Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolorowanka_111

Czerwone policzki u 4,5 ms dziecka!!!!

Polecane posty

Gość Kolorowanka_111

Hej, od dwóch dni mój synek ma czerwone wypieki na policzkach.... Jest na piersi, ja na diecie nigdy nie byłam. Tak się zastanawiam od czego to może być? Jedyne co zmieniłam ostatnio w jedzeniu to przedwczoraj zjadłam miskę płatków na mleku- zwykle mleka dolewam tylko do kawy... A może to już czas na ząbki 0 tylko teraz powiedzcie- jeśli Wasze dzieci tak miały to od jakiego czasu pojawienia się rumieńców ząbki sie pojawiły? Ma jedną małą gulkę na dziąśle, nie wiem czy tak to powinno wyglądać i raczej jest w miejscu dolnej trójki lub czwórki, a nie jedynki... :] Miałyscie podobny "problem"?

Gość karmiąc piersią
nie pije się kawy, wszystko co jesz przechodzi do mleka i może uczulać i szkodzić dziecku!!

Gość Kolorowanka_111
zbożowa... poza tym dieta karmiących to czyjś wymysł.. owszem potrawy alergizujące moga uczulać, ale nie muszą i jakoś do tej pory nic synka nie uczuliło poza daniami ze słoiczków,l które odstawiliśmy. Gdyby był uczulony na kawę to pewnie dałby znać już dawno temu a nie przed skończeniem 5 miesięcy.

Gość co to za zabobon
że jak dziecko ząbkuje to ma czerwone policzki? bo pierwsze slysze jak dla mnie to przesadzilas z niuwaznym jedzeniem i go cos uczulilo posadzam mleko pzdr

Gość Kolorowanka_111
no właśnie czytałam w necie że dużo kobiet miało ten "zabobon" jak to nazwałaś przy ząbkowaniu dlatego szukam i tu takich mam. Mleko jak najbardziej biorę pod uwagę tylko zapomniałam dodać, że to raczej nie rumień alergiczny - po daniach ze słoiczków rumień był szorstki i ciepły,a tu jest tylko kolor....

mój chlopak tez w tym okresie miał bardzo czerwone, rumiane policzki. Zauważyłam, że miał tez lekko sucha skórę na nich, zaczęłam smarować różnymi 'super' kremami np. Emoilum i było jeszcze gorzej, w końcu kupiłam zwykły krem Bambino , tylko ten nawilżający bez faktora, posmarowałam 2 dni i policzusie od tego czasu sliczne, nie takie czerwone, zdrowie, mięciuśkie :)

ach, wtedy tez się ostro ślinił i wszyscy mówili, że to pewnie ząbki ale to nie były żadne ząbki, dzisiaj skończył pół roku i dalej nie ma ani jednego :P więc ja myslę, że to może przez suche powietrze, skóra na policzkach się 'zaogniła' ale u mnie zadzialało zwykłe Bambino nawilżające ;)

Gość Kolorowanka_111
dzięki sękata :)

Gość Elwira 32
Dieta przy karmieniu piersią to nie czyjś wymysł. Tak trzeba. A może najedz się kapusty z grochem to zobaczysz!!!