Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

do czego prowadzi nieleczona alergi ??

Polecane posty

no wlasnie do czego ? mam alergie chyba na pierze,kiedys to mialam katar wodnisty zawsze wieczorem , w nocy i rano a w dzien spokoj mialam.dlugo to trwalo bo jakies2-3lata a teraz katar mam juz caly dzien ! i dotego kaszel.mecze sie tak miesiac juz.licze na to ze samo przejdzie ,ale niewiem czy samo przejdzie...

Gość Nigdy więcej gruntem
Przede wszystkim do astmy.

Gość Kalia....//
nieleczona alergia prowadzi do astmy ....i wszystko w temacie A astmę ma sie do końca życia i jest bardziej szkodliwa niż alergia Polecam zrobic testy uczuleniowe, dowiedzieć sie dokładnie na co ta alergia, może cos teraz pyli i stąd ta alergia nie koniecznie musi być na pierze No ale ja tego Ci nie powiem trzeba iść zrobic testy, jeśc tabletki i sie nie meczyc i czekać na pogorszenie zdrowia Pozdrawiam

a czy tan juz katar i kaszel ktory wystepuje caly czas to moze miec zwiazek z ta alergia?wiem ze nikt tu lekarzem nie ejst,poprostu pytam . dziekuje za powyzsze odpowiedzi

Gość ja mam to samo :-(
wodnisty katar przeważnie świadczy o alergii, też miałam głównie wiosną - teraz mam prawie cały czas. Testy niestety są płatne a do alergologa czeka się u mnie... pół roku! Tabletki mnie usypiają, więc ich nie biorę, za to bardzo pomagaja mi krople Flixonase, ale nie wiem, czy nie są tylko na receptę (mam przepisane przez lekarza). W końcu będę musiała coś zrobić, zapisać się do tego alergologa - bo też lekarze straszą mnie astmą. Żeby było śmiesznie (?) to u mnie alergie (bo pokarmowa też) ujawniły się dopiero po 30-ce

Gość inka z mlekiem897
do astmy

"4 [zgłoś do usunięcia] Kalia....// nieleczona alergia prowadzi do astmy ....i wszystko w temacie A astmę ma sie do końca życia i jest bardziej szkodliwa niż alergia Polecam zrobic testy uczuleniowe, dowiedzieć sie dokładnie na co ta alergia, może cos teraz pyli i stąd ta alergia nie koniecznie musi być na pierze No ale ja tego Ci nie powiem trzeba iść zrobic testy, jeśc tabletki i sie nie meczyc i czekać na pogorszenie zdrowia Pozdrawiam" A ja widziałem że pisali że astme można bez problemu zlikwidować:P.

w takim razie jutro na 100% ide dl lekarza. a jeszcze jedno mam pytanie czy alergia kiedys wogole minie?czy lekarz wysle mnie do alergologa?czy niekoniecznie? to byly 2 pytania.

Gość lekarz powinien wysłać do aler
gologa - ja po prostu poszłam i powiedziałam, że chcę porobić testy i żeby dał mi skierowanie. Czy minie? Trudno powiedzieć, bo mnie stopniowo zaczynają szkodzić różne rzeczy. Najpierw były to określone pyłki, z czasem zaczęły dochodzić inne rzeczy. I tak można w nieskończoność. Ale w końcu po to jest odczulanie, żeby minęło. Chyba.

" [zgłoś do usunięcia] bbeettiixx w takim razie jutro na 100% ide dl lekarza. a jeszcze jedno mam pytanie czy alergia kiedys wogole minie?czy lekarz wysle mnie do alergologa?czy niekoniecznie? to byly 2 pytania." Alergia najczęściej jest spowodowana albo substancjiami z mutantów gmo albo truciznami np. pestycydami które na społkę z naturalnymi substancjami szkodzą:P.Wniosek jest prosty-jak utylizujesz tych co dopuścili ten syf i posprzątasz przyrodę po nich to jest szansa ze przejdzie:P.Przykładowi zasłużeni są w koncernach typu monsanto:P.

Gość liczba pi
ja też jestem chyba na coś uczulona, tzn na coś co teraz pyli i na skoszoną trawę (czy coś co ona wydziela), bo wtedy strasznie łzawią mi oczy, ciągle mam katar, a oczy i uszy tak mnie swędzą, że chcę się zadrapać :) byłam u lekarza, dostałam jakieś tabletki, po których spałam chyba z 18h, już nigdy więcej, wolę się przemęczyć, ale tą astmę trochę mnie przestraszyłyście

Gość vfdfvdvf
Znowu ten pajac od wody utlenionej :|

Gość No skoro macie
dlaczego przeraziłą astma??nie ma chorób nieuleczalnych i nic nie jest do konca zycia to tylko wymysł lekarzy,alergia to to samo co zatoksycznienie organizmu,wiec nalezy przeprowadzic kuracje oczyszczajaca organizm,i tyle,to zadne problem:)

Gość No skoro macie
bbeettiixx,strasznie jeszcze na dodatek przeraziła:) na tej zasazadzoe to i biedronki mozesz sie,bardzo,a nie mówi sie strasznie,bo słowo strasznie to odrazu jakbys sama siebie straszyła,jest słowo bardzo

