Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sk贸rka 1311

co jest trwalsze na komplet wypoczynkowy sk贸ra naturalna czy sztuczna skay ???

Polecane posty

Go艣膰 sk贸rka 1311

jak sie wam uzytkuja sk贸rzane sofy i te ta艅sze ich odpowiedniki ze sk贸ry sztucznej????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
na naturalnej sk贸rze siedzi sie tak samo niemi艂o - jak na ceracie, lepi si臋 cia艂o do niej, w zimie zimne, w lecie gor膮ce, do niczego bia艂a sk贸ra to juz w og贸le pomy艂ka, no, chyba, ze si臋 na ni膮 patrzy a nie u偶ywa w sklepie na wystawie wygl膮da 艂adnie i to jest jedyny plus sk贸ry na siedzeniach a, jeszcze jeden - wyglada "na bogato" ;)

Udost臋pnij ten post

jesli chodzi o kanapy, sofy to o trwalosci decyduje konstrukcja. na to sie powinno zwracac patrzac na cene. tapicerka to juz tylko efekt wizualny. a zreszta - skora skorze nierowna. mieszkalam raz z kanapa z takiej skory cieplej w dotyku, mieciutkiej jak maselko, cod miod, a nieraz skora jest taka jak papier albo cerata, zimna w dotyku. taraz mam powiedzmy cos pol na pol ... a na niej narzute. na materialowych kanapach siedzi sie przyjemniej, tylko wsiaka w nie wszystko. a skorzana mozna odkurzyc szmatka. moja jest najtansza jaka byla, zielonkawa, nie grasuja dzieci wiec sie nie zniszczy, jesli chodzi o konstrukcje to pozostawia wiele do zyczenia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam solidnej konstrukcji
z grubej sk贸ry lakierowanej, powiem wam 偶e po trzech latach nie widac sladu zu偶ycia. komplet stoi w salonie gdzie cz臋sto przyjmuje gosci:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie rozumiem sensu
Kupowania sk贸rzanej kanapy i przykrywania jej narzuta :o Ja mam wypoczynek z mieciutkiej skory w kolorze czekoladowym i nie zamienilabym jej na zwyczajna tekstylna. Jest mi艂a w dotyku i przyjemnie si臋 na niej siedzi.

Udost臋pnij ten post

gwoli wyjasnienia, ja nie przykrywam tej kanapy narzuta, tylko to jest taka jakby ozdobny dziergany kocyk z fredzlami, ktory sobie lezy tak na srodku. widac kanape, a to jest tylko tak zeby nie bylo calkiem mdlo i nudno. wszystko jest mdle - wykladzina bezowa, sciany kremowe, kanapa mietowa, wiec dodatki typu lawa, lapma, owa ozdobna narzutka itp., sa czekoladowe :) ale kanapy wiecej widac niz nie. skora jest dosc mila i miekka, ale nie dokladnie naj. nie bylam w stanie znalezc nic idealnego, wiec musialam sie pocieszyc czyms w miare fajnym ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dddddtr444894r
ja mam komplet z tej eko skory za 1700z艂 a moja siostra kupila ze skory cos za 4 tys i ca艂a jej pop臋ka艂a a z moja sie poki co nic nie dzieje wiedzac to nigdy nie kupie tak drogiego kompletu ze skory

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalafior...
nic z tego,

Udost臋pnij ten post

my w艂asnie ogl膮damy tego typu wypoczynki (tzn naro偶nik z funkcj膮 spania i do tego dwa lekkie fotele typu relaxer), z ciemnej sk贸ry ekologicznej. s膮 idealne - a wiem z autopsji, bo te艣ciowie maj膮 ju偶 par臋 lat, siedz膮 na nim, 艣pi膮, i wygl膮da jak nowy. do tego ma bardzo wygodny i twardy materac, konieczny dla zdrowych plec贸w. no ale za taki wypoczynek trzeba da膰 oko艂o 4 tys. jesli tekstylna, to tylko sofa - ma艂a, zgrabna i nowoczesna - ale i mniej trwa艂a.

