Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trzylatka

Od kiedy postawka zamiast fotelika?

Polecane posty

Gość mama trzylatka

Witam. Zastanawiam się od kiedy dziecko może jeździć z podstawką pod pupę w samochodzie zamiast fotelika. Synek ma prawie 3 lata, waży koło 17 kg. Wiecie coś mamy na ten temat? Wiadomo podstawka byłaby wygodniejsza ale czy nie mniej bezpieczna?

Gość to się dołączę
wszystko zależy od wzrostu dziecka, a dokładniej ,w którym miejscu będą znajdować się pasy po zapięciu czy nie za wysoko gdyż może uciskać szyję.

Gość iohu
chyba od około 25 kg

Gość nasz synek wazy 20 kg
ma 2 lata i kupilismy fotelik tylem do kierunku jazdy 9-25 kg. Teraz mysle o jakims wiekszym foteliku pozniej, nawet tylem do kierunku jazdy bo wiem ze sa takie dla duzych dzieci. Im dluzej dziecko jest w foteliku tym bezpieczniej dla niego.

Gość nasz synek wazy 20 kg
i tutaj jeszcze jeden: http://www.youtube.com/watch?v=azgBhZfcqaQ&feature=related U nas poza przypieciem fotelika pasami samochodu, mamy jeszcze dodatkowe pasy, ktorymi jest przymocowany od tylu do przedniego siedzenia, czyli zapiera sie tak jakby plecami w tyl fotela

Gość 2 lata i 20 kg???
:o dietetyk się kłania od małego ....

Gość mama trzylatka
Przeraziłaś mnie tym filmikiem "mój synek waży 20 kg". Masakra jakaś. Aktualnie mamy fotelik z tymi pięciopunktowymi pasami ale przodem do kierunku jazdy. Chyba trzeba będzie zainwestować w ten tyłem do kierunku jazdy chociaż wygląda na mniej wygodny.

Gość 2 lata i 20 kg???
no i się odezwała kultura mamuski :o 20 kg to naprawdę dużo jak na 2 latka. Mój ma 3 lata i wazy prawie 18kg nie jest sucharem :P Nadwaga u dzieci to koszmar dorastania.

Gość Mój syn ma 6lat,około120 cm
wzrostu i nadal jezdzi w foteliku ! Zapinany jest pasami samochodowymi. Nie wyobrażam sobie żeby siedział tylko na podstawce.. ani to wygodne ,ani bezpieczne. Jak czasami zasnie to jest wygodnie wtulony i podparty,a głowe ma na zagłówku,a nie wisi zgięty w pól na pasach ! Odczepcie sie od wagi dziecka! Mój był pulpetem, w wieku 2 lat też ważył koło 20 kg , a teraz suchar z niego i żebra na wierzchu :) Przez 3 lata nic nie utył ,tylko rósł :)