Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Okropny 3,5 latek! Czy ja mam normalne dziecko!!!

Polecane posty

czy mialyscie lub macie drogie mamy podobny problem i jak sobie z nim poradzilyscie? WIAZANIE KABLI WOKOL SZYI! wlasnie taka ma zabawe, ale wczoraj to przeszedl sam siebie a ja o malo nie zemdlalam! Otoz polozylam malca na drzemke. Cichutko, wiec bylam pewna ze spi. A on po 15 minutach zeszedl do mnie na dol do pokoju obwiazany wokol szyi kablem od ladowarki od telefonu komorkowego oraz kablem od nocnej lampki. Lampke oczywiscie czymal w reku zeby mu nie ciazyla. Nawet ja mialam trudnosci oby to wszystko rozplatac. Dodam, ze te przyzady byly u dziadzia w pokoju i nigdy wczesniej sie takie zeczy nie dzialy. Tzn kiedys tam zawiazal sobie cos ale w mojej obecnosci i wydawalo mi sie ze juz mu wybilam te zabawy z glowy ale widac ze nie! Ani spokojne tlumaczenie ani moja zlosc nie pomaga. Wiec moze macie jakies rady? KPINA I CYNIZM Kiedy probuje mu cos wytlumaczyc i kaze mu patrzec na mnie on owszem to robi ale jak: kladzie sobie rece na oczy tak jak by patrzal przez lornetke. Potem palce probuje wsadzic w moje oczy i mowi ze jest zolnierzem. Wyglada jakby caly czas mnie sluchal tylko nie wiadomo czy do niego cos dociera. Problem w tym ze on zawsze stosuje ta "zolnierska" zabawe kiedy ja probuje mu cokolwiek uswiadomic Przeciez to jest nienormalne! Z drugiej jednak strony jest dobrym i opiekunczym chlopcem. Ma rodzenstwo (jednoroczne trojaczki) i zawsze obchodzi sie z nimi spokojnie, przytuli je i widac ze je kocha. Moglabym spokojnie mu zaufac, ale oczywiscie nie jestem az taka naiwna... moze znajde tu jakies rady na tego nie sfornego 3,5 latka!

Gość cerrutin
błąd na błędzie, tego się czytać nie da!!!

Gość autorko ale
jagodka a jak tam twoje trojaczki? :) ja ci sie chowaja?

e tam to co opisałaś jest całkiem normalne!!! wiązanie kabli na szyi przeszło każde dziecko jakie znam, łącznie z moim synkiem, który robi to namiętnie od 3 miesięcy! a to że nie patrzy ci normalnie w oczy? no cóż to małe 3,5 letnie, zapewne bardzo żywe dziecko :) nie wymagaj żeby stał i się nie ruszał patrząc ci w oczy! mój jak mówię spójrz mi w oczy to zamyka oczy a moje zasłania mi swoimi rączkami :P a jak mówię posłuchaj uważnie to zasłania sobie uszy i biega w kółko po pokoju. ale o dziwo to co do niego mówię trafia do niego idealnie :) i zwykle wykonuje to o co proszę, pomimo takiej zabawy :)

Gość Mały ma rodzeństwo-
trojaczki!- czemu tu się dziwić?? Ciężko przebić się przez trójkę roczniaków, zeby rodzice poświęcili ci trochę czasu;)

Gość jak dlugo trwa etap wiazania n
moj syn ma 20 miesiecy wiaze wkolo szyji wszytsko weza od prysznica , kabel od odkurzacza< szaliki wszytsko kiedy to mija?dodam ze potem idzie nie zwazajac na to ze sie udusi::(

Gość fvrdetyjkiuyhtgrf
skoro masz na imie jagoda to z pewnością problem jest w Tobie samej. Po drugie nie zrozumiałam za bardzo co oznacza słowo "czymal" :) Chłopak normalny nie wiem co od niego chcesz. Skoro wiesz że lubi zabawę w wiązanie szyi to usuń z jego terytorium wszelkie kable, żeby dziecko było bezpieczne, w czym problem? No i te trojaki, kurde jak Ty je zrobiłaś... :D

Mój syn akurat nie wiązał sobie nic na szyi więc chyba nie wszystkie dzieci to przechodzą

ach te bledy! coz od 15 lat nie bralam polskiego slownika do reki tylko uczylam sie angielskiego bo tyle lat wlasnie mieszkam w USA. No coz czeba sie wziac w garsc z tym polskim. dizeki za rady. napewno syn nie jest odtracany ze wzgledu na trojaczki.Wprost przeciwnie uwielbia sie z nimi bawic, jest do nich delikatny i opiekunczy ale jest tez strasznym lobuzem. Maluchy tylko patrza i pewnie sie ucza od niego, az strach pomyslec co to bedzie jak beda w jego wieku...brrr... ...Ale dzieciaki maja warunki do zabaw i mam nadzieje, ze jestesmy najszczesliwszymi rodzicami majac taka bande dzieci. Kiedy juz dowiedzialam sie ze bede miala trojaczki to pomyslalam sobie ze fajnie aby byla jedna dziewczynka. No i jest! Uwielbiam ta kombinacje 3 chlopakow i jedna dziewczynka i na serio ma jedna lalke ktora sie nie bawi za to uwielbia auto strazackie Jasia. Naprawde nie zla banda obym tylko nie zwariowala.

Gość powolna desperacja
Jagódka błagam, TRZEBA. TRZYMAĆ. Emigracja tego nie tłumaczy, aż mnie skręciło.

do cerrutin i powolna desperacja- dzieki za poprawki gramatyczne, ale jak bede potrzebowala rady to napewno stworze nowe pytanie. Drogi forumowiczu odpowiadaj na zadane ci pytanie albo przelknij sline po przeczytaniu i przejdz na inne forum w przeciwnym razie stwarzasz chaos i prowokujesz do dyskusji nie na temat. pytanie: jakiego koloru jest twoj szalik? odp: rowna sie 36 ...nie ma kompletnie sensu. wiec jezeli jestes polakiem czytasz po polsku i mieszkasz w polsce wybierz sie koniecznie na kurs logiki...