Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdgjhdgjdjxdj

Jaskra- konieczność laser ?

Polecane posty

Gość hdgjhdgjdjxdj

Witajcie czy miała któraś z was laser LTC czy jakiś inny moja matka ma wysokie ciśnienie i nie wie czy iść czy nie co ma robić poradźcie Z góry dzienx

Gość lisey
mam jaskre, a na podwyższone ciśnienie biorę krople nie miałam nigdy żadnej operacji i w najbliższej przyszłości nie zamierzam

Gość lisey
ale najlepiej poradzić się lekarza a jeszcze lepiej kilku różnych jest wiele rodzai jaskry i nie można się sugerować czyimś przypadkiem

Gość hdgjhdgjdjxdj
hmmm była już u 2 i radzą iść najpierw na 1 później na drugie ale moja mama się boi i nie wiem co robić. miała już JAG i spieprzyli . jej choroba to JASKRA WTÓRNA BARWNIKOWA ; /

Gość hdgjhdgjdjxdj
a jakie bierzesz krople i ile razy dziennie ? mojej m ciągle zmieniają i musi zakrapiać 3 razy dziennie

Gość lisey
w Katowicach jest dobry szpitak okulistyczny, ludzie z całego kraju tam przyjeżdzają naprawdę nie mogę nic innego doradzić, jak tylko poszukać dobrego lekarza mam nadzieję, że się wszystko dobrze ułozy z jaskrą da się normalnie życ, trzeba tylko kontrolować ciśnienie w oku

Gość hdgjhdgjdjxdj
wiem, wiem ma ona juz jaskrę 10 lat więc dużo wie tylko zastanawia się ad tym laserem i poprosiła mnie żebym was sie popytała a ty co byś zrobiła

Gość lisey
krople Travatan, raz dziennie

Gość hdgjhdgjdjxdj
a konkretniej adres i jaki lekarz ;) ?

Gość hdgjhdgjdjxdj
no ty 1 raz a ona 3 TRAVATAN już przerabiała teraz ma Salacom czy cos takiego !!!

Gość hdgjhdgjdjxdj
ile masz lat ?

Gość hdgjhdgjdjxdj
sorki że tyle pytań ale to ważne jakie masz ciśnienie ?

Gość hdgjhdgjdjxdj
przejebane całe życie ; /

Gość hdgjhdgjdjxdj
dzięki za link a u do jakiego lekarza chodzisz ?

Gość lisey
wiesz co, to jest ogólnie dobry szpital, lekarze, przede wszystkim sprzęt tam mają dobry, właśnie jeśli chodzi o operacje ale zamęt też panuje okropny najpierw mnie wzięli na badania rózne, każde w innej sali, z innym lekarzem, cały dzień tam spędziłam potem z tymi wynikami poszłam już prywatnie, i kobieta mi przepisała krople i wiem, że to niedobrze, ale tylko używam tych kropli, dawno nie byłam na badaniach a krople mi przepisuje taki znajomy lekarz

Gość lisey
a ciśnieie bez leków miałam coś 25, około kilka razy potem byłam sprawdzić, czy leki działają. Działały, więc szczerze mówiąc trochę zaniedbałam te wizyty ale wybiore się niedługo, chociaż też się boję

Gość gość
według mnie nie ma co się zastanawiać nad korekcją laserową - to nie trwa długo a spokój jest na całe życie. a poza tym tyle teraz jest klinik, które to oferują, że można przebierać! ja polecam Lexum, akurat teraz mają dobrą promocję dla wrocławian :)

Gość mendi
dzięki za polecenie tego lasera w lexum;) za tydzień wizyta!

Gość gość
też mnie czeka taki zabieg i mam male obawy...

Gość gość
Nie się czego bać pod warunkiem, że wybierzecie sprawdzonego lekarza. Ja miałam zabieg z użyciem lasera w tym ośrodku http://www.okulisci.wroclaw.pl i obyło się bez powikłan. A moja mama leczy tutaj zaćmę.

Gość gościniec
Jeżeli chodzi o zaćmę, to z Wrocławia można pojechać na zabieg do Czech z One Day Clinic http://www.onedayclinic.pl/. Wszystko dzięki dyrektywnie transgranicznej (zwrot kosztów od NFZ). Nie ma kolejek, czas oczekiwania to jeden, dwa tygodnie, więc szybko.

Gość gość
Zdecydowanie warto usunąć ją laserem, najskuteczniejsza metoda. Sama zrobiłam taką operację w Ośrodku Chirurgi Oka u doktor Agnieszki Mielnik-Mierzwińskiej. Już po wszystkim jestem bardzo zadowolona z efektów, widzę teraz dużo lepiej. Polecam wszystkim.

Gość Bartek Kruk
Polecam świetnych specjalistów w Spektrum we Wrocławiu http://www.spektrum.wroc.pl/ Pełen profesjonalizm od momentu pierwszej wizyty aż po zabieg i późniejsza opiekę. Miła obsługa pacjenta a to jak wiemy w dzisiejszych czasach jest zaletą.. Krótkie terminy. Byłem zadowolony.

Gość gość
Ja miałam zabieg laserem, tyle że w Białymstoku u dr Michnowskiego. Wybrałam go, ponieważ kuzynka się u niego leczyła. Wybór był trafny, ponieważ zabieg poszedł bezproblemowo... Szkoda, że w ogóle musiałam go przechodzić Gdybym regularnie badała wzrok to nie byłoby zabiegu... A olałam to i musiałam dopuścić laser do oka... A teraz to dbam i co roku się badam! Każdemu to zalecam.

Myślę, że lepiej skonsultować to ze specjalistą. Jeśli jesteś z Warszawy, mogę polecić Ci klinikę www.okulistyka-targowa2.pl. Posiadają ogromne doświadczenie w diagnozowaniu i leczeniu jaskry.

Gość Martyna

Spektrum we Wrocławiu!!! Najlepsza klinika z profesjonalnym i indywidualnym podejściem do każdego problemu.