Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jnjnhj

jak zabezpieczacie starosc swoich rodzicow wiedzac ze beda miec niskie emerytury

Polecane posty

Gość jnjnhj

?? ja odkladam na konto mamie po 50 zl mc:o niby nic ale mam nadzieje ze jak sie uzbiera to zaloze lokate

Gość maturks4
Gratulacje! To rzadki przypadek racjonalnego myślenia. Twoi rodzice muszą być bardzo mądrymi ludźmi, skoro tak Cię wychowali.

Gość pełen relaks
akurat o emeryturę mamy nie muszę się martwic :) gorzej z bratem nierobem :o

Gość jnjnhj
tylko matka mnie wychowywala i sie poswiecila aktualnie ma bardzo niska pensje;( i zal mi jej bo jak pomysle ze bedzie glodowac na starosc;/ oczywiscie jej pomoge wtedy ale lepiej zeby jakis kapital juz byl prawda?? mam 24 lata i odkladam juz od 4 mc ze swojej pensji oczywiscie kasa ta jest nie do ruszenia ! chyba ze w przypadku choroby mamy lub kogos z rodziny gdzie beda porzebne pieniadze wtedy bedzie jak znalazl,:) mama wychowala 3-jke dzieci poza mna nalezy jej sie spokojna starosc;)

Gość jnjnhj
xzreszta jak zrobie lokate za jakis czas to beda te pieniazki nie do dotkniecia i bardzo dobrze;) niech sobie rosna;)

Gość pełen relaks
moja mama zarabia kilka razy więcej niż ja :) fajnie ma dobrze robisz, ze myślisz o mamie

Gość no ja przyznam sie
w zyciu nie myslalam zeby odkladac cos na rodzicow ... tata ma 3 tys zl emerytury, mama bedzie miec cos kolo 600 zl ... na tyle wyzyja na pewno :D

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
super masz rodziców ze zamiast sami mysleć o swojej emeryturze wykorzystuja dziecko, co za żenada :o

Gość jnjnhjh
moja mama zarabia 1000 zl:( niestety juz widze ta gowniana emeryture:o

Gość pełen relaks
żenujące te emerytury, niejeden emeryt głoduje, a wszystko idzie na rachunki, nie mówiąc o braku pieniędzy na leki :(

Gość jnjnhjh
mama wychowala 3jke dzieci ojciec byl alkoholikim i rozwiodla sie z nim ledwo cale zycie wiazalismy koniec z koncem:o nie chce takiej starosci dla niej;( sama sie ucze ksztalce chce miec dobre zycie dla mnie i dla niej

no niestety w takim kraju zyjemy ale to nie znaczy ze dzieci zamiast zakłądac swoje rodziny i dbac i siebie to maja na rodziców pracowac, bez jaj

Gość pełen relaks
rodzice pomagają dzieciom, dzieci rodzicom, co w tym nienormalnego?

Gość jnjnhjh
ale marne 50 zlotych co miesiac odlozyc?? przez kilkanacie lat troche sie uzbiera prawda? potem lokata i juz jakis start do emerytury jest?

Gość lolllll
A MOZE LEPIEJ POMYSL O SWOJEJ EMERYTURZE.....twoi rodzice mają a ty nie wiadomo czy bedziesz mieć bo widzisz jak rzadzi PO ...lepiej odkladaj dla siebie zeby za niedługo z glodu ne umrzeć A co jak rodzine załorzysz też będziesz odkładać Czasem można coś dać rodzicom pare groszy jak lepszy miesiac,,ale żeby odkładać ,,chore...a oni odłozyli dla ciebie zebyś miała lepszy start??? .

Gość pełen relaks
nawet jak będzie ze 2, 3 tysiące na lokacie, to już coś, wystarczy na jakoś lodówkę, jak się popsuje, czy na jakieś niepodziewane wydatki

mam 3 dzieci i w zyciu nie zgodziłabym sie zeby mi na druga emeryture odkłądały. Ma mamuska z tatuskiem sprawne ręce i nogi to niech zasuwaja do roboty a nie czeka taka na kase od dzieci bo 4 dzieci wychowałą :/ żenada rodzi taka matka 4 dzieci i mysli ze w zamian musza jej pomagać :o a dzieci pewnie w biedzie zyły

Gość g5ny5n
ale nawet majac rodzine co za problem odlozyc 50 zl co miesiac?? wole to niz kupowac 10-ta niepotrzebna bluzke czy inna szmatke

Gość pełen relaks
nie wszystkie matki oczekują pomocy :) te oczekujące czegokolwiek od dzieci to inna sprawa

Gość g5ny5n
ale ona nawet o tym nie wie;) sama chce to zrobic dla siebie ale z mysla o niej z wdziecznosci za wiele lat utrzymywania i pomagania co w tym dziwnego??

Gość g5ny5n
moja nie oczekuje wrecz przeciwnie:)

Gość pewnegodnia
A kto mi pomoże? jestem młoda, uczę się i szukam pracy bezowocnie. Mieszkam sama i powoli zaczyna brakować zaoszczędzonej kasy. Rodzice już nie chcą pożyczać. Pozostanie zdechnięcie z głodu albo dawania dupy za kasę.

Gość lolllll
no mi rodzice nic nie pomogli..nic nie dali mojej siostrze i bratu dali po dzialce a mi nic i ja bede jeszcze im odkladać jak sie rodzi dzieci to trzeba im pomóc..a teraz ja mam głodowac zeby im odkładać? chyba chora jesteś.....ja mam swoja rodzine i wole dziecku lokate załozyć rodzice maja emeryture,,ciekawe czy ja tez bede mieć....ale zanosi sie ze nie a jak juz bedzie to tyle co kot napłakał... dzisiejsza młodzież pojdzie pod most lepiej o swoj tylek zadbaj

Gość pełen relaks
lolll, czy ktoś cię zmusza do pomocy rodzicom? autorka zapytała, jak robią inni. tyle.

Gość lolllll
dziwia mnie tacy ludzie jak autorka..bedzie odkladac kase dopuki rodzny nie załozy...a jak ja do muru przyprze głód czy utrata pracy to przefuka dobrze odkladac ale dla siebie

każdy sam powinien dbac o swoja starośc, jak bedziesz miałą autorko dzieci to tez zamiast dbac o nie i o ich przyszłosc bedziesz odkładac dla mamusi i tatusia?? :D śmiech

Gość g5ny5n
raczej nie przefukam wtedy zrezygnuje z innych rzeczy apropos planuje miec tylko meza a dzieci miec nie chce czy to zmienia postac rzeczy?

Gość pełen relaks
jak będzie ją stać, to dlaczego ma nie odkładać dla mamy?

Gość viva cristo rej
ja do smierci nie bende pracowac bo te co dostane emeryture to głodowac bende chyba ze do niemiec wyjade