Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena7326

Dla kobiet starających się o pierwsze dziecko i tych już w ciąży z pierwszym :)

Polecane posty

Gość lena7326
No to powodzenia Mamuśki Moje dzisiaj:) Mój mężuś właśnie dzwonił że dziś mamy dzień leniuszka przez tą pogodę.:) czyli sexu nie będzie hehe, może to i lepiej bo cała jakas obolała tam jestem ;) No to do juterka Laleczki :)

hehe to może wszytskie sie dzis do roboty wezmiemy? a tu noz widelec uda nam sie w jednym czasie zajsc i urodzic hehe:)

oj madzia super by było:) ale jakos tak nie wierze w to ze uda mi sie za 1 podejsciem wrecz wątpie w to, to by bylo zbyt piekne:) ale juz bym tak chciala o matko:P

ja tez watpie zeby i mi sie teraz udalo tyle sie naczytalam ze watpie we wszystko ale starac sie staramy:) bedzie niespodzianka jak sie uda:) mam znajome ktore ne chcialy dziecka i maja po prostu byly wpadki a my kurcze tyle staran na nic:(

bo to wlasnie tak jest jak sie chce to nie mozna jak sie nie chce to zawsze wpadnie:P tez wlasnie wszyscy moi znajomu to wpadki:) a tak to starania:P narzyczony starszy od Ciebie?

tak tak starszy:) o 4 latka:)jest kochany, ale wiadomo mam problemy z jego rodzina;/ caly czas przez nich placze i nic wiecej, Gniewko tez mnie nieraz zdenerwuje jak wejdzie nan ich temat ale nie moge zapomniec ze niestetyto jego mama;/ z mojej strony nigdy nie bylo problemow ciesza sie ze sie staramy o dzidzie i beda nam pomagac niestety nie moge teo samego powiedziec o rodzicach jego:(

ech, moj o 5 lat, to faktycznie beznadziejnie masz, ale pamietaj ze najwazniejsze jest ze wy sie kochacie, i to sie liczy! a powiedz mi musicie mieszkac z tesciami? czy sami macie mieskzanko?

na całe szczęcie mieszkamy sami ale mieszkanie jest jeszcze mamy Gniewka:( chcemy przepisac mieszkanie na niego ale to kase trzeba miec:( 1000 zl:(

rozumiem:), to najwazniejsze ze sami mieszkacie nie ma nic gorszego nisz mieszkanie z rodzicami w zyciu bym nie mogła, choć teściową mam spoko, bo ani ja ani moj nie mamy ojców tzn ja nie mam, a mojemu umarł ok 7 lat temu, i relacje mamy doskonale ale mieszkac z nimi bym nie mogła

acha no to chociaz tyle dobrze... wiesz my tu tez kolorowo nie mamy bo mieszka nad nami jego durna siostra i nie daje nam spokoju i sie tlucze non stop i imprezy sobie robi co sobote. oczywiscie sie do niej nie odzywamy bo takich plot narobila ze szok na nas;/

to widze ze nie masz za kolorowo, ale nie ma co sie przejmować pomysl raczej o przyjemniejszych rzeczach, z rodzina najlepiej to na zdjeciach sie wychodzi wiec nie ma co sie tak przejmowac plotkami i innymi

do uslyszenia dziewczyneczki owocnych staranek i za mnie tez kciukasy trzymajcie:D:D całusy do jutra

Gość lena7326
Mamusie wpadłam tylko na chwilkę:) dostałam to na gg od koleżanki i szybciutko zamieszczam tutaj:) buziole Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia zapytalo Boga: - Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc, skoro jestem takie male i bezbronne? - Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie czekal i zaopiekuje sie toba. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym? - Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy. - A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam jezyka, którym posluguja sie ludzie? - Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic. - A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba? - Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic. - Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem - Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial. - Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie. W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i Dziecie w pospiechu cicho zapytalo: - O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego aniola. - Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".

Hey ale się rozpisałyście, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeczytać ja też po kursie stylizacji pazurków ;) ja mam 25 lat i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu może też dlatego że nie znałam tego forum i tak się nie nakręcałam choć myślałam cały czas ;D ale niestety nie długo się cieszłam ciążą biorę witaminy i jestem po badaniach planuję jeszcze zrobić cytomegalię i tak mi leci dzień za dniem w oczekiwaniu na koniec maja ;D

Gość lena7326
Hej! Madziulka jak tam staranka?

Gość lena7326
Witajcie Moje Mamuśki! Jak tam wczorajsze wieczorki? Dzidziusie są? My wczoraj słchaliśmy muzyki i robiliśmy NIC! Okresu ni ma, słoneczka nima.... Ale jest dziś PIĄTEK i jużza pare godzin weekend:):):):)

Hej;) u mnie nawet nawet ;D dalej czekamy:) moje kochanie cągle mi powtarza, że napewno nam się udało:) wariat nawet już całuje mój brzuszek:) to naprawdę takie słodkie:) Dlaczego robiliście NIC? Starac sie na okraglo nawet jesli okres ma sie zblizyc za dwa dni :D di usłyszenia:)

Gość zuzia 25 lat
witajcie kobietki u mnie narazie nic ciekawego , wszystko sie zacznie od kolejnego tygodnia , a potem nastepne 2 tyg to bedzie horror wymyslanie , wsłuchiwanie sie w swoje ciało, wstrzemięźliwość przed zrobieniem pochopnie testu ciązowego itp... już ja ten scenariusz znam , ale nie moge sie jednoczesniej doczekac. a tak właściwie to co sądzicie o makijażu i malowaniu w ciąży ? ja maluje sie codziennie , nie nosze maski na twarzy z pudru , ale lubie byc umalowana, mam kilka blizn po trądziku i bez podkładku nie wyglada to estetycznie, mam długie nauturalne paznokcie i lubie je malować , czy w ciąży trzeba rezygnować z lakieru do paznkoci ? ostatnio spotkałam znajoma wyglada ogolnie OK w ciazy , ładny mały brzuszek , figura nadal super, ale zero makijażu twarz wygladała jak obsypana mąką, w przebariweniach oczy bez wyrazu - twierdzi ze malowanie oczu i pudrowanie twarzy szkodzi dziecku ,cz ona czy ja przesadzam ???????

