Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara mgła

Moja idealna teściowa :)

Polecane posty

ciesz sie, ze tak jest... moja tesciowa nie dosc ze mieszka w tym samym bloku to jeszcze robi dosc czesto niezapowiedziane wizyty i to zawsze w porze kapieli niuni. a najgorsze to to ze moj maz nie widzi problemu i nic jej nie powie. a ja mam nerwa juz na sam jej widok...chcialam byc dobra synowa ale tak sie po prostu nie da

Gość nie wiem czy bede dobrą synową
Moja teściowa ma generalny burdel w domui. Szpargałow starych co nie miara. Zamiast to porzatkować, segregować to trzymie to jak kotka gówno a potem i tak to musimy wyrzucać bo się nie nadaje. Ciuchy dizeci sprzed 20 lat... masakra... Chce wyburzyć sciane w kuchni - ciekawe jak na to zareaguje... Ale nie zamierzam jej o to pytać. My remontujemy dom od niepamietnych czasów. Każde pomieszczenie było zawalone i do remontu. Miała swoje 5 minut w życiu, teraz nasza kolej.. Młodzi robią po swojemu :)

Gość teściowa 2w1
ciesz sie autorko:D może nie spełniasz marzeń teściowej , ale ci sie nie wpindala więc nie masz co na nia narzekac , gdzie jest napisane ,ze teściowa ma lubić synową i vice versa? nigdzie :D najważniejsze ,ze jeśli sie nie lubią - nie wchodza sobie w drogę i tyle. Masz naprawdę idealną teściową:D

Gość pigwowazielonaherbata
moja teściowa obraziła się na nas miesiąc po ślubie i do tej pory się nie odzywa. Oby jak najdłużej :)

Gość ja mam podobnie
i zgadzam się z wychwalaniem przez teściowe swoich córek!!! Szlag mnie trafia, kiedy słyszę, że Ewa to, Ewa tamto. Nawet odnośnie mojego dziecka często słyszę uwagi, że Ewa to do tego przedszkola zapisała, takich pieluszek używała, do takiego pediatry prowadzała. Źałosne. A najśmieszniejsze, że synowie Ewy mają po 15 lat i to, co robiła z nimi wtedy Ewa, ma się nijak do rzeczywistości. Nie znoszę Ewy. Uważa się za pępek świata, morda jej się nie zamyka od udzielania dobrych rad i wygłaszania filozofii życiowych. Autorytet się znalazł. Żenada.

Trzeba być grzecznym, szanować ale dla mnie prywatnosć w domu to podstawa! kiedys jak kupilam obrus na stół to miałczała ze tyle obrusów jest w domu, a przecież ja chce miec swoje i po swojemu. Jej obrusy mi nie pasowały do niczego i zamierzam za każdym razem robić po swojemu. Ma swoj pokój to niech tam sobie te obrusy układa ja wole swoj styl i wszystko zrobie po swojemu.... ona sie moze dołożyć np do wymiany dachu czy elewacji ale co do kuchni czy salonu to ja mam pierwsze zdanie. Tyle lat siedzila i nic nie robiła a teraz bedzie sie wciskać jak już włożyłam 50 tyś... Nie ma głupich. Robie po swojemu ;)))

moja teściowa ma 68 lat i uważam że po 60-ce na głowe może się rzucić bo wiem co moja matka też umie pokazać a ma 60-ke wlasnie :) Starzy ludzie nie rozumieją młodych bo się pozmieniał świat dookoła. Dlatego trzeba być miłym i sznowac ich ale też nie dać sobie po głowie chodzić. ja mam 28l. a tesciowa 68 l. wiec dzieli nas 40 lat życia wiec na Boga ciężko się czasem dogadać. Próbować trzeba ale jak nie wychodzi to lepiej sie zajac swoja rodziną mężem niż wchodzić komuś do tyłka.

To widze tesciowa nie wyrzadzila Ci zadnek krzywdy skoro tak o niej piszesz. moja do wesela sie nie dolozyla ani grosza bo mowila ze nie ma a kupila nowe meble do domu zeby goscie zobaczyli jak to ladnie ona ma w domu. poza tym jak mi jest maz potrzebny to ona dzwoni ze jest umerejaca i ma ja do lekarza zawiezc chociaz ma blisko... taki mam do niej zal ze nie wiem czy bedzie kiedys dorze

ja tam z mężem sama sobie ślub i wesele zapłaciłam. Przyjecie było na 65os w lokalu i był luzik. Mnie by było głupio od teściowej brać kase na wesele albo np. pralke czy lodówke... Zdecydowanie powinniście sobie radzić sami... Gdyby teściowa mieszkała z Wami to może się dorzucać do rachunków proporcjonalnie 1/3 kwoty czy do opału , czy jakiegoś remontu. Ja sobie za wczasu kupiłam piekarnik, płyte okap i zmywarke zebym miala swoje a nie łaske od innych. Remont też zrobie po swojemu.

