Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowe gatki

pies, pies, pieeeeeees!

Polecane posty

Gość kolorowe gatki

w lipcu na urodziny mam dostać obiecanego psa, mam sie zastanowić czy pies czy suka no i jaka rasa. Myślę o labradorze lub huskim, na pewno nic małego. Co polecacie, jakiego psa sami chcielibyscie dostac?

Gość cedynia
a gdzie masz zamiar trzymactego psa ?

Gość olalolaolalola
mi sie wlasnie marzy labrador suczka:) i w dodatku biszkoptowa

Gość bl..e
dokładnie, pies w domu czy na zewnątrz???to akurat podstawowe pytanie przy doborze rasy.

Gość kolorowe gatki
piesek bedzie w domu bo łatwiej bedzie ukryć sex jaki mam zamiar z nim uprawiać

Gość kolorowe gatki
szukam takiej rasy z długim jęzorem

Pies nie jest zabawką, więc nie dobieraj go sobie "pod kolor oczu" tylko tak, żebyś była w stanie zapewnić mu odpowiednie warunki do życia. Husky to psy, które MUSZĄ dużo biegać. W mieszkaniu Ci się zwyczajnie zamęczy. (u mnie na osiedlue wprawdzie jest para, która ma takiego psiaka, ale pies ma wózek, na którym ciąga właścicieli, a na zimę sanie - w tym samym celu co wózek). Natomiast jeśli chodzi o labradory, to w prawdziwych hodowlach tych psów (bo oczywiście z takiej planujesz go wziąć, prawda? :P ) to oni, po przeprowadzeniu z Tobą wywiadu, dobierają Ci psiaka, który będzie do Ciebie pasował.

Gość cedynia
te podszywy to takie głupie są - gdize was robią głupki ?

Gość kolorowe gatki
długi jęzor zawirowałby mi w cipce aż do zołądka

Gość kolorowe gatki
to nie podszywy kurwo ja chcę takiego pieska

Gość kolorowe gatki
nie, no niektóre podszywy sa czasem nawet smieszne, ale ten tu pewnie nalezy do zdegenerowanego zboczka prawiczka gawędziarza. Mieszkam w bloku, wychodziłabym z nim codziennie na dłuzszy spacer, a w ciągu dnia ojciec by go brał na 2, 3 krótsze, w weekend ruszałby sie częściej, bo mam wiecej czasu. Wiem że husky lubią ruch, labradory mnie. Husky są aktywniejsze, a labradory takie przyjazne. :)

Gość oj nogogłaszczka
,, W mieszkaniu Ci się zwyczajnie zamęczy''-bzdura! Jeden warunek duuuuzo ruchu .Własnie jak para na osiedlu jeżdżąca na wózku lub saniach w zimie. Ja sama mam 2 w bloku i jeżdżę na rowerze non stop.Nie trawie ludzi co nic nie wiedza o rasie a psa sobie sprawiają ,lub sie wymondrzają.Husky,malamuty i inne psy zaprzęgowe moga mieszkac gdziekolwiek byleby spełniło sie wymagania rasy.Jeśli dasz takiego huskiego do ogrodu,bez wybiegania to ma on w cholere gorzej ,niż ten wybiegany z bloku... Autorko poczytaj o rasie o wymaganiach i psychice psa a następnie zdecyduj ile czasu pieniędzy chcesz przeznaczyć na zwierzaka.Weż pod uwage swoje umiejetności ,,przywódcze''.Sa psy nie zalecane na poczatek dla niedoswiadczonych opiekunów właśnei jak husky.. Czytaj czytaj i czytaj.Pozatym może spacer do schroniska lub adopcja ? w necie jest pełno psów ,praktycznie każdej razy .Jeśli lablador to wpisz lablador adopcjai zobacz ile ich czeka ps labladory też są wymagające trzeba zmęczyc i psychicznie i fizycznie

Gość oj nogogłaszczka
*wymądrzają

Gość kolorowe gatki
własnie wyczytałam, że husky lubia przewodzić, są trudne w ułożeniu, tresurze, no i ten ruch. Labradory są rodzinne, miłe, przyjazcielskie, lubia pojeśc i dlatego tyją :) Wolałabym psa z papierami przede wszystkim dlatego, żeby mieć pewnośc co z niego wyrosnie :)

Gość kolorowe gatki
jakby mnie zapłodnił to bachor miałby fajny rodowód

Gość kolorowe gatki
ciekawe czy husky jest minetnikiem czy analnym experymentatorem

Gość kokoKOKKKO
Dużego psa do mieszkania?, nigdy, nie dość że w domu smród, to jeszcze na dodatek, w domu jak u dziadów

