Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idealnej pieluchy poszukiwaczk

Ranking pieluch 2011

Polecane posty

w związku z tym, ze w internecie jest wiele informacji o pieluchach, ale starych informacji (pieluchy się zmieniły, doszły nowe modele, opakowania etc, ceny inne) polecam stworzenie tematu o pieluchach jednorazowych, które polecacie. Proszę o informacje takie jak- 1. marka i rozmiar 2. cena opakowania i ilość 3. w miarę możliwości cena za sztukę 4. zalety 5. minusy :( zacznę ja, jednak dane będą niekompletne (uzupełnię później) bo nie mam już paragonów ani opakowań. przyłączycie się?

Gość soniamamafilipa
Dla mnie Pampersy najlepsze,rozmiar bez znaczenia a cena różna,najlepszą miewa Lidl w promocji- 39,99 za opakowanie ale niestety nie zdarza się to często.

no to zaczynam, chaotycznie bo nie mam wszystkich danych (ceny) Na razie szukałam IDEALNEJ pieluchy, potem dopiero analiza cen dziecko urodzone - grudzień 2010 A) Pampersy (oryginalne) - kiedyś miałam, nie pamiętam opakowań ani cen, ale były naprawdę dobre. Warte swej ceny, ale za drogie na przeciętną kieszeń. Cen, rozmiaru, ilości nie pamiętam, były bardzo OKEY B) Huggiesy te beżowe z noworodkiem - masakra, non stop przeciekały, fakt - miękkie, ale nie po to zakładam pieluchę by całe ubranko przebierać. Testowałam 1 i 2 - tak samo przeciekają, odparzeń brak C) Bella Happy - miałam i 2 i 3 i 4. Całkiem fajne pieluchy. przeciekania nie było, dość miękkie, żadnych odparzeń D) Babydream Rossmanna - testowałam wszystkie, za wyjątkiem tych ekologicznych Oeko. Począwszy od nr 1 dziś mamy nr 4 i każde naprawdę każde bez zarzutu! nie przeciekają, nie uczulają, nie podrażniają, mięciutkie. Naprawdę fajne. E) Toujours z Lidla - nie przeciekały, sztywne i twarde, ale nie przeciekały, nie podrażniały i nie obcierały (o dziwo). Okazały się nie takie złe, gdy przymknie się oko na sztywność ;) myślałam że założę dziecku jakąś maskarę, ale w rzeczywistości nie wyszło najgorzej F) Huggiesy takie z granatowym paskiem na opakowaniu i kubusiem puchatkiem na pieluszce - też sztywne, twardsze, ale fajnie trzymały na noc. W sumie tak samo fajnie trzyma Babydream, a nie jest taki sztywny G) Z lidla małe paczki (nie toujours) podobnie sztywne jak Toujours, opis ten sam H) Dada z Biedronki - ta stara wersja (kupowałam w grudniu 2-ki) były całkiem okey, nie przeciekały, nie podrażniały, w sumie mało pamiętam już, ale nie zraziłam się na pewno. Dziś jadę po te nowe Dada premium w sumie - pampers ok ale drogi i nie kupujemy (jedynie jak dostaliśmy), najczęściej kupujemy i używamy Babydream, a jak nie mam możliwości być w rossmannie to kupujemy happy. To jest najczęstszy wybór. reszta albo z braku rossmanna albo zwykłe testy. :D piszcie! bardzo interesuje mnie stosunek ilości i jakości do ceny. Zamierzam od dziś takie porównania zacząć.

----> soniamamafilipa opisz proszę dokładniej te pieluchy, czy to toujoursy?

przepraszam, nie doczytałam, pisałaś o pampersach w promocji oczywiście :) pozdrawiam i dziękuję za opinie

Gość mamamama26
a ja nielubie pampersów - są wymiętolone, za miękkie i przez to się odkształcają i np. przelewa się koło nóżek - polecam babydream z rosmanna jeśli ktoś nielubu jak pieluszki mają żel po sikaniu - albo dady nowe - dla tych co wolą żel

kurczę, nie przyglądałam się jak to się zbiera.. czy pampersy też mają żel?

narazie u mnie prowadzi babydream i pampers. Pampersy faktycznie może za bardzo rozlazłe, ale narazie nie przeszkadzało mi to. Z przyjemnością przyjęłabym taki prezent :) ja zmieniam pieluchę dziecku dość często, wyjątkiem jest noc, gdzie młode prześpi od 21 do 5-6 rano. Dziś pora na testy nowej DADY premium (o ile będzie nasz rozmiar, ostatnio nie było, i tak przymierzam się do nich i zacząć nie mogę).

Pampersy oryginalne super, wszystkie rozmiary, cenowo wiadomo jak:). Odkryłam nowe dada premium, używamy 3 są super, miękkie, nic nie wycieka i są chłonne, a i cena korzystna za szt. ok 40 groszy, polecam!

Gość Strasznie denerwuje mnie
jak ktoś piszę że pieluchy pampers są drogie:/ Wcale tak nie jest, bo pieluchy biedronkowe drożej wychodzą. W originalnego pampersa dziecko może mi nasikać 3 razy i zero odparzeń i dupka sucha:) A w te inne dziadostwa typu dada, huggies itp. po 1 razie trzeba zmieniać pampersa bo tyłek cały mokry i łatwo o odparzenia. Więc wystarczy znać podstawy matematyki żeby wiedzieć że tak naprawdę pieluchy pampers wychodzą najtaniej:)

Gość mamamama26
moje dziecko spi w dadzie od 19:30 do 7 rano nieprzebierane i jest super

Gość klapkałapka
a pampersy jakie kupujecie? bo z tego co się orientuję są różne rodzaje - np active czy sleep-play?? chodzi mi o rozmiar 4 i 5

