Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samurajjka

Posiłki niemowlęcia- PYTANIE

Polecane posty

Gość Samurajjka

Mam pytanie do doświadczonych mam. Mój synek kończy niedługo 5 msc i od jakiegoś czasu testujemy z jedzeniem, ale wiadomo są to niewielkie ilości- trochę jabłuszka, trochę marchewki. W jaki sposób wprowadzać mu posiłki (i kiedy)? Np. jabłuszko/zupkę/marchewkę itd. stosować zamiast 1 karmienia? Nie mam pojęcia jak się za to chwycić.

Gość azezam
powiem Ci jak ja zaczynalam ale pamietaj ze kazde dziecko inne no i kazda mama robi po swojemu daje przyklad pierwszego dziecka bo z drugim juz luzniej :) zaczelam od marchwianki marchew gotowalam dodajac odrobinke ale to na prawde odrobinke cukru i soli na koniec dodawalam lyzeczke pradziwego masla mixowalam i podawalam 3 dni nastepne 3 czekalam na objawy jesli takich brak lecialam dalej dodawalam ziemniak brokule kalafior pietruszke burak itd w miedzy czasie zaczelam podawac owoce jablko banan morele z corka luzniej do tego podeszlam od razu zrobilam ziemniak z marchwia pozniej dodalam brokul kalafior pietruszke chyba po kazdym nowym czekalam dzien na objawy po 2 tyg podalam miesko w miedzy czasie jogurty i owoce no i chrupeczki czy ciasteczko w miedzy czasie tez miesko z

Gość Samurajjka
Ale to zrobić tego jakąś większą ilość i zastąpić tym jeden posiłek z mleka??