Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amader ka

Chce wynajac mieszkanie w Warszawie, ale ceny sa okropne - pomozcie

Polecane posty

Gość Amader ka

Myslalam nad mieszkaniem do 500 zl + oplaty, ale nie ma takich ofert. Nie wiem co zrobic, bo nie chcialabym mieszkac z kims, wolalabym sama. Niestety na wiecej mnie nie stac, a rodzice mi nie doloza. Zyjemy w chorym kraju - ceny wynajmu mieszkan powinny byc regulowane ustawa do jakiejs wysokosci - np wynajem kawalerki powinien kosztowac do 200 zl, mieszkanie 2pokojowego do 400 i bylby problem rozwiazany

Gość hq4h5q45hq435h
chyba sobie jaja robisz dziecko:D 200zł za kawalerkę, to przeciez wynajmujący po 20 latach miałby z tego niecałe 50 tys:D a zapłącił cztery razy tyle:P Liczyć nie potrafisz czy co z tobą nie tak? Nie chcesz płacic za wynajem? Prosta sprawa, zarób i kup sobie miszkanie. Każdy by tylko chciał, żeby mu za darmo dawać, za 200-300zł mozesz miec pokój w akademiku, śmieszne jest to, że "wolałabyś sama". Zarób sobie:)

Gość lamella
Świetny żart. Porównaj sobie ceny wynajmu mieszkań do potencjalnych zysków z lokaty na wartość mieszkania. Zapewniam cię, że z lokaty właściciel mialby więcej kasy - i to bez stresu, że mu nie zapłacą albo zdemolują mieszkanie. Dopłacać ma do interesu? wynajmowac charytatywnie, w czynie społecznym? Opłaty za 2 pokojowe mieszkanie w Warszawie to 400-500 zł samego czynszu. Zarobek wynajmującego to naprawdę niewiele w stosunku do ceny mieszkania. Za 500 zł możesz znaleźć w Warszawie pokój przy rodzinie. Jak się nie podoba - szukaj szczęścia w mniejszych miastach.

Gość sicsicc
Jesli ktoś z Was szuka jeszcze odpowiedniego miejsca jesli chodzi o wynajecie mieszkania to polecam zajrzeć równiez tutaj http://www.noweoferty.com/ Z pewnością uda sie Wam cos znalezc.

Gość Iwona Bartoszewska
Jest dużo rodzynków, tanich mieszkań i bardzo ładnych na wynajmuje.net. Szukając za pośrednictwem tego portalu szybko wynajęłam mieszkanie. Polecam

Hej. Ja znalazłam ciekawy portal wynajmuje.net. Mają tam dużo ofert w wynegocjowanymi cenami. przez co zaraz po aktywacji u nich usługi dostałam masę kontaktów do właścicieli mieszkań. Umawiali mnie codziennie na wybrane oferty. A gdy zdecydowałam się na mieszkanie. Nie pobierali już wysokich prowizji tak jak to robią agencje. Polecam. w 2 dni wynajęłam mieszkanie a wcześniej szukałam ponad tydzień.

Gość Monika Marzec
Dziękuję za informację. Zalogowałam się u was na serwisie i dzięki temu problem z szukaniem mieszkania rozwiązał się błyskawicznie. Będę polecać wasze usługi. pozdrawiam

Gość Monika Marzec
Z tego co kolega pisze. faktycznie. Ciężko się do nich dodzwonić ale kontakt z nimi emailowy jest na bieżąco a oferty które mi wysyłali były aktualne i wynajęłam dzięki nim.

Gość karolinak8866
spróbuj za posrednictwem Hause Standard. Ja korzystalam z ich pomocy

Gość gość
Ja właśnie przegladałem ich strone. Chce się z nimi umówic bo szukam mieszkania a oni maja ciekawe propozycje. Hause Standard ma fajne zdjecia na fb

Gość gość
wyjedź za granice zobaczysz ile tam kosztują mieszkania Warszawa to duże miasto bogate i ceny mają być wysokie nie dziw sie :)

Gość gość
isteniaja tez inne biura

Gość karolinak8866
Owszem jest wiele, ale lepiej sie udać do sprawdzonego i poleconego przez innych. Mi polecila znajoma Hause Standard

Gość karolinak8866
Chyba mam dyslekcję, bo zamieniam sobie literki :/ chodziło mi o House Standard. Przepraszam za pomyłke w nazwie

Gość gość
Tu osoba która wynajmuje.Rozumiem was wynajmujących że to dużo, ale proszę wziąć pod uwagę ,że ja od kwoty jaką od was otrzymuję muszę oddać ; 23 % VAT - Urząd Skarbowy 19% - Podatek Urząd Skarbowy I jeszcze podatek od nieruchomości - Urząd Gminy Tak że niestety ale te koszta muszę wliczać w czynsz .

Gość gość
Zyjemy w chorym kraju - ceny wynajmu mieszkan powinny byc regulowane ustawa do jakiejs wysokosci - np wynajem kawalerki powinien kosztowac do 200 zl, mieszkanie 2pokojowego do 400 i bylby problem rozwiazany xxx a pewnie! i jeszcze co miesiąc powinien być wypłacany zasiłek w wys 5 tys zł żeby starczyło na rachunki, ciuchy, dobre kosmetyki i zabawę!

Gość gość
Wynajem mieszkania, a kupno mieszkania? Wynajecie mieszkania kosztuje co zaplacenie raty...tyle,ze nie kazdy moze dostać ten kredyt. Chory kraj;/

Gość gość
Odłożyłem trochę pieniędzy i postanowiłem wziąć kredyt pod nieruchomość. Lokal wyremontowałem i podzieliłem pod kilku najemców. W procedurach kredytowania i pozyskiwania najemców pomagała mi cały czas firma www.pmspoland.pl Właściwie większość rzeczy wzięli na siebie. Teraz spłacam raty kredytu, a do tego zarabiam na najemcach i nie mam kłopotów podatkowych, ani technicznych, bo wszystko jest dopięte przez nich.

Gość gość
W tym momencie już od roku mieszkam w wynajmowanym i sobie chwalę. Mieszkanie znalazłem na Saskiej Kępie przez stronę www.supermieszkanie24.pl . Uczciwy pośrednik, bo z góry wiadomo ile się płaci, nie ma jakiś ukrytych kosztów, które by nagle wychodziły po podpisaniu umowy. No i też muszę im przyznać, że mają raczej wyselekcjonowane mieszkania na stronie, często w bardzo fajnym standardzie.

Gość gość
Z biurem ze strony  www.pmspoland.pl  mi się fajnie współpracuje. Mieszkanie mam w Warszawie, mieszkam w NL i fizycznie bym nie dał rady wynajem organizować, dlatego zleciłem to pośrednikowi – nawet dużo za pełną obsługę nie biorą, w każdym razie nastawiałem się na większe koszty.