Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jestem kobiet膮 i jestem za

jestem za prawem kobiety do aborcji

Polecane posty

http://fitness.sport.pl/fitness/1,107703,9423327,Zlamane_serce_boli_naprawde.html Prosz臋, cierpimy psychicznie tak bardzo jak fizycznie. skazuj膮c na 偶ycie dziecko, ktorego rodzice nie chc膮 jest barbarzy艅stwem i okrucie艅stwem

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Fot.Krzysztof Karolczyk / AG Wyniki najnowszych bada艅 dowodz膮, 偶e b贸l fizyczny i b贸l emocjonalny wynikaj膮cy z odrzucenia s膮 do siebie bardzo podobne. Zar贸wno b贸l fizyczny jak i emocjonalny, wynikaj膮cy na przyk艂ad z zerwania relacji w przykrych okoliczno艣ciach, aktywuj膮 t臋 sam膮 鈥炁沜ie偶k臋" b贸lu w m贸zgu. Oznacza to, 偶e nie ma przesady w stwierdzeniu 鈥瀊olesne zerwanie". W badaniu opublikowanym na 艂amach Proceedings of the National Academy of Science udzia艂 wzi臋艂o 40 os贸b, kt贸re w czasie ostatnich 6 miesi臋cy dozna艂o niechcianego zerwania z partnerem. Wszystkie te osoby twierdzi艂y, 偶e my艣lenie o tym wydarzeniu nadal sprawia, 偶e czuj膮 si臋 odrzucone i skrzywdzone. Naukowcy, korzystaj膮c z rezonansu funkcjonalnego m贸zgu, obserwowali m贸zgi uczestnik贸w badania w dw贸ch 鈥瀊olesnych" sytuacjach". Pierwsza z nich polega艂a na pokazaniu uczestnikowi badania zdj臋cia by艂ego partnera i wywo艂aniu my艣li o zwi膮zanej z jego post臋powaniem krzywdzie i odrzuceniu. W drugiej, uczestnikom zadawano b贸l o 艣rednim nat臋偶eniu, podobny do b贸lu wynikaj膮cego z trzymania w d艂oni gor膮cego kubka kawy. Wyniki bada艅 pokaza艂y, 偶e 偶e w obu sytuacjach aktywacji uleg艂y te same obszary m贸zgu: drugorz臋dowa kora somatosensoryczna oraz kora tylnej cz臋艣ci wyspy. Oba te fragmenty m贸zgu uwa偶a si臋 za zwi膮zane z odczuwaniem fizycznego b贸lu. Co ciekawe, w czasie bada艅 obrazuj膮cych aktywno艣膰 m贸zgu podczas prze偶ywania innych emocji, nie wykazano aktywno艣ci tych w艂a艣nie cz臋艣ci uk艂adu nerwowego, odpowiedzialnych za odczuwanie b贸lu fizycznego. Tak wi臋c uczucie odrzucenia, jest uczuciem wyj膮tkowym, dzia艂aj膮cym na m贸zg podobnie jak b贸l fizyczny. Dzi臋ki temu badaniu naukowcy mog膮 zyska膰 nowe spojrzenie na to, jak emocjonalny b贸l zwi膮zany z odrzuceniem mo偶e wp艂ywa膰 na zdrowie i samopoczucie cz艂owieka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 |!oferma|
"skazuj膮c na 偶ycie dziecko" to chyba tylko w orwellowskiej "nowomowie" bo akurat SKAZUJE to si臋 na 艣mier膰 gdy si臋 tej aborcji dokonuje.

Udost臋pnij ten post

chyba w nowomowie azjat贸w, dla ktorych jednostka nie ma znaczenia, a licz膮 si臋 tylko masy, kt贸re b臋d膮 niewolnoczo pracowa膰 dla tych , co wyzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnnaDamikana
ja te偶 jestem za.

Udost臋pnij ten post

jeste艣 facetem, wi臋c sk膮d mozesz wiedzie膰, jak to jest by膰 w ci膮偶y, sk膮d mo偶esz wiedziec jak to jest widzie膰 dziecko i je zostawi膰, jak proponuj膮 艣rodowiska antyaborcyjne. mam by膰 workiem na sperm臋, na dziecko. Ciekawe, czy Tobie, m臋偶czyzno w kapciach, podoba艂aby si臋 taka rola???

Udost臋pnij ten post

dlatego zaszantazujecie nas, zmusicie do rodzenie, ze niby mo偶na zostawi膰 - ale ktora bedzie mia艂a sil臋 zostawi膰??? nie zostawi i ca艂e 偶ycie b臋dzie miala ukryte pretensje do tego dzieciaka

Udost臋pnij ten post

jestem kobiet膮 i jestem przeciw :o pomy艣la艂by kto, 偶e naprawd臋 martwisz si臋 o te dzieci potencjalnie cierpi膮ce psychicznie, a nie o w艂asny komfort... zreszt膮 bez sensu - dzieci planowane i wyczekiwane te偶 mog膮 mie膰 nieudane 偶ycie :o

Udost臋pnij ten post

a 偶eby艣 wiedzia艂a - ka偶dy we w艂asnym sumieniu dokonuje analizy swojego post臋powania i kazdy sam przed bogiem odpowiada, a nie bedzie mnie nikt traktowa艂 jak debilk臋 - lekarz moze ocali膰 dziecko, kt贸remu odj臋艂o wszystkie konczyny i jest nazywany bohaterem, a ja nie chc膮c skazywa膰 na zycie, zabieram je z ca艂膮 odpowiedzialno艣ci膮, to mam by膰 gorsza?? i jeszcze - dlaczego o narodzeniu ma kto艣 za mnie decydowa膰? Dlaczego nie moge uzywa膰 antykoncepcji?

