może poproszę a nie antykapitalistyczne zawodzenie? Najciekawsze jest to dlaczego ktoś przy wolnym rynku by miał wylądować pod mostem? Chcesz mi powiedzieć że państwo i jego ograniczenia w jakikolwiek sposób zwiększają liczbę miejsc pracy? Możesz mi wyjaśnić jak to się dzieje? :D

ps. Nie tak dawno bo w 2004 roku w USA było więcej milionerów niż bezrobotnych. To pokazuje jak działa wolny rynek. Tylko że jak się go potem psuje to wychodzi tak a nie inaczej. Skąd się niby wziął kryzys? A no z druku pieniądza i socjalnych pomysłów B.Clintona (mieszkanie dla każdego)

Gość Revivale
Demo co? :D Nie- mamy chory socjalizm. To właśnie przez to mamy taką sytaucję gospodarczą jaką mamy. A w sumie to nie mamy- dosłownie nic. Trzeba się tego pozbyć- ale jak? No właśnie...to jest pytanie do jasnowidza- chociaż w sumie- może i da się- za kilka lat... :) www.stopsocjalizmowi.pl jakby komuś brakowało przykładów :)