Udost臋pnij ten post

no i najlepiej na wymiar chyba zam贸wi膰, mozna fajn膮 cen臋 utargowa膰 - swietne meble robi np producent z wadowic. w zasadzie i za 3 tys mozna ju偶 porzadny sk贸rzany wypoczynek ustrzeli膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klisze
Moim zdaniem o wiele trwalsza jest sk贸ra naturalna, moja siostra ma bardzo d艂ugi taki komplet wypoczynkowy w swoim salonie i jest zadowolona. Ja teraz zastanawiam si臋 na kupnem czego艣 takiego http://www.arismebel.pl/pl/shop/zucchero.html Wiem, 偶e jest jasne i pewnie szybko b臋dzie si臋 przybrudzi膰, ale tak膮 sof臋 te偶 jest o wiele 艂atwiej wyczy艣ci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Buuuueno
Sk贸ra to przynajmniej naturalna jest a skay to plastik sztucznosc blee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Basia ze 艢l膮ska
Bia艂e jasne sofy pasuj膮 i do ciemnych zieleni, czerwieni, pomaranczy i innych odcieni 艣cian... Natomiast je偶eli kupimy komplet ju偶 w jakim艣 kolorze np. br膮z lub 偶贸lty to musimy si臋 potem zastanowic jakie dobierzemy dodatki : zas艂ony dywan kolor 艣cian itp. Sk贸ra si臋 dobrze u偶ytkuje ale i skaya tak偶e. Skaya mo偶e tak偶e wiernie oddawa膰 imitowa膰 sk贸re naturaln膮... Wcale nie trzeba wydawac na komplet 5 ty艣 z艂. Chodzi o pomys艂 i inwencj臋 tw贸rcz膮 a nie o wydanie grubych pieni臋dzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Basia ze 艢l膮ska
To samo dotyczy np mebli kuchennych. Mo偶na zrobi膰 fajne mebelki ciekawe, za 4 ty艣 ale mo偶na te偶 wyda膰 10ty艣. Je偶eli kogo艣 sta膰 na 10, 20 ty艣 no to super ale je艣li nie stac nas to trzeba te偶 umiej臋tnie pokombinowa膰 :) S膮 r贸偶ne triki i wcale to nie bedzie zakrawa膰 na tandet臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malagenia
Moim zdaniem w og贸le najlepsze s膮 komplety wypoczynkowe obite tkanin膮. Nie kosztuj膮 du偶o, wygl膮daj膮 ciekawie, a do tego s膮 trwalsze ni偶 sk贸ra ekologiczna. No cho膰by ten: http://www.arismebel.pl/pl/shop/domino.html Moim zdaniem idealnie pasuje do nowoczesnego salonu, a jest o wiele ta艅szy ni偶 meble z naturalnej sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dok艂adnie!
Tak korka a nie sofa.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 My mamy komplet Klera
i szczerze mog臋 poleci膰 meble maj膮 ok8 lat (s膮 ze sk贸ry,kolor taki 偶贸艂ty vaniliowy). Sk贸ra jest 艂atwa w piel臋gnacji (mo偶na 艂atwo j膮 wytrze膰 mokr膮 艣ciereczk膮 ale s膮 te偶 specjalne preparaty do sk贸ry) czyszczenie jest wa偶ne je艣li tak jak my ma si臋 dzieci (zdarza si臋 wyla膰 co艣 na sof臋,fotel ;-) ). Je艣li w przysz艂o艣ci b臋d臋 zmienia膰 meble to na 100 % znowu kupi臋 sk贸rzane. Tylko,偶e dla mnie odpada kolor bia艂y dla mnie zbyt zimny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feroro
Skaj odpada - nie trwa艂y.Skory nie mam wiec nie wiem.Ale skaj powycieral sie i popekal po3 latach uzytkowania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grzecznie pytam
Mala Mi, czy moglabys udzielic mi odpowiedzi, co to jest ekologiczna skora? Pierwszy raz to slysze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Renatka4
