Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna taka sobie mama

Odstawianie od piersi

Polecane posty

Jak oduczyc dziecko ktore zasypia przy piersi? Coreczka ma 8 miesiecy, je juz inne pokarmy i w dzien jest ok, da sie jakos oszukac, czasami nie dostaje piersi przez pare ladnych godzin, ale wieczorem jest masakra. Mała nie zasnie bez piersi. Juz nie raz ja probowalam oduczyc, ale zawsze (od samego poczatku tak bylo) jak tylko zauwazylam ze zaczyna przysypiac i zabieralam piers to sie rozbudzala i cale karmienie zaczynalo sie od nowa. Nawet jak mi sie wydaje ze ona juz spi i chce zabrac to jest placz. W pewnym momencie sama puszcza piers i wtedy widze ze juz spi i dopiero moge ja odlozyc do lozeczka. Ale zanim zasnie tak na dobre to jeszcze w ciagu godziny budzi sie ze 2 razy i domaga sie piersi. bedzie wyła nawet pare godzin jak nie dostanie piersi (a jak tylko possie to zaraz zasypia i spi dalej). Tak samo w nocy, budzi sie i musi dodstac piers bo inaczej nie ma spania do rana. Butelka nie da sie oszukac, bo jak tylko probuje jej podac to dopiero zaczyna sie prawdziwa hsteria

Gość a smoczka nie pociągnie
? moja jak domagała się piersi, to też ulegałam jak bardzo płakała, ale w końcu przestała się buntować, bo juz wcześniej w dzień usypiałam ją tuląc w chuście, potem tylko jeszcze wieczorne zasypianie właśnie tak zrobiłam że usypiałam w chuście i przyzwyczaiła się, przytula się miło i zasypia

smoczka nie toleruje od samego poczatku, a butelka to jedynie sluzy jako zabawka :/

Gość vfffffffffffffff
Posmaruj piers gorzkim paluszkiem. Daj normalnie jej piers przed spaniem, wczesniej nakarm czyms innnym no i podaj tę gorzką pierś. Samej jej się odechce. Mów, że jest be i nie będzie dobre już...... Musisz wytrzymać te 2,3 dni. Potem będzie lepiej. I nie daj się przekupić płaczem. Powodzenia.

Gość sfnmfjsnfjsfn
A cycki już masz obwisłe? czy jeszcze mleko w nich jest?