Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorącaczekolada

Moje włosy to koszmar ! Pomocy ; (

Polecane posty

Gość gorącaczekolada

Witam was ;) Mam ogromny problem, moje włosy są "kręcone" , są bardzo zniszczone, gdyż używam dość długo prostownicy, jest to na prawdę konieczne. Są za ramiona okropnie się puszą i nawet nie przypominają loków nawet fal ;( Nie mam juz siły zmieniam szampony, odżywki, stosuję jedwab, naftę kosmetyczną ale nic nie pomaga, są coraz gorsze. Rozdwajają się do tego ;( Proszę pomóżcie nie wiem juz co robić ;( ;(

1 łyżka nafty nie oczyszczonej ,łyżeczka soku z cytryny ,łyżeczka olejku rycynowego.pod folię na około 1 godz,ja robię wersję przyśpieszoną.1 łyżka nafty i dolewam balsamu do włosów.zawsze jak spalę włosy tym się ratuję,

Gość amatorka......
1. przestan uzywac prstownicy,albo hociaz kup sobie porzadne kosmetyki ktore noby chronia przed zansizczeniem wlosow od prostownicy (ale najelpeij zrezygnuj calkwocie) 2.idz do porzadnego fryzjera niech ci wlosy podetnie tak zeby sie ukladaly w fale 3. uzywaj pianki do wlosow po myciu i kup sobie suszarke z dyfuzorem. skoro masz falowane wlosy to to zaakceptuj i straaj sie je PODKRESLIJ!!!! wtedy wlosy mozesz miec zdrowe, teraz zaintwestuj jeszcze w nawilzenie wlosow .

Gość gorącaczekolada
Dziękuje bardzo wam ; * Zabieram się za moje włosy, a macie jakieś rady aby szybciej rosły ? ;> bo moje coś stoją w miejscu :(

Gość anakonda56
Najlepiej idź do dobrego salonu fryzjerskiego i dowiesz się jak zadbać o włosy. może lepiej nie prostuj ich tylko zadbaj, żeby były to piękne loki. takie wlosy mają swój urok. Ja mam z natury proste i wolałabym mieć kręcone.

Gość prostownica na odwyk na 1 mies
wizyta w salonie na zabieg nawilżająco -regenerujący. łykaj np capivit a+e . używaj kosmetyków do włosów przedłużanych .Szampony,maski odzywki,serum środki do ochrony przed temperaturą .Dobrej jakosci prostownica! spraye nawilżające .

Gość gorącaczekolada
A jakieś konkretne nazwy szamponów/odżywek czegokolwiek ? ; )