Gość vfdfvdvf
do skoro macie... pisz człowieku zrozumiale bo widzę ze kolejne oszołomstwo się tu kroi ale zupełnie bez podstaw naukowych

Gość No skoro macie
Pisze człowieku vfdfvdvf,zrozumiale,tylko widocznie Ty nie rozumiesz,a to jest róznica,bo skoro nie rozumiesz to pytaj,a nie pisz,ze to ktos pisze niezrozumiale,nic sie nie kroji pisze jak jest i tyle

Gość vfdfvdvf
"strasznie jeszcze na dodatek przeraziła na tej zasazadzoe to i biedronki mozesz sie,bardzo,a nie mówi sie strasznie,bo słowo strasznie to odrazu jakbys sama siebie straszyła,jest słowo bardzo " jeżeli to jest dla ciebie zrozumiałe, to nie wiem w jakim świecie żyjesz.. plus błędy ortograficzne.... pisałam już tu z niejednym oszołomem który mi próbował udowodnić metodę oczyszczania czy patrzenia wgłąb siebie... cóż polegli na wiedzy naukowej.. przykre to, że nie wiecie jak wasz własny organizm funkcjonuje a próbujecie ludziom nieudolnie coś tłumaczyć... więc może troche podstaw mi powiedz na temat nadważliwości typu I bo tym jest alergia.... i o roli komórek tucznych w tej właśnie chorobie... potem mogę podjąc dyskusję

Gość No skoro macie
Polegli??a niby kto poległ??przeciez To Ty nie rozumiesz jak fonkcjonuje człowiekpowiem wiecej nawet nie wiesz kim tak naprawde jest człowiek,a skad Ty wiesz,ze ja z Toba chce dyskutowac???nauka to jedno a zycie człowieka to drugie i nie da sie uleczyc ciała gdy dusza choruje wiec nie pisz mi o nauce sterowanej odgórnie bo tylko sie osmieszasz,człowiek to nie tylko to co zmierzysz zwazysz czy zobaczysz,alto to tez to gdzie nauka poległa,wiec samo opieranie sie na tym co jest dostepne w nauce jest oczywiscie nieporozumieniem

Gość No skoro macie
a okreslenie strasznie działa na człowieka paralizująco wiec zamiast uzywac słowa strasznie mówi sie bardzo to nie są synonimy:)

Gość liczba pi
a wiece, że coś w tym może być, bo jakoś rok temu w wakacje, jak wszyscy wszystko kosili to ja się odchudzałam i dwa razy w tyg chodziłam do sauny na 30 min, poza tym piłam dużo wody i nie jadłam żadnego syfu (słodycze, fast foody), jadłam ryby, dużo warzyw i nie odczuwałam tak strasznie tego swędzenia, kataru.

Gość No skoro macie
No jak to,cos moze byc??przeciez to oczywiste ze zatoksycznienie organizmu jest droga do alergi,dlatego w dzisiejszym zatoksycznionym swiecie mamy tele alergików jak nigdy jeszcze w przeszłosci

Gość mały odkrywca
jak się ma już astmę to o odczulaniu można zapomnieć;) to prawda że długo się czeka ale testy są darmowe.

Gość No skoro macie
O odczulaniu to tak ale wtedy leczy sie astme i tez trzeba przeprowadzac oczyszczanie organizmu,nasz organim ma niesamowite zdolnosci regeneracji

Gość vfdfvdvf
a czy ja neguję, że toksycznosć wpływa na alergię? oczywiście, że wpływa... mówię tylko, że człowiek jest organizmem... o charakterystycznym działaniu w sferę duchową się nie wgłębiam tutaj mówię o mechanizmie ktorego ty równiez nie rozumiesz i podpierasz się sferą duchową/emocjonalną

Gość No skoro macie
Ja doskonale rozumiem i mechanizmy biologiczne jak i ich powiazanie z psycha człowieka,czyli duchowa ,człowiek to włąsnie składnik ciała i duszy(psychiki)wiemy dobrze jak stres wpływa na ciało wizyczne człowieka,o tym trzeba pamietac leczac ciało,bo inaczej zadne leczenie nie bedzie skuteczne,nasz móżg czy komputer ciała na to nie pozwoli,trzeba owirusowac mózg i wtedy tak

Gość No skoro macie
odwirusować* oczywiście cos kalawiatura mie przerywa

Gość vfdfvdvf
zgodzę się z tobą... ale medycyny konwencjonalnej nie należy negować ponieważ miedzy innymi dzieki niej jak i dzieki postępowi higieny ciągle wydłuża się ilość lat życia.

Gość liczba pi
to zapodajcie coś na odtrucie organizmu, macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gość No skoro macie
vfdfvdvf,z tym wydłuzeniem zycia to ja bym tak nie przesadzał,dzis zyja jeszcze stare dobre materiały,ze tam powiem,troszke przedmiotowo,wychowane w zdrowej naturalnej atmosferze,w klimacie bez tych toksyn i wymyslnych medykamentów,i to włąsnie one podnosza wiek w tej chwili,a dzisiejsza młodziez jest okropnie schorowana i watpie,zeby przezyła dzisiejszych 80-90 latków wiec mozna mówic o wpływie medycyna kalsycznej dopiero za jakieś 50-60l dzis jest to błedem