1.) Pampers active baby super cienkie elastyczne boki nie przeciekaja nie podrazniaja cenowo czesto w tesco sa promocje 160 szt roz 4 za 99 zl jakies 61 gr szt 2) Bella happy 3d super pieluchy cienkie rowniez elastyczne boczki nie przeciekaja cena zamawiam na blizejciebie.pl i wychodz 52 gr za szt polecam bardzo jak dla mnie na rowni z pampersem 3) Dada tych nowych nie miałam bo zapas belli mam ale stare nie przeciekaly lecz byly bardzo sztywne cenowo 28 zł za 56 szt jakos tak nie pamietam dokladnie dawno nie kukpowałam roz4 4) Pampers slepp and play jak dla mnie totalne dziadostwo jedyny plus to ze miekkie sa ale przeciekaja brak elastycznych bokow po 3 godzinach mokre ubrania nocy niema szans zeby wytrzymaly..a cena 40 zl za paczke ok 68 pieluch jak dla mnie nie jest warta 5) baby dream z rossmana ok bez rewelacji jak dla mnie ale lepsze niz sleep and play pomimo ze sztywniejsze 6) huggis premium 4 naleza do tych sztywniejszych ale nie przeciekaja nie podrazniaja ogolnie moge polecic.

podaje tutaj opisy pieluch wszyskie w rozmiarach 4 bo do 4 uzywalam tylko active baby

Ja mogę polecić taniutkie chysteczki pampers sensitive!!! W dużych carefurach są w paczkach po 6 szt. i kosztują 27,99 a w promocji 25,99. To jest super cena bo wychodzi coś ponad 4 zł za sztukę a nie 8-9 zł jeśli kupujemy pojedyńczo. Więc polecam!

Gość molinaa
pampers activ baby cena od 40 do 50zl i tylko te

Gość doktor dżi
czyli dla rozmiaru 4 lepsze te active baby niż sleep and play? jakie opłaca się kupić? gdzie często są fajne promocje papmersów orginalnych?

Gość lalalallala
Pampers Premium Care 70szt r.2 ok50zł nie przemakają i doskonale wchłaniaja ze dziecko nie ma tego moczu "na pupie"

kupiłam te nowe dada premium. wszystko okey, mięciutkie, cieniutkie przypominają oryginalne pampersy, ale ! - nie odprowadzają wilgoci wgłąb tak dobrze jak org. pampers :( na częste wymienianie w domu mogą być. Po nocy 9 h snu nie przeciekły. tylko ta wilgoć na powierzchni :$

Gość ciekawska87
popieram.. Stare DADA pieluszki byly o wiele lepsze.. Mojej coreczce tez po nocy przeciekaja czasem a juz nie wspomne ze sa wlasnie wilgotne ( czuc to przez spodnie). Musze zmienic pieluchy ! Zmieniam teraz je o wiele wiele czesciej niz te wczesniejsze dada.

mi dada premium mega ciężka po nocy nie przeciekła, ale za każdym razem czuć wilgoć na powierzchni :( w papersach też czuć ale minimalnie!!

Gość ja polecam baby dream
z rosmana są świetne!

Gość ja polecam baby dream
My używamy chwilowo 2. sztuk w paczce 42 cena 14,99 zł Jak dla mnie idealne.

Gość Pieluchy rozmiar 4
1. Dada Biedronka, 28zł za 54 szt czyli po 50gr/szt - miękkie, chłonne, jedyne, które nie przeciekają przez całą noc u mojego dziecka, tanie .... minusów dla mnie brak. 2. Babydream rossman 19,9 zł 40szt czyli po 49gr/szt - nieco mniej chłonne niz dada, poza tym podobnie- kupuje 2 pierwsze marki zamiennie. 3. Toujours z Lidla - nie pamiętam ceny bo dawno nie kupowałam, ale pamiętam ze byłam zadowolona, choć bez euforii. 4. Wickies z kauflandu - również byłam zadowolona, ale rzadko kupuję bo nie mam okazji - pamiętam, ze były dość grube ale mięciutkie. 5. Pampers w oryginale - najczęściej dostawałam w prezencie- bo sama skończyłam po pierwszej paczce... dla mnie najgorsze dziadostwo - śmierdzą chemia i przeciekają tragicznie- w nocy 3 zmiany pieluchy min. u mojego dziecka do tego są drogie.... jedyna zaleta ze sa cienkie i miękkie. 6. Huggiesy - to już porażka na maksa, nie dość ze sztywne, to jeszcze przeciekają gorzej niż pampersy.... paczka poszła w tydzień - więc wyszło drogo jak cholera, do tego kłopotliwie. Więcej pieluch nie testowałam.

Gość fanny kity
pampers premium care rozm. 4 w promocji 41,99, normalnie 49,99 rossmann

Gość fanny kity
bella happy rozmiar 4 porażka, grube jak podpaski poporodowe belli.... do 3-ki jeszcze były w miarę znośne. Nie wyobrażam sobie dziecka w upały w tym, marzę żeby ta paczka się jak najszybciej skończyła

Gość jughjjkli
pamper najlepsze miekkie i superchłonne jednak najtaniej wychodza w małych rozmiarach dla wiekszego dziecka to spory wydatek około 55 zł bez promocji, bella happy fajne i tansze dada z biedronki super prawie jak pampers i połowe tansze pampers sleep 7 play tez fajne miekkie i troszke tansze od oryginalnych pampersów

Gość dla mnie bella to porażka
Kupa wycieka każda możliwą stroną. Pieluchy sa krótkie i mega szerokie, sztywne, twarde, dziwne. Nie cierpię tych pieluch. Zawdzięczam im sporo prania. Na szczęście paczka się skończyła i nigdy więcej tego dziadostwa. Rossmann i baby dream