Gość oj nogogłaszczka
No to super ze zaczełaś czytac o rasach=) Labki tyja z braku ruchu.To nie jest tak że widzisz w filmach na reklamach psiaka że taki fajny rodzinny i ułożony bedzie u Ciebie .Trzeba sie napracować by to osiagnąć.Rodowód rzezcywiście daje zorientowanie w genach i psyche przodków psiaka więc ułatwia sprawe .Wybierz taką hodowle ,która socjalizuje psy i pomaga wybrać odpowiedniego szczeniaka do właściciela. Co do rasy jak juz upatrzysz jaka ,możesz zerknąć na forum poswięcone tej rasie.Tam ludzie wymieniają się radami i spostrzeżeniami.Da Ci taki przedsmak co Cie czeka :)

Gość oj nogogłaszczka
kokoko jakies złe wzorce ? hehe jak ktos jest syfiarzem to nic nie pomoże :P Wiesz problemem może byc rzezcywiście np linienie,ale jak ktyoś chce psa to liczy sie z tym.Można miec np panele i problem z głowy.Nic na siłe Ty nie chcesz nie musisz.Ale daj prawo innym do decyzji..;/

Gość kolorowe gatki
oj nagogłaszczko tez chyba masz ochote na dobre posuwanie via husky but labrador co ? swędzi ciapsko nie

musisz sie naprawde zastanowic nad kupnem psa, chodzi mi o te rasowe powiem ci tak labrador to cudowny pies, szalony, przyjazny, oddany, moja suka ma ponad rok, jest rozbrykana, lubi sie bawic, skakac, je bardzo duzo, w zasadzie caly czas jest glodna :P ale trzyma forme :D nie pozowle jest utyc :P nie tyle :D uwielbia wode, spacery tyle ze moja nie zbyt lubi chodzic na smyczy, mieszkam akurat w takim miejscu ze moge ja wypuscic na plaze bez smyczy, ludzie tutaj nie maja zadnych zastrzezen :)

Husky to pies ktory wymaga duzo ruchu,zwykle spacerki w kolo bloku mu nie wystarcza musielibyscie uprawiac jakies psie sporty, wyprawy rowerem do lasu itd obojetnie czy leje deszcz czy jest 38 stopni. Ja z moim psem robie teraz IPO musze go uczyc aktywnosci i powiem Ci nie spodziewalam sie, ze to takie meczace czasami jak czlowiek musi w deszczu latac z psem po parku -.- Labrador ma za to sklonnosci do tycia, a lepiej mowiac ma apetyt i jesli nie bedziesz pilnowac jego diety to zrobi sie z niego grubasek. I nie chodzi mi o dawanie psu sucharow :P a np regularnosc jeden syty posilek raz dziennie o tej samej porze albo dwa mniejsze podzielone w ciagu dnia. Osobiscie z tych dwoch wybralabym Husky dlatego ze sama pracuje w szkolce i ten pies ze mna by sie nie nudzil, jazdy rowerem itd uwielbiam pewnie bym poszla na jakies agility albio specjalne zawody dla psow zaprzegowych. Poza tym Husky jest o wiele mądrzejszt od labka.Labradory na dzien dzisiejszy sa takimi maskotkami troche glupkowatymi na skinienie palca, bezmyslne robia co tylko zechcesz i sa niezaradne. Oczywiscie zdarzaja sie psy ktore towarzysza niewidomym sa specjalnie szkolone ale to znowuz wyuczone przez czlowieka konkretne dzialania jednym slowem bez czlowieka ani rusz tym nie nadaje sie dla ludzi mojego typu ktorzy od psa wymagaja czegos wiecej. Husky jest bardziej samodzielny i sprytny, potrafi lepiej kombinowac i nie potrzebuje cale zycie latac za swoim panem i mu nadskakiwac. Jest pojetniejszy lepszy na szkolenia na cokolwiek. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze psy tego typu sa lepszymi towarzyszami we w2spolpracy na szkoleniach czy zawodach te mysklace za siebie a nie czekajace az mu sie wszystko pokaze. Oczywiscie co kto lubi jak chcesz psa na kumpla to wex labka bedziesz zadowolona, albo najlepiej wez kundelka ze schroniska albo labka ze specjalnej fundacji psow w potrzebie :) sorry ale nie mam polskich znakow nie jestem w do9mu teraz :P

Gość a ja pamietam ....
jakw blokach to pies średniej wielkości - taki max do kolana ;) - łatwo wykąpać i w mieszkaniu nie ma żadnego zapachu. Najukochańsze kundelki.