Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtvrtytr

czy mozan jesc ten twarog na dukanie? np na kolacje?

Polecane posty

Gość fghjkl;
można. zawiera 3% tłuszczu więc jak najbardziej sie nadaje do zjedzenia

Gość fghjkl;
ja jestem na Dukanie i robie z niego sernik oraz zjadam "surowy" wlasnie w nalesnikach lub sam.

Gość rtvrtytr
a nie masz go przypadkiem teraz?moze moglabys przepisac sklad?

Gość fghjkl;
mam opakowanie :p "Twaróg aksamitny Dr. Oetkera nie zawiera substancji stabilizujących, a pojawienie się serwatki jest zjawiskiem naturalnym. Serwatkę wymieszać z twarogiem lub odlać. Wartość odżywcza w 100 g: wartośc energetyczna 346 kJ(82 kcal) białko 10,2 g weglowodany 3,6 g tłuszcz 3g" i tyle, nie ma tam żadnej informacji o ukrytym składzie itd

Gość rtvrtytr
znalazłam sklad akurat nie oetkera ale innego sera w wiaderku: ser twarogowy, masło, cukier, mleko w proszku, substancje zagęszczające: skrobia modyfikowana, guma ksantanowa, karagen, aromat: wanilina Nie podoba mi sie. A jesli na oetkerze nie ma skladu to tym bardziej mi sie nie podoba :(

Gość fghjkl;
to jaki masz problem? kupuj ten chudy po 250 g i nie zawracaj ludziom głowy :/

Gość fghjkl;
aha, i na wiaderku jak wół jest napisane "100% twarogu"

Gość rtvrtytr
no jak jaki mam problele,moze dla ciebie wazne jest tylko zeby byl okreslony procent tluszczu i kalorii, dla mnie nie.m??Taki ze pelno gowna pakuja do nich i ty

Gość fghjkl;
jeżeli chcesz dostac gdzies prawdziwy twaróg to najlepiej zrób go sama, bo do KAZDEGO dodaja jakies ulepszacze. A skoro nie ma na wiaderku ponadego składu i jest napisane 100% twarogu to raczej jest go tam 100% a nie 99%+1% ulepszaczy

Gość rtvrtytr
dobra dobra,napisalam ze sklad innego sera w wiaderku jest tragiczny, z maslem,cukrem, mlekiem w proszku. Jezeli oetker tego nie ma to super,ale jakos nie wierze ze to jest z czystego twarogu:P

Gość fghjkl;
przepisy nakazuja wypisywac skład, więc skoro go nie ma to chyba logiczne ze jest sam twaróg?

Gość kuboibit
no ja jestem bardziej sceptyczna,moze ktos jeszcze sie wypowie??

Gość djkalfslf
Zasada jest generalnie prosta, czym mniej przetworzone jest pozywienie tym lepiej. Wiadomo, ze wszystkie te "aksamitne" i inne serki, twarogi i inne rzeczy, beda bardziej przetworzone, niz zwykly twarog poltlusty itd. A co do ukrytego skladu, to chyba zrozumiale, ze skoro cos jest ukryte, to nie jest wymienione na opakowaniu :) Ja polecam produkty Piątnica, ten zaklad bardzo dba o jakosc, jakis czas temu czytalem gdzies, ze byly robione jakies testy i wlasnie serek z Piatnicy wygral ranking, nie mial ukrytych skladnikow.

Gość ibbbhvb
Niestety,ale chodzi mi glownie o cene,bo twarogi u mnie normalnie sa po okolo 3zl a ten aksamitny moge kupic za 5.99 w promocji. Pewnie go kupie,ale kuzwa,chcialabym przeczytac sklad :/ :/

hmm...ja kupuje ten twaróg na sernik i faktycznie nie ma tam wypisanego składu, ale napisane jest 100% twarogu więc przyjełam do wiadomosci, ze jest tam 100% tylko twarogu. waga mi nie rosnie wiec chyba nie jest gorszy od tych, które do tej pory jadłam