Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jnjnhj

jak zabezpieczacie starosc swoich rodzicow wiedzac ze beda miec niskie emerytury

Polecane posty

Gość ale z was nieludzkie istoty
A autorka nie ma zamiaru mamy utrzymywać, ale zwyczajnie jej pomóc, bo cóż jeżeli nie będzie mogła ona pracować dłużej z przyczyn chociażby zdrowotnych czy kadrowych (zwolnienia, a o pracę nie jest łatwo), a za rentę czy emeryturę nie będzie się w stanie utrzymać, to co ma zrobić? Iść pod most, a córka ma na to patrzeć i jeszcze krzyczeć, że jej się coś należy? Bo to ona jest jej dzieckiem? Trochę przyzwoitości. W końcu to działa w obie strony, my się nie pchamy na świat, ale bez rodziców by nas na tym świecie nie było, a bez ich pomocy zapewne zdechlibyśmy z głodu, a więc nie rozumiem skąd w ogóle ta cała kłótnia?

Gość frjrkjlkfrk
na konto w mbanku ekonto

Gość frjrkjlkfrk
ja tez rozumiem osoby ktore byly rzucone na pastwe losu przez rodzicow i nie chca rozmawiac ale jesli rodzice byli dobrzy, starali sie, wyksztalcili, pomagali to jak im nie pomoc na starosc?:(przeciez to smutne

najlepsze zabezpieczenie, wydać wojnę Niemcom i poddać się bez jednego wystrzału. Zostaniemy jednym z landów i Bundestag pomyśli, jak nas zabezpieczyć na starość.

Gość no ja przyznam sie
a ja proponuje jakas lokate jednodniowa. odestki naliczane sa codziennie i nie biora podatku bellki :) a oprocentowanie tez do zlych nie nalezy. takie lokaty maja oprocentowanie powyzej 4%.

Gość frjrkjlkfrk
nie interesowalam sie dokladnie tymi lokatami bo dopiero zaczelam odkladanie 4 mc temu ale poczytam o tym:)co jeszcze robicie dla swoich rodzicow? ja poza tym odkladaniem kupowaniem wegla raz w roku jak wpadam zawsze staram sie cos brac ze sona np. jakies ciasto, domowe jedzenie czasem przywioze:) nieraz cos kupie do domu mamy itp

Gość fsafsafsa
moi rodzice mają zabezpiecznie-dom i hektary. rodzice partnera mają renty po 500zl, mam nadzieje, ze jego ojciec(alkoholik) szybko zwinie się z tego świata i cala renta(jedna na pół) będzie tylko dla tesciowej, ktora jest dobra kobieta i się meczy z tym pijusem. w koncu mama bedzie miala kase i nie bedzie musiala pomykac p ogrzybach i jagodach. moze tez ktos ją na starosc wezmie, bo tescia to chyba nikt...