Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akaja82

badanie ginekologiczne a ciąża - pomocy!!!

Polecane posty

Gość akaja82

Dziewczyny, miałam badanie ginekologoiczne z wziernikiem i usg na początku 6 tyg ciąży. Po badaniu czułam kłucia w brzuchu, ale potem minęły. Potem naczytałam się na forach, że badanie ginekologiczne jest niebezpieczne na początku ciąży. Teraz czekam na usg do 9 tyg i jestem prawie zielona ze strachu. Czy są wśród Was takie , które też miały wcześnie badanie i nic się dziecku nie stało?

Gość wefefw
Taaaa... Lekarka zbadała mnie dość brutalnie i nic mi (ani dziecku) nie było. Ale fakt że potem zmieniłam lekarza.

przepraszam Cię bardzo ale opieka ginekologa w ciąży co jest podstawą. ja byłam gdzieś w 2-3 tygodniu ciąży o której jeszcze nie wiedziałam , po prostu co pół roku chodzę się przebadać. lekarz bardzo mocno nacisną mi na brzuch twierdząc że mam jakieś zrosty. Brzuch bolał mnie chyba z dwa dni po tym badaniu.Tydzień później zrobiłam test i wyszło że to nie zrosty a ciąża. poszłam do niego jeszcze raz ale zraził mnie do siebie po tej wizycie. zmieniłam lekarza i jest ok. teraz jestem w 18 tyg. i dziecko dobrze się rozwija. będzie dobrze nie martw się

Gość akaja82
Bardzo dziękuję za słowa otuchy!!! Mam nadzieję, że będzie dobrze

Gość niedlugo mama bede
tez mnie tak przebadal na poczatku 6 tc. troche brzuch mnie bolal a dzis..juz niedlugo rodze wiec nie jest to niebezpieczne :)

Gość Panikara jakich mało
Wydaje mi się, że jeśli coś by miało byc nie tak po takim badaniu to już by się cos zadziało ;)

Gość nie bój zaby mała
mnie badał za każdym razem, sprawdzał pochwę i takie tam... to normalne.. sexu też nie uprawiasz? to, że jesteś w ciąży to nie znaczy że nic nie można włożyć do pochwy ;)

Gość maria rachela
mnie lekarz badał co miesiąc a czasem częściej jak była potrzeba i od badania nic mi nie było ani dziecku ale od seksu to już tak dostałam krwawienia na szczęście córa zdrowa

Gość akaja82
dziękuję dziewczynki :-*

Gość mamamama26
spokojnie - badanie ginekologiczne choć już bez wziernika powinnaś mieć co miesiąc - a z też miała na pierwszej wizycie bo miałam robioną cytologie i na ostatniej bo był pobierany wymaz na paciorkowca - a usg to tez noc strasznego - ja tak do 14 tyg miałam dopochwowe na każdej wizycie a potem przez brzuch - mały ma teraz poł roczki i śpi właśńie w wózku :)

pierwsze badanie miałam w 4tyg. i 3 dniu ciąż, kolejne 2 tygodnie później, ale mój lekarz bada mnie zawsze bardzo delikatnie. Taki ból brzucha, o którym piszesz jest na początku ciąży normalny i nie musiał mieć wcale związku z badaniem.