Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamia76

Kupki 3 latkow

Polecane posty

Gość mamamia76

CZesc Dziewczyny Mam pytanie. Ile kup na dobe robia Wasze dzieci. Mam na mysli przedzial wiekowy okolo 3 lat

Gość mamamia76
Wiem, ze pytanie brzmi glupio ale to dla mnie bardzo wazne

Gość blumarine
jedna

Gość mamamia76
Kurcze a moj okolo 4 i to chyba nie jest normalne. Co zje to odrazu oddaje

Gość A ja moja teściowa
A moja córka robi raz na kilka dni. Przy czym codzień dostaje lactulosum. po 18ml. Koszmar :(

Gość mamamia76
Niby to tylko gowienko a takie wazne. O jego waznosci przekonal sie kilka dni temu jak dostalam wyniki testow potowych na mukowiscydoze

Gość A ja moja teściowa
Mamamia 76 napisz coś więcej. Bo mnie wystraszyłas :(

Gość mamamia76
Ale jadna a duza ? Bo moj robi jakby na raty. Ale obawiam sie, ze nie przetrawia pokarmow.

moja robi jedna a duza- no ciezko okreslic - nie jest to na pewno jakis maly "bobek"

róznie bywa że przez 2 dni cisza potem codziennie a bywa że i 3 zrobi jak sie naje grochówki czy kapuśniaku

Gość mój synek ma 2 lata i 8 miesię
mój robi CODZIENNIE czasem 2 czasem 3, ale codziennie i są to normalne duże kupy, żadne bobki co jest w tym złego? autorko?

moja corka jest bardzo drobna nie wazy nawet 11 kg (86 cm wzrostu) stad moze jedna dziennie :)

Gość A ja moja teściowa
A możesz więcej szczegółów? Co powinno zwrócić nasza uwagę i niepokoić nas?

to znaczy? o jakiej konsystencji piszesz? czy są jeszcze jakieś objawy? co Cię niepokoi? kto podejrzewa u synka chorobę? Ty czy lekarz?

Gość mamamia76
Szczerze powiedziawszy te nasze kupki sa w miare normalne kazda wielkosci duzego orzecha wloskiego. Zdarza sie okresami, ze ma jakby nieprzetrawiona kupke i o tym powiedzialam lekarce jak trafilismy do szpitala z rotawirusem i ona sie zaniepokoila i wyslala nas na testy potowe, ktore ku mojemu zdziwieniu wypadly kiepsko na granicy normy. Niepokojace objawy to sluz w kupce czeste oddawanie kupki, bole brzuszka, duzy apetyt i nieadekwatna do niego masa ciala. Kiepskie przybieranie na wadze to sa objawy ze strony ukladu pokarmowego ale zazwyczaj sa problemy z ukladem oddechowym. Poczytajcie na internecie o mukowiscydozie. Ja do niedawna nie mailam pojecia co t za choroba a teraz wiem o niej prawie wszystko i mam nadzieje, ze nie dotyczy ona mojego synka

Gość A ja moja teściowa
W takim razie trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.

a ile waży i mierzy Twój synek? bo mój pomimo, że nie waży zbyt dużo, to nie wygląda na wychudzonego pomimo takiej ilość kup (jakieś 13 kg przy 95 cm wzrostu) trochę mnie zmartwiłaś, bo mój synek często kaszle, a lekarka twierdzi, że tak może być czasem ma takie napady kaszlu podczas snu, że aż mi go szkoda:( i czy chodzi Ci o kupy, w których jest np. widoczna marchewka czy rodzynki?

Gość jeiiiioooo
Evi Twoja córcia ma 2 lata i 8 miesięcy i ma 86 cm? To tak jak 1,5 roczne dziecko. Waga też nie duża. Lekarzy to nie dziwi?

i czy Twój synek jest generalnie chorowitym dzieckiem? bo mój wręcz przeciwnie, do 2-go roku życia, gdy byłam z nim w domu nie był nawet raz przeziębiony, dopiero jak poszedł do przedszkola, ale to raczej normalne, gdy przebywa w grupie dzieci