A powiem wam taka ciekawostke... Moja Szwagierka ma tesciową ale nie żyje z nią w symbiozie bo każdy ma swoje... Czasem tylko od świeta są milusią rodzinką. Druga Szwagierka nie mieszkała nigdy z tesciową wiec zero pojecia w tym temacie. Nawet z matką sie nie umie dogadywać a co dopiero z teściową :) A szwagier też się trzymie z daleka od teściowej... Nikt nie niańczy teściowych, wiec dlaczego ja miałabym to robić ???? Generalnie nie przesadzajcie z nimi... Prywatność musi być !

Gość Bumbarash
Dobra teściowa to spalona teściowa.

Gość ruanda
Z ciekawości - piszesz, że szanujesz teściową bo na to zasługuje, a mnie korci żeby spytać ZA CO NIBY? za chamstwo? lekceważenie ciebie? poniżanie? i jeszcze pytasz, czy powinnaś zabiegać o jej względy? no ciekawe podejście, naprawdę. Matką Teresą chcesz zostać?

Wiesz nie można być chamskim bo to się prędzej czy poźniej mści na człowieku. Z resztą każdemu szacunek się należy.Najlepiej sobie wypracować pewien komfortowy układ i wtedy nikt nikomu na głowe nie wchodzi :) Jak ktoś nie mieszka z teściową to to jest obojętne ale jak człowiem mieszka pod jednym dachem to już nie jest to takie obojętne.

My tez sami zaplacilismy i za wesele i za remont. chodzi o to ze ona z gory zapowiada ze nie da nic bo nie ma, udaje zawsze biedna. ale w tajemnicy pezed wszystkimi kupuje sobie najdrozsze rzeczy. ale mi nic do jej pieniedzy nie chce ani zlotowki ale niech nie przychodzi i nie placze ze nie ma ani grosza. mezowi zabiera cala rente i nawet obiadu nie ugotuje, zamyka przed nim, a tesc na prawde zloty czlowiek...

Ja tam nie psiacze jak mi coś ktoś da od serca, ale nie zabiegam o pomoc bliskich bo czasem to potem wypominają... Nie przejmuj się. Do grobu i tak nie weźmie niczego. Ja tam mam na te sprawy zdrowe spojrzenie. Krzywdy robić nie będę nikomu a życie . j_julita a skad jestes ? ile masz lat ? ja z Żywca 28l.

mam 25l i nie moge sie do niej rzekonac po tym jak sie zachowywala przed slubem i teraz... wiesz ona mieszka w tej samej klatce i we wlasnym domu nie moge robi czego chce bo ona moze wpasc w kazdej chwili bez zapowiedzi. Ale ja jej nigdy nic zlego nie powiedzialam, jakos nie mam odwagi i nie chce psuc naszych teoretycznie dobrych stosunkow. w sumie to najwiekszy zal mam o to ze jak bylam w ciazy to nawet sie dzieckiem nie interesowala a teraz niby taka dobra babcia...

Gość gość
Hej, dziewczyny, a czy zadałyście sobie pytanie kim jest teściowa? przeciez to MATKA- RODZICIELKA waszego męza, gdyby ona nie urodziła tego chłopczyka, którego karmiła, przewijała, nie jedna noc nie przespała, latała do lekarzy, wiele sobie odmawiał, aby go wychować i wykształcic, a teraz TY jesteś własciscielka jego ukochanego dziecka. Proszę o wyrozumiałość dla matek Facetów , które nazywają sie potocznie TEŚCIOWYMI, to sa tylko matki, które w większości pragna szczęscia dla swoich synów i ich wybranych towarzyszek/żon. Słuchajcie, mam 50 lat z hakiem, teściową miałam bardzo dobrą , ale TYLKO DLATEGO, ze byłam dobrą synową. CO dajesz, to odbierasz, chcesz mieć dobrego przyjaciela, bądż dobrym przyjacielem, chcesz mieć dobre dziecko , bąż dobrym rodzicem, chcesz mieć dobrego brata, bądż dobrą siostrą/bratem,chcesz mieć dobrego męża , bądz dobra żoną , no i chcesz mieć dobrą teściową... bądz ...dobrą synową, wyrozumiała i tolerancyjną, ...i teściowa i mąż będa zadowoleni, no chyba,ze jesteś w patologicznej rodzinie, ale to rzadkość, pozdrawiam i kochajcie dziewczyny swoje teściowe , bo za kilkadziesiąt lat będziecie jako teściowe albo kochane,albo obrzucane błotem, jak na tym wątku....CO SIEJESZ TO ZBIERASZ, pozdrawiam cieplutko. Szczęsliwa synowa i kochajaca teściowa :)

nie jestem jeszcze teściową i mam nadzieję że jeszcze poczekam ale myślę że jak mieszka z 500 km od to wtedy jest idealna ale mimo wszystko spróbujcie ją zrozumieć przez ponad 20 lat opiekowała się synem miała go na co dzień wypełniał prośby i rozkazy a tu po 20 latac zwrot o 180 stopni syn a nie ma w domu nie wiadomo jak się ubrał czy o niego dobrze dbają [podkreślam syna nie mężczyzny czyli dla niej dziecka ]i jak tu się szybko przestawić a podlizywać się lepiej nie

Gość gość
Tesciowa urodzila,dbala,kochala,a teraz niech w********a..To juz lepiej kupic psa,niz rodzic dzieci,ktore potem tylko marza o pozbyciu sie matki.