Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Incognito23

W JAKIM WIEKU POCZUŁYŚCIE INSTYNKT MACIERZYŃSKI?

Polecane posty

Gość nigdy nie poczułam
a pierwsze dziecko - 36.

Gość to ja też opowiem
zawsze miałam instynkt macierzyński, jak miałam 22 lata nasilił się, ale nie miałam z kim :) Urodziłam mając dopiero 27 lat. Instynkt nie jest mylony z niczym, on jest silniejszy niż cokolwiek. Instynktu nie da się oszukać. Pozdrawiam!

Gość hqrmid
mam 25, lubię dzieci i czasem sobie myślę o posiadaniu dziecka, ale jakiegoś specjalnego instynktu to jeszcze nie czuję.

Gość misu,
Ja mam swieżo napoczęte 18 lat, a instynkt macierzyński czuję od szesnastego roku życia. Pewnie przez to że praktycznie od 3 lat wychowuję moją siostrę (odkąd się urodziła) i kocham ją dużo mocniej niż po prostu małą siostrę, chciałabym mieć swoje. Ale dopóki finansowo nie będe na to w pełni gotowa, nie zdecyduję się na dziecko, to dla mnie jasne.

Gość nigdy nie poczułam
ale co konkretnie rozumiecie przez instynkt macierzyński? Bo moze to tylko kwestia nazewnictwa? Na czym to polega wg was, zwlaszcza, gdy sie nie ma wlasnych dzieci?

Gość misu,
U mnie objawia się to bardzo silną chęcią posiadania tej cząsteczki mnie i obdarzenia jej tym co najlepsze, i dać jej całą swoją miłosć, stworzyć z niej szczęsliwego i pięknego człowieka... :) Po prostu być mamą. Nie straszne mi trudnosci związane z maluchami, w sumie kiedy urodziła się moja siostra ja byłam gówniarą,a przejełam nad nią obowiązki jak bym była jej matką, dla mnie cała ona jest takim małym cudem, rozkoszuję się nią bez końca. :)

Miałam chyba z 17 lat :) Mamą została w wieku 21 lat i powiem szczerze- cieszę się, że mój facet był na tyle rozsądny żeby nie ulec namowom głupiej nastolatki na dziecko :)

Gość nigdy nie poczułam
misu, w takim pojeciu nigdy nie mialam. kocham bardzo swoje dzieci, ciesze sie nimi, gotowabym była zrobic dla nich wszystko , ale nigdy,zanim nie urodziłam, nie mialam zadnych takich marzen. No - ewentualnie,zeby miec kogos podobnego do siebie i rodziny.

Gość Najpierw w wieku 19 lat
- uśpiony przez zatrudnienie jako niania, potem w wieku 24 lat - uśpiony przez bardzo ciężkie studia, potem w wieku 27 lat - uśpiony przez brak atrakcyjnych mężczyzn w otoczeniu, a teraz nie chce mi się ze względu na dorabianie się. I tak w koło coś. :) Ostatnio doszłam nawet do wniosku, że wcale bym się jakoś strasznie nie zmartwiła gdybym nigdy nie miała dzieci, bo w sumie dobrze mi się żyje tak jak teraz. Jakoś nie spieszno mi do zmian.

Gość gość
Mam 25 lat i czuję, bardzo chciałabym mieć dziecko. Z drugiej strony, nie mam z kim, więc myślę, że racjonalnie to przekąłda się na pragnienie bycia z kimś.

Gość gość
Juz w wieku 20 lat

Gość gość
Ja bardzo szybko,miałam 18-19 lat. Zaszłam w ciążę i urodziłam mając lat 20.

Gość gość
Kiedys nie wyobrazalam sobie bycia matką teraz mam 20 lat i jestem bardziej przekonana

Gość gość
Jak to jest czuc instynkt macierzynski?

Gość gość
14:58 jak zakochasz sie w chlopaku a on ciebie nie chce i zlapiesz go na bekarta