Hey kobitki ;) ja też doszukiwałam się objawów w ciąży i w sumie jednym którego nigdy nie miałąm buły kłucie jajników na przemian raz jeden raz drugi słabiej mocniej czasem to aż się musiałam złapać tak zakuło ;) co do malowania paznokci i makijażu to dalej będe się malowała i twarz i paznokcie myślę że to nie ma wpływu, może tipsy coś tam wpływają, niby się nie zaleca, ale ja robiłam kilku dziewczynom osobiście jak były w ciąży, na kursie jak byłam to prowadzącą mówiła że nie ma to wpływu że sama całą ciążę zdjemowała tipsy po to by założyć nowe ;) ja zastanawiałam się natomiast czy można stosować kremy do depilacji i depilator;/ krem to chemia a depilator boli ajj a paznokcie wiem tylko że do porodu i każdej operacji muszą być zmyte tzn nie umalowane w razie jakiś komplikacji to widać po paznokciu że coś z krążeniem chyba nie tak

Gość lena7326
Witajcie! Robiliśmy nic bo po prostu czasami tak mamy :) Jeśli chodzi o te wszystkie pytania co do dbaia o siebie malowana itp to to wcale nie szkodzi dziecku, ale jest wygodnie tak myśleć przyszłej mamie bo oze sobie troszkę odpścić , tak myślę. Kupcie sobie książkę fantastyczną, która niesie odpowiedzi na wszystkie pytania...wszystkie, awet te które nie przychodzą Wa do głowy:) ''W oczekiwaniu n dziecko" super książka i można ją czytać nawet podczas starań bo jest poświęcony temu cały rozdział. A u nas sobota, Bobasek poszedł z pieskie i po bułeczki:) Ja jeszcze sie byczę ale trzeba rszyć pupkę..za tydzień świeta...na szczęście w weekendy gotujemój mąż wiec mam troszkę czasu na lenistwo :) hehe Miłego dnia :)

Gość lena7326
Witam! Wy koleżanki jeszcze jesteście??????????????????????

Cześć:) co tam słychać? Jak tam Wasze starania? u mnie jeszcze nic nie wiadomo :( ale nadaj mam nadzieje... Lenko a jak tam u Ciebie?

Gość lena7326
U mnie bez zmian, okres się spóźnia już 4 dni, a test wychodz negatywny. Więc w ciąży nie jestem, ale wychodz złośliwość losu :)

Gość lena7326
A TY KIEDY mADZIULA MASZ MIEĆ OKRESIK?\

hey ;) ja właśnie po okresie ale jeszcze miesiąc i można działać hehe a Wy jak tam? testuje niedługo któraś?

Gość zuzia 25 lat
witam dziewczynki u mnie już zaczął sie tydzień starań hurraaa\ owulacja powinna wypaść ok. czwartku lub piatku , ale robie od dzis testy owulacyjne zobaczymy co pokażą. A po świetach juz tylko czekanie cierpliwe mam nadzieje czytałam taki artykuł dziś , ze "Kobiety, które zdecydowały się rodzić drogami natury, ale boją się bólu, mają teraz do dyspozycji - oprócz znieczulenia - bezpieczny dla dziecka i matki żel położniczy. Zmniejsza on o 30-40 proc. siły tarcia w kanale rodnym, przez który dziecko przychodzi na świat, a w związku z tym redukuje ból i ryzyko uszkodzenia krocza" - powiedziała dr med. Urszula Markowska z Katedry Ginekologii i Położnictwa Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Badania prowadzone wśród ponad 30 tys. ciężarnych wykazały, że zastosowanie żelu położniczego (Dianatal) o jedną trzecią (średnio 26 minut) skraca II fazę porodu, tj. okres wypierania płodu, a w związku z tym redukuje częstość bolesnych pęknięć krocza i uszkodzeń dna miednicy. Cały poród skraca się średnio o 106 min., czyli również o jedną trzecią. W polskich szpitalach, żel został dotychczas wykorzystany przy ponad 100 porodach. ah mam nadzieje ze taki żel nim minie moje 9 miesiecy bedzie juz dostepny w moim szpitalu , byłaby to duuza ulga dla nas kobiet

u mnie okres miałbyć 18.04 spoznia sie:) testu nie robilam i robic nie bede narazie, moze dopiero za jakis tydzien jezeli okres dalej sie nie pojawi:) moze jest malutka fasolka:) bardzo bardzo tego chce:) a jak sie nie udalo to dalej beda starania. to dopiero drugi miesiac staran wiec..... Pozdrawiam;)

bardzo dobry taki żel faktycznie:) szkoda tylko ze ja z niego nie bede mogla skorzystać:( czeka mnie cesarka jezeli bede miala dzidziusia...:(