Gość mamamia76
Moj synek nigdy nie mial zapalenia oskrzeli ani pluc. Czasmi pokaszluje najczesniej miedzy wrzesniem a pazdziernikiem ale to chyba zwiazane z alergia. Praktycznie nie choruje a teraz jak mial rota wirusa todrugi raz od urodzenia wymiotowal i przechodzil ospe i to wszystko. jedyne co sklonilo doktor do skierowania nas na testy potowe to fakt, ze jest niejadkiem, ze robi czesto kupke i ze kiedys mial kupke dosc rzadka ale nie rozolniona i jakby nieprzetrawiona i pachniala jakby zjelczalym maslem. Niepokojace w tej chorobie sa nieprzetrawione kupki i jak jest w nich sluz. Ja jestem zszokowana wynikami naszego testu bo mi mukowiscydoza kojarzy sie z kaszlem zapaleniem oskrzeli slaba kondycja fizyczna a u nas tego nie ma. MAm nadzieje, ze rotawirus i odwodnienie wpynely na kiepski wynik testu ale sie bardzo boje i postanowilam zrobic badanie genetyczne prywatnie na wszystkie mutacje. W tej chorobie wazna jest szybka diagnoza i leczenie. A nie napisalyscie czy Wasze pociechy maja slony pot

Gość mamamia76
Dziewczyny jesli cos Wam moge podpowiedziec to poproscie Waszych pediatrow o skierowanie na test potowy. To jest bezbolesny nieskomplikowany. Naczytalam sie na forum o mukowiscydozie, ze u nas w Polsce bardzo pozno diagnozuje sie ta chorobe i w efekcie sa gorsze wyniki leczenia i wiecej przedwczesnych zgonow.

mój synek raczej się nie poci a kupy są takie miękkie jakby luźne, ale nie są rozwolnieniowe i zapach mają... no jak to kupa, nie wiem jak śmierdzi zjełczałe masło kurczę no, dałaś mi do myślenia:O on nawet jak nie je prawie nic to robi ciągle sporo kup i to akurat zawsze mnie dziwiło, bo skąd te kupy skoro nic nie je? ale ja to zawsze tłumaczyłam tym, że sama mam bardzo szybką przemianę, bo też chodzę po 3 razy dziennie do toalety, a przecież tę chorobę diagnozuje się w bardzo wczesnym wieku wiec u mnie nie może być mowy o chorobie jednak przyznaję, że dałaś mi do myślenia, bo poza tym mój synek jest strasznie energicznym dzieckiem niczego nie robi spokojnie, wszystko w biegu, a Ty piszesz, że Twój też:( Nie wiem co myśleć:O

Gość mamamia76
Moj maly dzisiaj zrobil az 4 kupki. Kazda mnie wiecej wielkosci orzecha wloskiego. Takie kulki. Kurcze mam nadzieje, ze ma dobra przemiane materii.

Gość synia
Moja corka robi 2-3 kupki zazwyczaj ale zdarza sie, ze tylko jedna

Witam. Jeśli moge wtrącic słówko o kupkac:) to "brzydkie" kupy to znaczy ze śluzem, czasami lużne, i w dużej ilosci(3-4 dziennie czasami wzdęcia ) sa również przy candidzie.Do tego moze dochodzic nadpobudliwosc kłopoty ze snem. Ja własnie od kilku miecięcy lecze synka w tym kierunku. Synek ma prawie 5 latek, jest bardzo szczuplutki (waży 18 kg) Dostaliśmy skierowanie od lekarza na posiew kału w kierunku grzybow, Od grudnia ubieglego roku jesteśmy na specjalnej diecie(bezmlecznej,bezglutenowej,bezcukrowe bardzo rygorystyczna dieta :(), jest o niebo lepiej, kupki sie normuja (choc jeszcze długa droga przed nami) Candida jest efektem brania antybiotykow,choc wydawalo mi sie,z e synek az tak strasznie dużo ich nie brał a jednak dopadlo go to dziadostwo Nie chcem nikogo straszyc, lecz tylko zachęcic do "wymuszania" na lekarzach niektórych badan. szczególnie wtedy kiedy cos nas niepokoi Tez jesteśmy w trakcie robienia badan genetycznych, ale to zupelnie z innego powodu Pozdrawiam serdecznie

Gość mamamałejniuni
a moja ciągle ma sraczke, czy sraczka 3 razy dziennie to regularny stolec? :(

Gość ale co znaczy
"kłopoty ze snem"?

Gość ale co znaczy
to było pytanie do czarnej 28

Gość mama z trójmiastaaaaaaaaa
Córka prawie 3 lata - 1 -2 kupy dziennie