Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babafedefe

Matka bez serca

Polecane posty

Gość Babafedefe

Ostatnio w sklepie widziałam taka sytuację. Byli rodzice z dwójka dzieci (Siedziały w koszykach sklepowych) i jedno z nich nagle zaczęło płakać. Ojciec zaraz wyciągnął i wziął na ręce i była cisza a ta matka kazała wsadzić mu go spowrotem. Facet powiedział że będzie płakać a ona na to że to niech płacze. I oczywiście było tak, dzieciak rozdarl się na pół sklepu. Na szczęście tylko na chwilę.potem się uspokoił. Co o tym myślicie? Jak tak można nie wziąć dziecka na ręce jak płacze

Gość cerrutin
haha a co mnie to obchodzi? ciebie tez nic nie powinno to interesowac, nie msz swojego zycia? tylko obserwowac co sie dzieje na około?:D

Można, ja mam nie raz takie sytuacje , że rodzina zwraca mi uwagę, żeby nie reagować na kaprysy dziecka jak płacze i choć sserce mi się kraja to wiem że mają rację , bo dziecko potem tak się nauczy . Matka w sklepie wcale nie jest złą matką bez serca

Gość grrrr....
Rozsadna ta matka, ot i co :) to sie wlasnie nazywa antycypacja ;).... bo co bedzie jak sama pojdzie z tymi dziecmi na zakupy i oboje sie na raz rozedra ....? Zrezygnuje z zakupow i oboje na rekach bedzie nosic zeby sie tylko nie darly .....?

Gość nawet lepiej
a po co bez przerwy targac dziecko na rękach? noszenie to nei jest lek na wszystko. jak widac dziecko rozdarło sie na chwile a potem zamilkło - wiec widac chciało tylko "wymusic" ponoszenie, a nie mialo jakiejs rzeczywistej ptrzeby. bo gdyby mialo toby sie nie zamknęło :D

Gość mozna jak najbardziej
dziecko nie moze byc caly czas na rękach. Bo sie przyzwyczai i przy pierwszej lepszej okazji bedzie szantaz

i dobrze zrobiła :) nie wolno dziecku zawsze ulegać gdy próbuje coś na nas wymusić :)

Gość jkfhweirf
moim zdaniem dobrze zrobiła. dzieci płaczem lubią wymuszać wiele rzeczy. a tak chwile popłakało i po wszystkim.

Gość Babafedefe
No ok ale mi chodzi o to jaka ona oscha była. Dziecko niech sobie płacze. A do niego przymknij się tu siedz i nie marudz

Gość nawet lepiej
widac wiedziala ze ten placz dlugo nie potrwa :) i miala racje z tego co piszesz. wlasnego dziecka tez mozna miec szczerze dosc i nie zawsze sie do niego cwierka.

Gość Babafedefe
Z tego co piszecie to widzę że wasze opinie są bardzo zgodne i popierające takie zachowanie. Ja nie mam dzieci a taka sytuację widziałam pierwszy raz i dlatego mnie zaskoczyła. Zawsze mamy to skakały koło dziecka jak się darlo a to i tak nic nie dawało

Gość nooooo
jak ktos juz tu napisal wczesniej moze i bez serca ale za to z glowa na karku. bedziesz miec swoje dzieci to zobaczysz jaka to przyjemnosc jak gowniarz drze jape na caly sklep a Ty nie wiesz w co rece wsadzic czy robic zakupy czy uspokajac dziecko a moze piznac tym wszystkim i jechac do domu...

Gość Babafedefe
Czyli najlepszy sposób to nie reagować?

na szantaż tak, matka widzi czy dziecko wyje bo szantażuje czy np z głodu - to różnica. zwykle wyją w sklepach bo chca wymusić by je wyjąć a wtedy można sie pożegnac z zakupami wiec matka dobrze zrobila. sama tak robilam.