Udost臋pnij ten post

zreszt膮 nikt Ci臋 moja droga nie zmusza do rodzenia :D s膮 sposoby na zapobieganie ci膮偶y - np. abstynencja seksualna lub sterylizacja :) kipisz jak膮艣 nienawi艣ci膮 do m臋偶czyzn, wyluzuj troch臋 ;)

Udost臋pnij ten post

kipi臋 nienawi艣ci膮 do PANOW, kt贸rzy chc膮 rzadzi膰 wszystkim ja bym chcia艂a, 偶eby facet musia艂 sk艂adac raporty z uzytego spermienienia niekoncz膮cego si臋 zaplodnieniem. wtedy si臋 zgodz臋 na rz膮dzenie w sprawie mojego brzucha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annonimka
Jestem za!! Popieram twoj膮 wypowied藕. To kobiety cia艂o i jej 偶ycie i nikt po za ni膮 NIE MA PRAWA decydowa膰 o jej 偶yciu. Decydowa膰 to sobie mo偶na w odniesieniu do siebie, ale nigdy do kogo艣.

Udost臋pnij ten post

to FACECI decyduj膮, kiedy jest czas na dziecko, ta FACECI s膮 ci m膮drzejsi i wspanialsi, a my mamy si臋 s艂uchac, bo w ko艅cu mi nie upoluje tego jelenia!!!!! kurwa, jakby oni takimi 艂owcami byli, to by pewnie nie mieli takiego buntu jak ten m贸j!

Udost臋pnij ten post

i to decydowac o ca艂ym 偶yciu, bo skazuj膮 mnei i dziecko na swoje wzajemne istnienie. tatusia to nie musi interesowa膰, jak nie bedzie placil, to najwyzej ucieknie do anglii, a ja bede za 140 z艂otych z funduszu alimentacyjnego ledwie 偶yc, no ale b臋d臋 偶yc, o chwa艂a pOS艁OM

Udost臋pnij ten post

Pora u艣wiadomi膰 sobie: "sk膮d si臋 bior膮 dzieci". Jak do tego dojdziesz, to nie b臋dziesz mia艂a problemu z nieplanowan膮 ci膮偶膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabawne to...
jeszcze rok temu podpia艂abym si臋 pod tym zdaniem obiema r臋koma. Do czasu....do czasu a偶 problem aborcji sta艂 si臋 tak偶e moim problemem. Usun臋艂am za pomoc膮 farmakologii. I po tym co przesz艂am psychicznie uwa偶am, ze ABSOLUTNIE NALEZY PODTRZYMAC OBECNE STANOWISKO RZADU O ZAKAZIE ABORCJI ZE WZGLEDOW OSOBISTYCH...

Udost臋pnij ten post

1. taaaa, ino ko艣ciol zabrania antykoncpcji, m膮drali艅ski. 2. ja chc臋 seksu dla seksu, jestem hedonistk膮 i skoro s膮 metody wszczepiania "艣wi艅skiego ucha" czlowiekowi, to czemu nie u艂atwia膰 zawsze 3. chc臋 SAMA decydowa膰, a nie mie膰 narzucone, nawet moja rado艣膰 z urodzenia dziecka by艂aby wi臋ksza, bo do ko艅ca by艂aby to moja wlasna decyzja

Udost臋pnij ten post

zabawne to --- pytanie, ile wp艂ywu na Twoje samopoczucie miala opinia spo艂eczna, wychowanie i inne pierdo艂y, i jak bys si臋 czu艂a, gdyby by艂o to przeprowadzane po rozmowie z psychologiem. nie odbieram prawa do starania si臋 przekona膰 kobiety, ja tylko jestem przeciwko zmuszaniu kobiet臋 do rodzenia, gdy nie chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajana lkj
jestem zdecydowanie za. i jestem kobieta.

Udost臋pnij ten post

wla艣nie, kurwa ma膰, ju偶 nie polujecie, ju偶 nas nie ochraniacie i mo偶emy wreszcie decydowac same o sobie. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajana lkj
i jeszcze do NB--------> a dlaczego nei wolno martwic sie o wlasny komfort? przeciez mam prawo w zyciu podejmowac decyzje, kierowac moim zyciem, mam prawo CHCIEC komfortu. Jezeli bede w niechcianej ciazy i bede przekonana, ze dziecka nie chce lub nie moge miec, to te ciaze usune. BEdzie to ostatecznoscia, ale tak zrobie. To ja decyduje, czy jestem gotowa na macierzynstwo, nie ty i nie poslowie i nie kosciol. Oczywiscie statam sie w te nieplanowana ciaze nie zajsc i na pewno deczja o aborcji bylaby podjeta tylko w najwyzszej koniecznosci. Ale to ma byc moja swiadoma decyzja. I jeszcze uprzedzajac wrzask na kafeterii---nie, seks nie sluzy WYLACZNIE prokreacji i nie jest tak, ze kazdy stosunek ma zakonczyc sie ciaza, a kto dzieci nie chce, ma nie uprawiac seksu.