My wybrali艣my sk贸r臋 ekologiczn膮- http://www.sklep.meble.pl/p218440,komplet-wypoczynkowy-wiktoria-321.html Kolor br膮zowy- bia艂y szybko by si臋 pobrudzi艂. Dobrze si臋 czy艣ci, nie wida膰 艣lad贸w u偶ytkowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kazz
Ludzie, za granic膮 komplety wypoczynkowe ze sk贸ry EKO l膮duj膮 pod 艣mietnikami ! Po 2-3 latach s膮 tatalnie pop臋kane. Ty艂ek si臋 poci, materia艂 zgrzyta i jest cierpki w dotyku. Nie s艂uchajcie oszust贸w co mowi膮 inaczej. To s膮 producenci, kt贸rzy chc膮 si臋 pozby膰 kiepskiego towaru bo im zalega na magazynach. Na dzie艅 dzisiejszy nie wymy艣lono materia艂u bo zachowywa艂by si臋 jak sk贸ra naturalna. Je艣li chcecie wybra膰 wypoczynek co tak wygl膮da to bierzcie po prostu sk贸r臋, nic skajowego, sk贸ropodobnego czy eko sk贸rek. Dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdecydowanie sk贸ra naturalna. Te eko strasznie szybko si臋 przecieraj膮 i 艂atwo zahaczy膰 i rozerwa膰. Moi rodzice sie m臋czyli, bo po roku kanapa wygl膮da艂a jak ze sk艂otu. Teraz maj膮 sk贸r臋 z caya design i ca艂kiem inna bajka! Fakt, 偶e wcze艣niej dok艂adnie impregnowali jakim艣 艣rodkiem, 偶eby by艂a d艂u偶ej 艂adniejsza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nelka_656
nie znam si臋 ,ale wypowiem... hah 偶artuj臋 :) tzn chodzi o to, 偶e nie wiem jak jest ze sk贸r膮, bo sama nie preferuje tego typu obi膰 na meblach. Ja mog臋 z czystego serce poleci膰 sof臋 CALLin marki TIMOORE nie tylko ze wzgl臋du na jej fajny design i funkcjonalno艣膰 , ale te偶 ze wzgl臋du na to jak jej si臋 u偶ytkuje, bo tkanina jest 艂atwoczyszcz膮ca z funkcj膮 aqua clean wi臋c w ogole na niej nie wida膰 sladow u偶ytkowania. Pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja kupowa艂am naro偶nik do salonu bezpo艣rednio u producenta i mia艂am do wyboru obicia z firmy http://magab.pl/, to hurtownia w kt贸rej zaopatrywa艂a si臋 ta firma. Bardzo dobra jako艣膰 tkanin. Ekosk贸r臋 te偶 maj膮:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ekosk贸ra to tandeta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ekosk贸ra to chwyt marketnigowy, zeby nie nazywac rzeczy po imieniu, tylko robic wrazenie ze to "skora". Bzdura! Kupujecie skaj, chemie, dziadostwo. Jedna bedzie trwalsze, druga popeka, ale wo obu wypadkach chemia, ktora moze byc szkodliwa, np rakotworcza!!! Nie stac cie na prawdziwa skore, kup tkanine, przynajmniej bedzie przewiewna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja stare meble obi艂am materia艂em tapicerskim i moim zdaniem takie rozwi膮zanie ta艅sze bardziej efektowne! ;) Polecam materia艂y z www.hurtowniatkaninbaranow.pl s膮 bardzo wytrzyma艂e i 艂atwe w utrzymaniu nawet, je艣li ma si臋 w domu takie zwierz臋ta jak pies i kot:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Event1
Wszystko b臋dzie ok, pod warunkiem, 偶e b臋dzie dobrze wykonane. Meble wypoczynkowe do mojego salonu zam贸wi艂am ostatnio w sklepie meblo dom II z Rzeszowa: https://meble-do.pl, dobra jako艣膰 i wida膰 偶e s膮 to produkty na lata.

Udost臋pnij ten post