Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teneryffaa

dostały sie wasze 3-latki do przedszkola ?

Polecane posty

Gość lilianka1234
jutro sie dowiem ale to ze zaczne szukac pracy nieoznacza ze sie ja odrazy znajdzie mam zamier szukac tak zeby od wrzesnie zaczac ale chodzi mi o to ze jak juz bede wiedziala ze ma miejsce w przedszkolu to wiem ze na 100% bede mogla od wrzesnie isc do pracy i niebedzie takiej sytuacji ze dostane prace o potem bede musiela zrezygnowac bo niebede mial z kim dziecka zostawic chodzi mi o taki komfort psychiczny ze wiem ze jest to miejsce... rozumiesz mnie teraz

Gość łendolina
no rozumiemm... i mam nadzieje ze sie Twoja córeczka dostanie... wyobrazam sobie jak macie w domu nie zaciekawie z mama alkoholiczka.. a tak mała bedzie w przedszkolu, z dziecmi, dobre ciepłe jedzenie.. same plusy... no i mama czyli Ty bedziesz pogodniejsza, szczesliwsza wiedzac ze sytuacja chociazby finansowa sie polepszy... i bedziesz wychodzila do ludzi tzn pracowala.. mobilizacja do dbania o siebie itd .. fajnie trzymam kciuki.. a podalas ze jestes samotna mama?

Gość lilianka1234
ja nie mieszkam z moje mam dziekuje mialam juz dosc i wyprowadzilam sie jak mialam 19 lat i zabardzo do niej nawet niechodze mieszkam z chlopakiem i z mala i wynajmujemy mieszkanie i ma owiela lepszy dom niz ja mielam. niepisalam jako samotna bo tak nie uwazam to ze niemiamy slubu to nieswiadczy o tym zeby tak pisac oboje bylismy wpisani u podaniu

Gość łendolina
Teneryfa szukasz paragrafu na podstawie ktorego rodzice nie przyjetych dzieci 3 letnich mogli by sie procesować? ja patrze i nic nie ma..

Gość EwaŚLĄSK,,,,,
link w całości nie wchodzi, jak chcecie zobaczyć to musicie go skopiować i usunąć spację

Gość lilianka1234
dobra ja uciekam idziemy na plac zabaw jutro tu zajrze

Gość łendolina
Ewo ślask jak sam tytul wskazuje: Samorządy muszą w nim zapewnić miejsca dla pięciolatków i sześciolatków. i 5,6 latkom rzad zapewnia miejasca ale my tu piszemy o dzieciach 3 letnich. (tak?)

Gość łendolina
Lilianka prosze zajrzyj tu napewno i napisz czy mała sie dostala...

Gość EwaŚLĄSK,,,,,
przeczytaj dokładnie co tam pisze

Gość łendolina
ok zaraz bede czytac dokladnie

Gość EwaŚLĄSK,,,,,
moje trzyletnie dziecko się dostało do przedszkola

Gość łendolina
ło masz! to jakies na wyrost mi sie wydaje ten artykuł.. przeciez kazdy by zbieral rachunki i sie procesował, było by to powszechna praktyka, a rodzice tego nie robia przeciez... kurde jak to jets???

Gość EwaŚLĄSK,,,,,
o tych rachunkach to dotyczy dzieci 5letnich, bo w tym roku pięciolatki mają obowiązek przedszkolny

Gość łendolina
no ok czyli z tym procesowaniem sie dotyczy 5-6 letnich dzieci? tzn ze miejsca musza dla nich byc? to to ja wiem, ale chodzi mi czy rodzice trzylatków tez za brak miejsca moga sie procesowac o odszkodowanie? czytam i juz glopia jestem

Gość łendolina
Ewa jasno pisze ze ---------------Kolejnym zadaniem gmin jest zorganizowanie placówek dla dzieci od trzech do sześciu lat.------ KOLEJNYM znaczy ze w przyszlosci a nie teraz ...

Gość łendolina
a moze chodzi tu o wymienianie, co gmina powinna zapewnic i dkatego uzyli slowa kolejnym.. ?

Gość kiciorek-ek
kobieta, która nie ma slubu jest w świetle prawa samotną matką. Więc skończe z pieprzeniem, że takie kobiety to oszustki!

Gość EwaŚLĄSK,,,,,
trochę niejasno napisany ten artykuł, raz pisze o obowiązku dzieci 5 i 6 letnich a potem o 3 do 6 letnich

Gość łendolina
ja z innej beczki, znazlam z necie post jakiejsc dziewczyny i tu kawalek cytuje : "Jakby co, to można się odwoływać po decyzji komisji, albo odczekać do września i wtedy próbować, bo zawsze kilkoro dzieci odpada. " wiecie moze o jakie "odpadanie dzieci" jej chodzi? tzn ze sa na listach a potem sa "wyrzucane? czy jak?

Gość EwaŚLĄSK,,,,,
czasami ktoś się przeprowadzi, różne przypadki są, rezygnują też bo dziecko jednak płacze a w domu chętna babcia może zostać itd

Gość łendolina
aha dzieki

Gość gracjanana847r9w745
nie dostala sie moja corka a oboje pracujemy :( dyrektorka stwierdzila ze jesli do tej pory bylo sie komu dzieckiem zajac jak prtacowalismy to i dalerj moze tak byc :( :( :(

kiciorek , kobieta która nie ma ślubu ślubu a żyje w konkubinacie , NIE JEST SAMOTNA . jezeli chodzi o prawo do swobodnego kształcenia sie : szukałam szukałam i znalazłam :) ponizej link do ujednoliconej ustawy o systemie oświaty , Art. 1. System oświaty zapewnia w szczególności: 1) realizację prawa każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej do kształcenia się oraz prawa dzieci i młodzieży do wychowania i opieki, odpowiednich do wieku i osiągniętego rozwoju, i wyjascienie w artykule 2 , co obejmuje system oświaty Art. 2. System oświaty obejmuje: 1) przedszkola, w tym z oddziałami integracyjnymi oraz przedszkola specjalne, a oto link , do całej ustawy : http://www.menis.pl/prawo_oswiatowe.html Ja czytałam obszerny , duży artykuł i tam było napisane , że rodzice dzieci w wieku pzredszkolnym mogą ubiegac się o miejsce w przedszkolu i muszą je dostać ( oczywiscie moze sie okazac , że bedszie to przedzkole w innej gminie ) , dodatkwo trwa to długo i żeby własnie zbierać wszystkie rachunki , np, za prywatne przedszkole czy opiekunkę i gmina moze to zwrócić .

Gość lilianka1234
maja mała dostała sie do przedszkola :) wogole w naszym przedszkolu dostały sie prawie wszystkie dzieci tylko 8 nie zostało przyjętych ale zostali przyjęci do innych placowek drogiej lub trzeciej preferancji

Gość kiciorek-ek
Sorry, ale w polskim prawie, z tego, co wiem nie ma takiej jednostki jak "konkubinat":) Pita z konkubentem nie rozliczysz, prawda? Więc może państwo zalegalizuje konkubinat, tak jak to jest, np. we Francji i wtedy wszystko będzie jasne. Bo z tego, co widze to para żyjąca razem bez ślubu ma tylko obowiązki, żadnych praw. Ja tam popieram babki, które piszą, że są samotne, bo nie mają męża. To jest fakt, nie potwierdzają nieprawdy. W świetle prawa konkubent jest nikim, jest niżej niż rodzice więc o czym Wy tu gadacie??????