Udost臋pnij ten post

czepi臋 si臋: "To kobiety cia艂o i jej 偶ycie i nikt po za ni膮 NIE MA PRAWA decydowa膰 o jej 偶yciu. Decydowa膰 to sobie mo偶na w odniesieniu do siebie, ale nigdy do kogo艣" jak dla mnie pewna niesp贸jno艣膰 - o Tobie nikt nie ma prawa decydowa膰, ale Ty mo偶esz skaza膰 dziecko na niebyt i w贸wczas to ju偶 jest ok :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 |oferma|
worek nie worek, tak czy inaczej aborcja to egzekucja a na 艣mier膰 zostaje skazane dziecko. czy to ci si臋 podoba czy nie, taka jest prawda. moim zdaniem kobiety kt贸re dokonuj膮 aborcji to samolubne kurwy bez sumienia. a "skazywanie na 偶ycie" to nowomowa kt贸ra ma to nies艂ychane okrucie艅stwo usprawiedliwi膰 a "skazywanie" kojarzy si臋 w艂a艣nie ze 艣mierci膮, czyli negatywnie wi臋c bestie popieraj膮ce aborcj臋 rozpowszechniaj膮 tak膮 propagand臋 偶eby usprawiedliwi膰 swoj膮 zbrodni臋.

Udost臋pnij ten post

Ko艣ci贸艂 jako instytucja nie ma tu nic do rzeczy. To sprawa sumienia. Nie nale偶y pot臋pia膰 kobiet, kt贸re zdecydowa艂y si臋 na aborcj臋 albo tych, kt贸re s膮 jej zwolenniczkami. Z drugiej strony, nie nale偶y pot臋pia膰 kobiet, kt贸re s膮 przeciwko aborcji. Swoj膮 drog膮, to fakt, 偶e postawa spo艂ecze艅stwa potrafi mocno zry膰 psychik臋 kobiet臋, kt贸ra juz si臋 na to zdecydowa艂a. Ale c贸偶, to my - ludzie - tworzymy spo艂ecze艅stwo.

Udost臋pnij ten post

ja nie skazuj臋 wszystkich dzieci na smier膰, ja ich te偶 nie skazuj臋 na zycie. bo czasami zycie mo偶e by膰 pieklem - ale to oczywista oczywisto艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hfuh
piszesz: "mam by膰 workiem na sperm臋, na dziecko. Ciekawe, czy Tobie, m臋偶czyzno w kapciach, podoba艂aby si臋 taka rola???" JAK CI SI臉 NIE PODOBA TA ROLA, TO wystarczy, 偶e zrezygnujesz z seksu albo po prostu sama odbierz sobie 偶ycie. 呕a艂ujesz, 偶e nie zrobili tego za ciebie twoi rodzice, czy co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 |oferma|
"prawo w zyciu podejmowac decyzje, kierowac moim zyciem, mam prawo CHCIEC komfortu" czy w ramach mojej "ch臋ci komfortu" mam prawo skopa膰 ci臋 z wywali膰 z zat艂oczonego tramwaju? chyba nie. wi臋c chyba tym bardziej nikt nie ma prawa dla "w艂asnego komfortu" nikogo zabija膰. "wolno艣膰 mojej pi臋艣ci ogranicza blisko艣膰 twojej twarzy"

Udost臋pnij ten post

[zg艂o艣 do usuni臋cia] |oferma| worek nie worek, tak czy inaczej aborcja to egzekucja a na 艣mier膰 zostaje skazane dziecko. czy to ci si臋 podoba czy nie, taka jest prawda. moim zdaniem kobiety kt贸re dokonuj膮 aborcji to samolubne k**wy bez sumienia. a "skazywanie na 偶ycie" to nowomowa kt贸ra ma to nies艂ychane okrucie艅stwo usprawiedliwi膰 a "skazywanie" kojarzy si臋 w艂a艣nie ze 艣mierci膮, czyli negatywnie wi臋c bestie popieraj膮ce aborcj臋 rozpowszechniaj膮 tak膮 propagand臋 偶eby usprawiedliwi膰 swoj膮 zbrodni臋. A BESTIE zmuszaj膮ce do zycia, do tego chujowego istnienia za 3 grosze???? Za to nie trzeba odpowiada膰? Odpowiada sie tylko za rozlanie krwi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 |oferma|
"Nie nale偶y pot臋pia膰 kobiet, kt贸re zdecydowa艂y si臋 na aborcj臋 albo tych, kt贸re s膮 jej zwolenniczkami." nale偶y, to kurwy bez sumienia.

Udost臋pnij ten post