Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jackiewiczkaaa

CO kupujecie na komunie swoim chrzesniaczkom??

Polecane posty

Gość jackiewiczkaaa

tak do 500zł?? Pieniadze nie wchodzą w gre bo tak roiba wszyscy i dziecko zazwyczaj nic z tego nie ma, a my chcemy aby cos zapamietała i miala cos swojego i tylko dla siebie

Gość guguuuuuuuuuuuuuug
Ja kupie rower.

Gość atramika
rowery, złote łańcuszki, jakieś leksykony do nauki

Gość azezam
ja mam chrzesniaczke ale siostra nie poprowadzila jej do komunii moj maz ma 2 chrzesniakow i dawal laptopy

Gość jackiewiczkaaa
do 500zl

Gość atramika
laptopy?? o ja pierdziele

Gość jackiewiczkaaa
a kase wezmą rodzice i dziecko nic z teog nie bedzie mialo.

Gość atramika
rower, albo komplet złoty łańcuszek - krzyżyk albo medalik i np złote kolczyki - ale już chyba nie wystarczy ;)

Gość atramika
albo jakieś playstation - ale ile to kosztuje to nie wiem

Gość azezam
oj sorki ominelam kwote hm mysle ze kasa nie bardzo bo tak wlasnie bedzie ze albo wezma rodzice albo wyda na pierdoly moze cos bardziej pozytecznego? pomysl z rowerem mi sie podoba tak laptopy ale wiesz my mieszkamy za granica i malo kiedy ich widuje nie daje co roku na urodziny itd

Gość jesli nie masz doswiadczeni
za 500 zeta to ty kupisz gowno nie rower ;/

Gość a ja pamietam ....
tylko nie złotą biżuterię! Dziecko tego nie założy bo obciach, a jak dorośnie to juz będzie niemodna stylistyka a poza tym może nie będzie lubiła złota? Lepiej jakiś kolorowy odjazdowy zegarek swatcha i cos do tego.

Gość guguuuuuuuuuuuuuug
ja kupilam.... okazyjnie za niecale 500-rower bmx, ale taki w sam raz dla 9-latka, duzego nie, bo znajac zycie i tak szybko go zniszczy-jak wszystkie zabawki i gadzety...

500 zl.? NIeosmieszaj sie,komunia jest raz w zyciu.Ja kupilam laptopa Acer 17 cal,zreszta chrzesniak wlasnie taki prezent chcial

Gość atramika
a ja uważam że subtelne złoto zawsze jest w modzie! Ja noszę łańcuszek który mój brat dostał na 18tke a było to... 15 lat temu!!! I jest śliczny! Zakosiłam mu :P

Gość atramika
nie ośmieszaj się?? A po ile Wy chcielibyście dawać?? Ja na wesele daję 400zł a tu komunia 500 - uważam że wystarczająco! I rower za tę cenę DZIECKU W TAKIM WIEKU uważam że również spokojnie się kupi. Po co droższy jak i tak niedługo z niego wyrośnie albo jak ktoś tu napisał zniszczy?

atramika-z twojej wypowiedzi wynika ze szkoda ci kasy na lepszy prezent dla dziecka,moze nic niekupoj sknero. Wspolczuje takiej cioptki!!!

Gość atramika
szkoda czy nie szkoda, ale nie widzę sensu kupowania droższego prezentu! To komunia -tu chodzi o coś innrgo chyba, anie o prezenty i prześciganie się kto dostał (kupił) lepszy i droższy... 500zł dla 9latka uważam za dużą kwotę - nie ukrywam!

Gość atramika
a jeśli dla ciebie nie ma nic pomiędzy prezentem za 500zł a nie kupieniem nic no to wybacz...

Gość atramika
dori... a tak z ciekawości, powiedz mi ile pieniędzy (bądź prezent o jakiej wartości) dajesz młodej parze idąc na wesele?

Gość azezam
atramika zgadzam sie z Toba komunia tu chyba jednak chodzi o cos innego niz prezent szkoda ze niektorym ludziom zanikly pewne wartosci uwazam ze 500 zl to jest ok na prezent komunijny

Gość guguuuuuuuuuuuuuug
Dori, jesli Cie stac to dawaj kupe kasy.... Ale bardzo prosze, nie oceniaj innych-bo w tym momencie, nie my sie osmieszamy, ale Ty, niestety.... Chlopczyk to nie jest miom chrzesniakiem, tylko meza.. Inwestujemy w swoje dziecko... na szczescie matka chrzesniaka nie jest materialistka i akurat bardzo sie ucieszyla, ze maly rower dostanie... Nie przelewa sie im, wiec ona zna wartosc pieniadza... A chrzestni nie sa po to, zeby z nich doic kase przy kazdej okazji-niektorzy o tym zapominaja...

Gość cukier, bo drogi
.

dori9 wybacz, ale Twoje dzieci ( o ile je masz) pewnie zamiast rodziców mają przed oczami pieniążki i nic więcej. Znam taki przypadek, gdzie facet płaci 2500 zł alimentów na dwie córki, do tego daje im pieniądze, zabiera wszędzie, wysyła na wczasy, kupuje wszystko co chcą a mamusia rozbija się za cudze pieniążki. Uważam, że to nie jest dobre, bo w momencie kiedy braknie pieniędzy, dzieci przestaną się nim interesować.... Niestety dori9 Tobie wróżę to samo :(

Gość rgdfghdfg
Niedawno kupiliśmy chrześniakowi na urodziny PSP - wydaliśmy na niego kupę kasy, dzieciak nie wiedział co to jest. Rodzice prosili, żeby nie kupować takich drogich gadżetów. Na komunię dostanie rower i ew. grę na PSP - zamierzamy wydać nie więcej niż 400 zł. Też mamy dzieci i wydatki. Myślę, że 500 zł W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZY. Laptopy? Chyba śmieszne jesteście!

Gość azezam
dlaczego smieszne? bo stac mnie bylo na kupno laptopa i mialam gest? uwazam ze kazdy kupuje to co chce napisalam wczesniej maz kupil swoim chrzesniakom laptopy ale nie mieszkamy w polsce nie czesto ich odwiedza itd pewnie gdybysmy byli na miejscu tez prwzent bylby inny

Gość rgdfghdfg
No to wytłumacz od razu, bo wiesz, śmieszne jest to: ktoś napisze ja dam rower, ja dam łańcuszek a Ty walniesz tekst o laptopie. To NIE JEST norma.

Gość mikko1922
ja na swoją komunię dawano dawno temu dostałam złotą biżuterię i KASĘ i jakoś rodzice mi nie podwędzili jej, mogłam z nią zrobić co chciałam :P Rozumiem, że jak na chrzciny dziecko dostaje kasę to rodzice mogą coś mu klupić, np. fotelik samochodowy, krzesełko do karmienia, ale jacy rodzice zabierają dziecku kasę z komunii?

Gość mikko1922
Osobiście uważam , ze prezenty typu laptop, qad itp. są tylko po to aby co po niektórzy mogli zaszpanować - a z takimi prezentami niekiedy więcej szkody niż pozytku. A 500 zł to wystarczająca kwota.