Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochajaca gory

Czy ktos spedza wakacje w gorach tak jak ja?

Polecane posty

to Ci zazdroszzę. Kiedy byłam piękna i młoda to jeżdziłam na obozy wędrowne - uwielbiam góry, teraz jeżdżę z dziećmi. W tamtym roku byłam w Krościenku ale chciałabym pojechać gdzieś indziej. Macie jakieś fajne miejsca?

no właśnie piszę, sieroto, że skoro masz małe dzieci, to po cholere pchasz sie w góry, skoro po nich nie będziesz chodzić?

Gość szpetna grubaska bleahhhhhhhhh
ale ludzie s abeznadziejni..... sama aura gór, powietrze, klimat sprzyja choćby oglądaniu ich tylko przez okno a dla dzieci to już w ogóle przeżycie stetyczne, duchowe, pomału uczyć aktywnego spędzania czasu ewa nie pisz, bo nie musisz, nic nie wnosisz w rozmowę wiesz, nie wiem jakie miejsce jest dobre dla dzieci, żeby się lekko zmęczyły ale żeby było też i miejsce dla nich, ja raczej jak mówie, albo z buta i wracam do siebie albo w jakiś chałpach (schorniskach)

bo jak się ma dzieci to też się chodzi po górach ale nie tak intensywnie- czytać nie umiesz? Spadaj na tą swoją 200m dzialkę i goń ślimaki skoro nie umiesz mi nic doradzić. A z dzieciakami jeżdżę w góry i nad morze bo lubię i nic Ci do tego.

Ewa - zawsze musisz się wypowiadać w tematach o których nie masz zielonego pojęcia? Jak np. o dzieciach i wakacjach z nimi?

Gość bukaaa
Akso polecam Cisiec w Beskidach. Jest rzeka, góry, cisza i spokój.

buka- dzięki, w końcu jakach konkretna odpowiedź :)

ja mieszkam w górach i mam ich dosyc ;p z chęcią nad morze bym się wybrala;p

Gość Amartynka
Ja spędziłam dzieciństwo wśród gór i żyć bez nich nie mogę, niestety już tam nie mieszkam :) Ale staram się jeździć co roku :)

akurat w górach jestem przynajmeniej raz do roku i mam pojęcie co sie dzieje na niektórych szlakach, jesli idzie o dzieci zdyszane matki w klapkach pchające 20 kg wózki z wrzeszczącymi dzieciakami 8 kilosów do Moka albo - jęcząco-ryczące dziecko w nosidełkach w Kościeliskiej czy Chochołowskiej nie wspomnę o tabunach rozwrzeszczanej dzieciarni w Zakopcu dlatego uważam, że dziecko+góry=katastrofa zwłaszcza dla innych użytkowników szlaków

wyjątki potwierdzają regułę. Moje dzieciaki weszły na Trzy Korony - w wieku 7, 4 i 1roczne w chuście. Ty Ewka sobie mów co chcesz, każdy temat dla Ciebie jest dobry by się wymądrzać, co do twych spostrzeżeń a propos dzieci - współczuję Ci, pewnie tak tłumaczysz sobie swoją bezdzietność i staropanieństwo... A tak wogóle to klapki używam do chodzenia po domu. Boże, kobieto jaka Ty jesteś ograniczona!!!

to nie są wyjątki, to jest regula właśnie, niestety no i nie błaźnij sie juz tą starą panną może ...

ok. Rycząca czterdziestka - będzie bardzie trandy dla Ciebie ? Dzięki bukoo za linka.

Gość bukaaa
Ale, Ewo, zwróć uwagę, że aksa prosi o miejsce z dala od tlumów i komercjalizacji, więc raczej zatłoczonych szlaków tam też nie będzie. W Beskidach są miejsca, gdzie całymi godzinami nie spotyka się nikogo. Oczywiście nie mówie tu o modnych szlakach np. na Babią.

a pisząc wyjątki - miałam na myśli moje dzieci, które nie drą się, nie sapią i chodzą z nami - oczywiście nie tak intensywnie jak osoby dorosłe ale wrażenia pozostają im na kolejny rok. Można mieć dzieci i fajnie i aktywnie spędzać z nimi czas. Moje córki są wyjątkiem i uwielbiają wycieczki z nami.

Ja generalnie jestem fanką tzw dziur. Nie lubię "modnych" miejscowości czy zorganizawanych wczasów.

no to tzw. szacun ale jak napisałaś - to sa dzieci wyjątkowe przeważająca większość jest zakałą szlaków górskich

Gość junona555
Ja zdecydowanie wolę jeździć nad morze. Wakacje bowiem traktuje jako czas odpoczynku i relaksu, dlatego tez lubię poleżeć na plaży a w wolnej chwili pokąpać się w morzu. Dlatego tez góry w moim przypadku nie są najlepszym sposobem na spędzenie wakacji.

Gość Ufojta.pl
Góry sa świetnym miejscem na wypoczynek. ja czuję się tam doskonale. Polecam wypoczynek u mnie Ufojta.pl

Gość Pozdrawiam www.start.zakopane.
Tak, kocham góry! Polecam z największą przyjemnością ośrodek wypoczynkowy Start w Zakopanym. Atrakcyjne usytuowanie obiektu, bliskość do szlaków narciarskich, wycieczkowych, oraz zaledwie 200 metrów do Krupówek czynią ten ośrodek atrakcyjną bazą noclegową. Organizowane są również Święta Bożego Narodzenia, sylwester i ferie zimowe.