Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody19

Dziewczyna nie chce iść do lekarza

Polecane posty

Gość młody19

Mam problem z dziewczyną (17 l. ) zauważyłem , że coś z nią jest nie tak , kilka razy zasłabła i straciła przytomność do tego często boli ją głowa . Wszystkie próby rozmowy z nią na ten temat kończyły się kłótnią , ona zawsze odpowiadała mi , że WSZYSTKO JEST OK . Mi jednak zależy na niej i jej zdrowiu przede wszystkim , jesteśmy razem już 3 lata mimo sporej odległości 70 km widujemy się w każdy weekend ale nie mam nad nią żadnej kontroli w kwestii zdrowia... Mówiłem żeby poszła do lekarza bo takie częste utraty przytomności mogą się źle skończyć ale ona nic , próbowałem nawet rozmawiać z jej rodzicami ale oni na wszystkim że tak powiem oszczędzają i od lekarzy trzymają się z daleka głosząc chorą idee LEPIEJ NIE WIEDZIEĆ . Głównie ich obwiniam za to że Monika ma taki stosunek do tego , w ogóle się mnie nie słucha a ja nie wiem co robić martwię się o nią poważnie...

Gość Jgmd
Hmm moze zaproponuj ze pojdziesz z nia do tego lekarza

Gość kokokokokokok
następnym razem jak zasłabnie wezwij karetke, będą musieli ją zbadać

Gość jkgywdv
pojedz z nia do lekarza, przeciez nie musi placic za wizyte

Gość jkgywdv
znajdz na internecie co to moze byc,wydrukuj i powiedz jej. moze bardziej sie zainteresuje...

Gość młody19
Ona zwyczajnie nie chce iść , widzę że ją też to meczy ale jest uparta a mnie już powoli nerwy wystrzeliwują wiem , że to źle . Wiem ,że wizyta jest bezpłatna ale trzeba byłoby zrobić wyniki a jeśli wyszłoby coś to leczyć... i tego moim zdaniem boją się jej rodzice , co dla mnie jest chore . Już nawet mój ojciec powiedział żebym wkroczył do akcji , tylko co ja mogę...

Gość dr Wiktoria z Krakowa
wg mnie najpierw powinienes z nia usiasc i porozmawiac jakie sa prawdziwe przyczyny niecheci. za kazdym razem, jak padnie wykretna odpowiedz to kontruj... "bo to kosztuje" => "jest bezpłatne", "potem bedzie kosztowac" => "ja ci zapłace", "nie lubie lekarzy" => "nie wszystko w zyciu jest przyjemne, jak chcesz pojde z toba i bedzie razniej", "wole nie wiedziec" => "i tym samym obciazasz mnie psychicznie, bo ja sie martwie i wole wiedziec"..... mozna wymyslic setki argumentów. jak ja dobrze przycisniesz i bedziesz przy tym czuły i opiekunczy, stworzysz dobra sprzyjajaca atmosfere, to powinna sie rozkleic i powiedziec prawde... a jak powie to wytoczyc argumenty ostateczne.

Gość dr Wiktoria z Krakowa
moj facet tez nie chciał isc na badania krwii bo sie boi strzykawek. i woli nie wiedziec. poczekałam do dobrego momentu (chciał isc na mecz ze mna) i z usmiechem powiedziałam ze przyjemnosc za przyjemnosc. mi sprawi przyjemnosc wspólne badanie kontrolne a jemu mecz. poszlismy na jedno i drugie i zajebiscie :D :)

Gość młody19
Dzięki wielkie , tak własnie spróbuje :)

Gość młody19
Tzn na badaniach ogólnych to ja już z nią byłem rok temu i wszystko było ok wtedy chodziło mi bardziej o to , że była poważna i tak myślałem , że może jej czegoś brakować może jakiś witamin i od tamtej pory bierze , a tu to chyba znam powód . Ona wszystko przeżywa i bierze do siebie i ma taka trochę obsesje na punkcie jedzenia choć jest szczupła i myślę że to może od tego , że mało je i pije + nerwy ? bo jakoś 3 szklanki dziennie mnie nie przekonują

Gość młody19
Tu małe sprostowanie do tego , że była poważna chodziło mi raczej o to ,że smutna , bez humoru nic jej nie cieszyło . Teraz zresztą wcale nie jest lepiej